Ahoj holky,prosím kdo má nějaké zkušenosti je šance na přirozené početí s touhle morfologii?Děkuji
Ano, šance určitě je, výsledky nejsou zas tak hrozné. Kolik je tobě a partnerovi let a jak dlouho se snažíte?
@gruyerre Já mám 30 a manžel 42 snažíme se rok a půl jedno ditko už spolu máme 3 léte.To už je druhy spermiogram po užívání doporučených vitamínu zlepšení je ve všem krom té morfologie.Jejich doporučení užívat dal vitaminy a za 3 měsíce opět kontrolní spermio a já už tak nějak nevím zda dále doufat…
Těžko říct, nechci ti dávat nějaké zbytečné naděje, vím, že některé páry musí jít na ivf i s lepšími výsledky. My jsme měli morfologii pouze 1%, ale k tomu ještě naprostno žalostnou koncentraci, a povedlo se týž měsíc. Držím palce 🙂
@gruyerre a jak dlouho jste se snažili?Jinak je fajn číst,že to není úplně nemožné
Snažili jsme se asi rok. Pak byly dva spermiogramy s tragickým výsledkem v rozestupu 3 měsíců a hned po tom druhém jsem otěhotněla. A pak se nám povedly ještě další dvě děti téměř hned 😀
@gruyerre Tak to je super 😊 aspoň nějaká malá naděje,že by to mohlo vyjít i u nás.Manžel říkal,ze ještě nějaký čas tomu dáme,ale lámat přes koleno to nechce,že už není nejmladší.
Vyprdnete se na vitaminy a doufani. Objednej muže k mudr. Zamecnikovi. Před pár lety pracoval v pražském Iscare. První konzultace po 2 mesicich cekani, manzelovi udelal ultrazvuk "koulicek" a vzal krev. Konzultace stala 1500kc,pak už komunikovali emailem. Dostal nějaký prasek, po 2 mesicich kontrola a výsledky v pořádku. K tomu bral ještě vitaminy Reproman. Určitě bych to zkusila s nim. Byl i v show Jana Krause, je to sympatak 🙂
Ahojky prosimte kdo ti překládal ten spermiogrqm ??? Tvůj partner na na svůj věk luxusní spermiogram v tom zwkopany pes fakt nebude… tada ti píšou úplně nesmysly, vytržené z kontextu,,, Tvl progresivní pohyb luxusní, počet spermii taky super, jeho morfologie v jeho věku naprosto normální ty 2 procenta z tqk vyrobeno počtu milionu viď kolik je to krásných spermii ??? Má úplně normální spermio plodného muže … 🙏🙏🙏 buď v pohode z největší pravděpodobnosti je většinou ( chyba ns stane ženy ) jsi mladá tqk ny vajíčka ještě měly byt ok… ale zkus raději u tebe ať udelsji hormonální profil a amh zásobu vajíček… partner je ok
@europa00 Ahoj no on nám k tomu poradně nikdo nic neřekl v centru jen to,že když to za 3 měsíce bude stejně tak by doporučili urologa a můj gynekolog to vlastně viděl jako tragédii kdy řekl,že skrz to spermio nebudem pokračovat s clostilem,že je to zbytečně 🤷🏻♀️
Gynekologové tomu upřímně moc nerozumí musíš se vždy dívat na zprávu globálně … proč tobě dávají clostik ??? Tím pádem ty nemáš ovulaci … problém není ve spermiiu to je v pořádku ano muže pomoct nějaké vitaminy zinek pro partnera ale i tak pokud by nebyla překážka na tvé straně tqk s tímto soermio jde otěhotnět úplně normwlne… spíše hledejte problém u tebe ať najdete řešení… pozor clostik je hrozná srqčks způsobuje cysty atd plus se nevylučují Psk dvojčata z něho což už je samo o sobě rizikovější tehu. Klidně mi nápis soukromé tvé hodnoty a proč vás poslali na soermio a co řešili u tebe. Jen blbě ze tvůj gynekolog moc nerozumí soermiogramu to není úplně dobra vizitka 😩
@europa00 já ovulaci mám prokázánou utz jen se mému gyndari nelíbilo,ze ji mám až 16-17DC tak mi ji chtěl tím clostilem posunout na dřív 🙄 na spermio šel manžel sám v době kdy mi pravé gyndař nasadil ten clostik a potom co jsme mu donesla výsledek manžela řekl,že nemá smysl pokračovat dokud nebude mít lepsi výsledky….u mě žádné jiné testy nebo něco nedělal
Ovulace 16 den cyklu je taky v pořádku 🙏🙏 embryo na čas na nidaci bez problému… možná zkus změní gynekologa očividně je trosku mimo … a rvát do tebe clostik jen aby posunul ovulku to he úplný debil… hrozí ti cysty a vícečlenné těhotenství… změn gynekologa a jestli chceš něco řešit tqk do zkus zažádat o hormonální profil a amh - to jest zásoba vajíček kterou na každá žena individuální… Ps to ze nás ovulaci totiž neznwmebs ze ve vejcovodu mas zralé a kvalitní vajíčko to se bohužel u ženy nedá nijak zjistit pouze u umělého se posuzuje kvalita embrya…. Ve 30 letech jdou vajíčka ještě ok odpad he tak 30% což he pohoda… v mem věku 40 už odpad vajíček 80%… u ženy se muže zjišťovat hormonální profil, zásoby vajíček , a reprodukční imunologie jestli treva nemáš protilátky proti siermiim nebo vajíčku. Hele držím palce ale tvůj gynekolog je trosku divny no😏
@europa00 Jo o změně uvažují od té doby co to s nim řeším,protože jsem taky neviděla problém v tom kdy mám ovulaci.Díky zatím si jediná co ten výsledek nevidí tragicky a docela mě to uklidnilo tak,že nezbývá nic jiného než změnit doktora a snad někdo přijde na to kde to vázne 🤷🏻♀️
Zakladatelko, kdyz mas ovulaci 16-17DC tak jak mas pak dlouhy cyklus? Jak mas dlouhou lutealni fazi?
@leymea cyklus mám 30-32 což mi přijde ok
Jo tak to je v poradku 🙂
@leymea to mění žádná diagnóza … tohle by byl problém kdyby měl počet soermii třeba jen 2 miliony a progresivní pohyb tebe 10% Psk se tu bavíme už o problému - neplodnosti …. Musíš spermiogrqm číst nevytrwzeny z kontextu on má si 2 % ale brutálně progresivních a dostatečně množství Tqkze si prestav kolik je to spermii v TOP stavu…. Morfologii přirozené zhoršuje věk, kouření, alkohol stres … dá se upravit lehce a hlavně jsk říkám jeho soermio je normwkni a dá se s tím normwlne otěhotnět a určitě není neplodný …
Co doktor,to názor na ten stejný papír. Jeden mi řekl,že mám problém s průchodností vejcovodů,
Druhý, že problèm nevidí
A třetí se hroutil,že určitě s tímto nálezem neotěhotním
No, syn sice trval 2 roky, ale máme ho, druhé těhu do roka a bez velkého snažení (bohužel ZP)
Takže i zázraky se dějí a stačí jen jedna z milionů 👍
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Jeee 2% jsme meli taky. Ne, prirozene to fakt nepujde 🙂 Leda cekat na zazrak, ale to je ztrata casu.