Spermiogram. Je šance na početí?

31. črc 2023

Ahoj holky,prosím kdo má nějaké zkušenosti je šance na přirozené početí s touhle morfologii?Děkuji

clairexr
31. črc 2023

Jeee 2% jsme meli taky. Ne, prirozene to fakt nepujde 🙂 Leda cekat na zazrak, ale to je ztrata casu.

gruyerre
31. črc 2023

Ano, šance určitě je, výsledky nejsou zas tak hrozné. Kolik je tobě a partnerovi let a jak dlouho se snažíte?

autor
31. črc 2023

@gruyerre Já mám 30 a manžel 42 snažíme se rok a půl jedno ditko už spolu máme 3 léte.To už je druhy spermiogram po užívání doporučených vitamínu zlepšení je ve všem krom té morfologie.Jejich doporučení užívat dal vitaminy a za 3 měsíce opět kontrolní spermio a já už tak nějak nevím zda dále doufat…

gruyerre
31. črc 2023

Těžko říct, nechci ti dávat nějaké zbytečné naděje, vím, že některé páry musí jít na ivf i s lepšími výsledky. My jsme měli morfologii pouze 1%, ale k tomu ještě naprostno žalostnou koncentraci, a povedlo se týž měsíc. Držím palce 🙂

autor
31. črc 2023

@gruyerre a jak dlouho jste se snažili?Jinak je fajn číst,že to není úplně nemožné

gruyerre
31. črc 2023

Snažili jsme se asi rok. Pak byly dva spermiogramy s tragickým výsledkem v rozestupu 3 měsíců a hned po tom druhém jsem otěhotněla. A pak se nám povedly ještě další dvě děti téměř hned 😀

autor
31. črc 2023

@gruyerre Tak to je super 😊 aspoň nějaká malá naděje,že by to mohlo vyjít i u nás.Manžel říkal,ze ještě nějaký čas tomu dáme,ale lámat přes koleno to nechce,že už není nejmladší.

squezy
31. črc 2023

Vyprdnete se na vitaminy a doufani. Objednej muže k mudr. Zamecnikovi. Před pár lety pracoval v pražském Iscare. První konzultace po 2 mesicich cekani, manzelovi udelal ultrazvuk "koulicek" a vzal krev. Konzultace stala 1500kc,pak už komunikovali emailem. Dostal nějaký prasek, po 2 mesicich kontrola a výsledky v pořádku. K tomu bral ještě vitaminy Reproman. Určitě bych to zkusila s nim. Byl i v show Jana Krause, je to sympatak 🙂

europa00
31. črc 2023

Ahojky prosimte kdo ti překládal ten spermiogrqm ??? Tvůj partner na na svůj věk luxusní spermiogram v tom zwkopany pes fakt nebude… tada ti píšou úplně nesmysly, vytržené z kontextu,,, Tvl progresivní pohyb luxusní, počet spermii taky super, jeho morfologie v jeho věku naprosto normální ty 2 procenta z tqk vyrobeno počtu milionu viď kolik je to krásných spermii ??? Má úplně normální spermio plodného muže … 🙏🙏🙏 buď v pohode z největší pravděpodobnosti je většinou ( chyba ns stane ženy ) jsi mladá tqk ny vajíčka ještě měly byt ok… ale zkus raději u tebe ať udelsji hormonální profil a amh zásobu vajíček… partner je ok

autor
1. srp 2023

@europa00 Ahoj no on nám k tomu poradně nikdo nic neřekl v centru jen to,že když to za 3 měsíce bude stejně tak by doporučili urologa a můj gynekolog to vlastně viděl jako tragédii kdy řekl,že skrz to spermio nebudem pokračovat s clostilem,že je to zbytečně 🤷🏻‍♀️

