Ahoj holky,manžel byl na spermiogramu,protože už se rok a půl snažíme o druhé dítě a nejde to.Výsledek je takový ne moc optimistický.Tak se Vás jdu zeptat jaka je šance,že se nám to povede?Mame spolu syna 2,5let a ten byl hned na první dobrou.Děkuji za zkušenosti
Ahoj, v našem CAR je morfologie spodní hranice 3 % takže tam byste byli na hranici ale OK. Asi bych doporučila vitamíny brát. Není to nic hrozného 🙂 Gynekolog pravděpodobně doporučí umělé, ale kdybyste do toho šli poradím na IUI (jestli si v pořádku ty) ale ať na spermie použijí MACS. První IUI je úplně zdarma a to MACS stojí od 5 000 - 8 000 Kč ale jde o to, že ti dají práve jen ty 3 % dobrých spermií 🙂
Vysledek mi neprijde spatny, pod normou ma jen tu morfologii, a to jen o trosku, za normu se berou uz 4 %. Navic je to jediny parametr, ktery se zkouma subjektivne pohledem. Manzel mel vzdy 1-2 %, kdyz jsme sli na IVF, tak najednou 9 %, pry to vyhodnocovala jina pracovnice. Ale u nas byly pod normou i ostatni parametry. Vitaminy urcite nic nezkazite, pro chlapa je super Fertilan. Drzim palce 😊.
Kdo Vám řekl ze je to špatný spermiogram.??.mě přijde dobrý...hlavně těch progresivních spermií má 45% a to je velmi dobrý výsledek...
@salmina Morfologie tam je 3 % u mě manžel všechno nadpriemer ale jelikož mal morfologii pod limit tak už doporučovali CAR
@salmina můj gynekolog řekl,že stimulace u mě nemá smysl tak nebudeme pokračovat a po dalším spermio doporučil CAR
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj, máme to podobně. Máme dceru, v září ji budou 3 roky a o druhé se snažíme zatím od října a zatím se nedaří. Mám kratší cykly, takže teď je to 11 cyklus a manžel má horší morfologii - 5%. Můj gyndr. nás poslal do CAR, tak teď mám první cyklus podpořený injekcí ovitrelle, paní doktorka si myslí že to u nás půjde přirozeně. Můj dr. doporučil iui, tak se uvidí jak to dopadne tento cyklus.