Špinění 22DC-24DC

petyna15
18. kvě 2018

Ahoj všichni, jsem tu úplně nová a moc se tu zatím neorientuji. 🙂
Mám takový dotaz:
Poslední MS proběhla 24.4.2018, cyklus mívám 31 dní. Ovulaci jsem tento měsíc bohužel nesledovala, 6.5. mě ale dost intenzivně boleli vaječníky, hlavně levý + levá noha. Musela jsem si vzít prášek, jelikož ta bolest byla opravdu nesnesitelná. S přítelem jsme spolu spali cca co 3 dny. Ale od 22DC špiním hodně tmavou krví což pokračuje až do dnes (zatím 24DC). Nikdy se mi nic podobného nestalo. Jednou jsem měla menstruaci 2x do měsíce, ale teď je to absolutně něco jiného. Toto je pouze tmavá krev občas zašpiním víc, pak míň a přes noc skoro vůbec. Chtěla jsem se zeptat, zda jste zažil někdo něco podobného? Mám trochu obavy a můj gynekolog je v ordinaci pouze 2x do týdne, takže se tam dostanu až příští týden ve středu a jsem opravdu neklidná. Mockrát děkuji za všechny vaše názory a odpovědi.

janapetrvalska
18. kvě 2018

zkousela si test??

petyna15
autor
18. kvě 2018

@janapetrvalska Zkoušela jsem ho včera ráno a nic. Ale byla jsem 23 DC, takže jsem tušila, že tam nic nebude, i kdybych byla těhu. Zkusím zítra ráno ještě, jen mám pocit, že na test je brzy. 🙂
Mám strach, aby to nebyla třeba cysta, ale na gyndě jsem byla v prosinci na úplné prohlídce a vše bylo ok.

janapetrvalska
18. kvě 2018

taky bych to spis videla na cystu, u me tak probihal potrat, ale to bylo v 9tt, tak to si nemyslim, ze by to bylo takhle i pocatku ..jeste me napada kvuli te bolesti, mimodelozni , ale to by te bolelo permanentne asi a az pozdejsi v tt ..

petyna15
autor
18. kvě 2018

@janapetrvalska To mě hrozně mrzí ☹ Tak to bych raději tu cystu, než mimoděložní. Tak se budu modlit. Ale jak říkáš, teď mě nebolí nic, spíš mám pocit, jako kdybych to měla dostat. Taky si říkám, jestli by to nemohla být MS vzhledem k tomu, že mě i tak bolí břicho, ale na MS je to opravdu příliš tmavá krev a je jí opravdu jen maličko. Jednou za den toho vyteče trochu víc, ale nic, co by připomínalo MS. Tak uvidíme, raději se objednám na tu gyndu ať mi udělají zase vyšetření, pro jistotu. 🙂

werumka
18. kvě 2018

@petyna15 Ahoj, jestli byla ovulace toho 6.5. - dle bolestí, tak už bys byla 12 dní po ovulaci a to už by se na testu něco rýsovalo. Zároveň, pokud ta ovulace v tuhle dobu proběhla, tak menstruace přijde cca za dva až tři dny. Tomu by odpovídaly i ty bolesti. Takže tohle špinění může být klidně v rámci premenstruačního syndromu. Někdy se to tak stane. Po víkendu budeš moudřejší 🙂

ruzicka06
19. kvě 2018

@petyna15 Já také mívám cyklus cca těch 30 dní asi. A někdy se mi také stane, že několik dní před tím (také třeba i od 24 DC jak Ty) špiním. Ale většinou je to špinení fakt jen bez krvácení. U Tebe bych to spíše viděla na něco jiného, možná ta cysta. Normálně bych řekla, že Ti třeba začíná dřív MS, ale s těmi bolestmi se mi to právě nezdá. Určitě si proto raději zajdi k dr.

petyna15
autor
21. kvě 2018

@werumka Zítra jsem objednaná na gyndu, tak uvidíme. Bolesti v podbřišku mám už 6 dní a včera se mi ms trochu rozjela. Odpoledne úplně přestala a dnes ráno se rozjela znovu, ale nic, co jsem vždy měla. Na intimce jsem vždy měla něco málo a pak zbytek po toaletním papíře, ale dost. Před půl rokem jsem ho prosila o něco na srovnání ms a řekl mi, ať beru antikoncepci. Vzhledem k tomu, že mimi bychom chtěli je to naprostá kravina. Tak mi řekl, že pokud se mimi nepovede ať se objednám třeba na léto, nic víc. Minulou ms jsem měla 9 dní, jindy mám 4, tak uvidíme. Každopádně děkuji. 🙂

