Spermiogram. Jaká je šance?

2. kvě 2023

Ahoj holky,manžel byl na spermiogramu,protože už se rok a půl snažíme o druhé dítě a nejde to.Výsledek je takový ne moc optimistický.Tak se Vás jdu zeptat jaka je šance,že se nám to povede?Mame spolu syna 2,5let a ten byl hned na první dobrou.Děkuji za zkušenosti

martina_cz
2. kvě 2023

Ahoj, máme to podobně. Máme dceru, v září ji budou 3 roky a o druhé se snažíme zatím od října a zatím se nedaří. Mám kratší cykly, takže teď je to 11 cyklus a manžel má horší morfologii - 5%. Můj gyndr. nás poslal do CAR, tak teď mám první cyklus podpořený injekcí ovitrelle, paní doktorka si myslí že to u nás půjde přirozeně. Můj dr. doporučil iui, tak se uvidí jak to dopadne tento cyklus.

honziksima
2. kvě 2023

Ahoj, v našem CAR je morfologie spodní hranice 3 % takže tam byste byli na hranici ale OK. Asi bych doporučila vitamíny brát. Není to nic hrozného 🙂 Gynekolog pravděpodobně doporučí umělé, ale kdybyste do toho šli poradím na IUI (jestli si v pořádku ty) ale ať na spermie použijí MACS. První IUI je úplně zdarma a to MACS stojí od 5 000 - 8 000 Kč ale jde o to, že ti dají práve jen ty 3 % dobrých spermií 🙂

katule1990
2. kvě 2023

Vysledek mi neprijde spatny, pod normou ma jen tu morfologii, a to jen o trosku, za normu se berou uz 4 %. Navic je to jediny parametr, ktery se zkouma subjektivne pohledem. Manzel mel vzdy 1-2 %, kdyz jsme sli na IVF, tak najednou 9 %, pry to vyhodnocovala jina pracovnice. Ale u nas byly pod normou i ostatni parametry. Vitaminy urcite nic nezkazite, pro chlapa je super Fertilan. Drzim palce 😊.

salmina
3. kvě 2023

Kdo Vám řekl ze je to špatný spermiogram.??.mě přijde dobrý...hlavně těch progresivních spermií má 45% a to je velmi dobrý výsledek...

honziksima
3. kvě 2023

@salmina Morfologie tam je 3 % u mě manžel všechno nadpriemer ale jelikož mal morfologii pod limit tak už doporučovali CAR

autor
4. kvě 2023

@salmina můj gynekolog řekl,že stimulace u mě nemá smysl tak nebudeme pokračovat a po dalším spermio doporučil CAR