europa00
1. srp 2023

Gynekologové tomu upřímně moc nerozumí musíš se vždy dívat na zprávu globálně … proč tobě dávají clostik ??? Tím pádem ty nemáš ovulaci … problém není ve spermiiu to je v pořádku ano muže pomoct nějaké vitaminy zinek pro partnera ale i tak pokud by nebyla překážka na tvé straně tqk s tímto soermio jde otěhotnět úplně normwlne… spíše hledejte problém u tebe ať najdete řešení… pozor clostik je hrozná srqčks způsobuje cysty atd plus se nevylučují Psk dvojčata z něho což už je samo o sobě rizikovější tehu. Klidně mi nápis soukromé tvé hodnoty a proč vás poslali na soermio a co řešili u tebe. Jen blbě ze tvůj gynekolog moc nerozumí soermiogramu to není úplně dobra vizitka 😩

autor
1. srp 2023

@europa00 já ovulaci mám prokázánou utz jen se mému gyndari nelíbilo,ze ji mám až 16-17DC tak mi ji chtěl tím clostilem posunout na dřív 🙄 na spermio šel manžel sám v době kdy mi pravé gyndař nasadil ten clostik a potom co jsme mu donesla výsledek manžela řekl,že nemá smysl pokračovat dokud nebude mít lepsi výsledky….u mě žádné jiné testy nebo něco nedělal

europa00
1. srp 2023

Ovulace 16 den cyklu je taky v pořádku 🙏🙏 embryo na čas na nidaci bez problému… možná zkus změní gynekologa očividně je trosku mimo … a rvát do tebe clostik jen aby posunul ovulku to he úplný debil… hrozí ti cysty a vícečlenné těhotenství… změn gynekologa a jestli chceš něco řešit tqk do zkus zažádat o hormonální profil a amh - to jest zásoba vajíček kterou na každá žena individuální… Ps to ze nás ovulaci totiž neznwmebs ze ve vejcovodu mas zralé a kvalitní vajíčko to se bohužel u ženy nedá nijak zjistit pouze u umělého se posuzuje kvalita embrya…. Ve 30 letech jdou vajíčka ještě ok odpad he tak 30% což he pohoda… v mem věku 40 už odpad vajíček 80%… u ženy se muže zjišťovat hormonální profil, zásoby vajíček , a reprodukční imunologie jestli treva nemáš protilátky proti siermiim nebo vajíčku. Hele držím palce ale tvůj gynekolog je trosku divny no😏

autor
1. srp 2023

@europa00 Jo o změně uvažují od té doby co to s nim řeším,protože jsem taky neviděla problém v tom kdy mám ovulaci.Díky zatím si jediná co ten výsledek nevidí tragicky a docela mě to uklidnilo tak,že nezbývá nic jiného než změnit doktora a snad někdo přijde na to kde to vázne 🤷🏻‍♀️

leymea
1. srp 2023

@europa00 mne teda morfologie 2% prijde malo. Mozna k partnerovo veku dobry, ale asi bych netvrdila, ze partner je ok. Prece jen ma teratozoospermie. Moznost otehotneni tu samozrejme je.

leymea
1. srp 2023

Zakladatelko, kdyz mas ovulaci 16-17DC tak jak mas pak dlouhy cyklus? Jak mas dlouhou lutealni fazi?

autor
1. srp 2023

@leymea cyklus mám 30-32 což mi přijde ok

leymea
1. srp 2023

Jo tak to je v poradku 🙂

europa00
2. srp 2023

@leymea to mění žádná diagnóza … tohle by byl problém kdyby měl počet soermii třeba jen 2 miliony a progresivní pohyb tebe 10% Psk se tu bavíme už o problému - neplodnosti …. Musíš spermiogrqm číst nevytrwzeny z kontextu on má si 2 % ale brutálně progresivních a dostatečně množství Tqkze si prestav kolik je to spermii v TOP stavu…. Morfologii přirozené zhoršuje věk, kouření, alkohol stres … dá se upravit lehce a hlavně jsk říkám jeho soermio je normwkni a dá se s tím normwlne otěhotnět a určitě není neplodný …

bertik20
2. srp 2023

Co doktor,to názor na ten stejný papír. Jeden mi řekl,že mám problém s průchodností vejcovodů,
Druhý, že problèm nevidí
A třetí se hroutil,že určitě s tímto nálezem neotěhotním

No, syn sice trval 2 roky, ale máme ho, druhé těhu do roka a bez velkého snažení (bohužel ZP)
Takže i zázraky se dějí a stačí jen jedna z milionů 👍