petyna15
autor
21. kvě 2018

@ruzicka06 Mně se to stalo právě úplně poprvé. Ale už 2 měsíc jsem pila kontryhel a někde jsem četla, že by to mohlo snad být i tím? Ale taky spíše píšou špinění, než vyloženě tmavou starou krev. Každopádně zítra už budu zase o něco chytřejší a budu vědět, co to možná mohlo způsobit. 🙂

petyna15
autor
21. kvě 2018

Jinak nejsem objednaná ke svému gynekologovi, abych mohla jít co nejdříve, tak třeba mi řekne něco nového. 🙂

ruzicka06
21. kvě 2018

@petyna15 O kontryhelu jsem slyšela, ale neužívala jsem to nikdy. Já nechci patlat více věcí, máme teď fertility blend pro práry, tak zkusíme toto 🙂 Tak hlavně, ať jsi v pořádku!

petyna15
autor
23. kvě 2018

@ruzicka06 Tak to neznám 🙂 To máte na podporu při snažení?
Doktor mi dal na srovnání cyklu nějaké prášky co se jinak užívají pro oddálení ms. Mám z toho trošku strach, ale raději ho nasadím, abych pak nemusela podstupovat čištění. 🙂

ruzicka06
23. kvě 2018

@petyna15 Ano, je to na podporu otěhotnění. Buď to dělaj pro ženský a nebo jako pro pár, my máme balení pro pár. Docela si to chválí lidi (je to v jak kyselina listová, vitamíny s další věci). Posílám odkaz: http://www.fertilityblend.cz/fertility-blend-pr....

ruzicka06
23. kvě 2018

@petyna15 No jako nejsem doktor a nevím, co máš jako za prášky. Ale teď mi to popravdě zní trochu divně, že Ti dal prášky, který se dávaj pro oddálení menses a Ty je máš užívat na srovnání cyklu...?? Tak aby jsi tu ms ubec dostala. No ale snad věděl jako proč Ti to dává.

ruzicka06
23. kvě 2018

@petyna15 Ještě jsem se teď pohrabala ve starých věcech - cca před 2 roky jsem na srovnání cyklu brala Clostylbegyt (3.-7. DC) a Utrogestan (16.-25. DC) a to jsem cyklus měla poměrně krátký, tak kolem 26- max. 27 dní. Myslím, že i na koníku tu zde nějaký holky psaly, že tyto léky braly na srovnání cyklu. To jen tak, že jsem na to teď narazila 🙂

petyna15
autor
24. kvě 2018

@ruzicka06 děkuji mrknu na to 🙂

petyna15
autor
24. kvě 2018

@ruzicka06 Jojo to jsem koukala mne dal prášky “Norethisteron zentiva” ale co jsem četla tak nic moc zkušenosti. Ještě jsem je nezačala ani brát, čekám až mi konečně skončí ta MS, jelikoz mám strach, ze pak bych si to rozhazela úplně. :( 🙂

ruzicka06
24. kvě 2018

@petyna15 Nz 🙂 Tak tento název léku jsem slyšela - ségra moje a kámoška ho dostaly opravdu na odddálení menstruace. Ale jestli se dává i na upravu cyklu jako všeobecně to nevím. To chce asi si prostudovat leták příbalovej. Nebo se ještě s někým poraď (jiný dr., v lékarně...).

petyna15
autor
24. kvě 2018

Četla jsem, že spoustě ženám nevyhovoval. Jiné zas psaly, že díky nemu otěhotněly. Když se prý bere v druhé fázi cyklu, tak nějak pomáhá. Mám ho brát od 15dc do 25dc další dva měsíce. Tak uvidíme, jinak leták jsem četla 😃😊 ale je to jako se vsema praskama, každý mají vedlejší účinky. 😃😊 a na každého působí jinak a pokud mi to srovná cyklus 😊

werumka
24. kvě 2018

@petyna15 Ahoj! Já myslím, že to je dobrá volba. Tenhle lék obsahuje progesteron, který se zvyšuje po ovulaci. Po tom, co jeho hladina klesne, přijde menstruace. Pokud ho má žena málo, může špinit delší dobu před menstruací. Důležité je, abys ho brala až PO ovulaci. Pokud ho budeš brát před ní, tak si ji zablokuješ (stejně, jako bys brala antikoncepci). Takže potvrdit ovulaci a nasadit a bude vše v pořádku 🙂