Spermiogram. Dělá kdejaký urolog?

leeeeeena
15. bře 2021

Ahoj holky...vzhledem k tomu,že už se snažíme bez pár dní již rok o 3ti miminko a nedaří se....dala mi má gynekolozka žádanku na spermiogram pro manžu. Bylo mi řečeno ,že to dělá kde jaký urolog...vite o tom některá něco? Děkuji

haskre
15. bře 2021

@leeeeeena nebo se stačí objednat do jakehókoliv centra asistovane reprodukce

leeeeeena
autor
15. bře 2021

@haskre mě právě řekla dr ,že tohle je čistě proto aby muž měl jistotu že je ok

majili
15. bře 2021

@leeeeeena to sice ano, ale urolog tohle dle mého názoru nedělá nebo aspoň o tom nic nevím. Urolog může vyšetřit z jiného úhlu, z moči a ultrazvuk, jestli je vše ok.
Spermiogram dělají v centrech asistované reprodukce a může jít kamkoliv si vybere. Udělají pouze ten spermiogram a zjistíte jak na tom je. Nic jiného tam dělat nebudou.
Gynekolog většinou třeba doporučí kam jít.

ema90
15. bře 2021

@leeeeeena Urolog udela asi jine vysetreni, ale spermiogram? 🤷🏼‍♀️
Objednala bych se do centra asist.reprodukce.
Plno techto center dela spermiogram zdarma a zadanku ani nepotrebujete.
Nikdo vam nic vic vnucovat nebude, kdyz nebudete chtit.

madamas
15. bře 2021

Manžel byl v centru taky čistě na spermiogram, k lékaři tam vůbec nešel, jen na recepci a do odběrové místnosti. Odpoledne měl výsledky v mailu. Centra asistované reprodukce toto vyšetření poskytují, neznamená to že musíte absolvovat pohovor s lékařem ani nic podobného - to až v případě že byste chtěli začít řešit neplodnost jako pár. Spermiogram se žádankou je levnější než bez ní. Když jsem hledala kde se dá vyšetřit spermiogram tak jsem žádnou jinou možnost než v centru nenašla.

haskre
15. bře 2021

@leeeeeena no Sak ano to se děla v caru chlap tam jen dojde na spermio a výsledky můžou zaslat tvoji gyndarce...také jsme neslysela ze by to dělal urolog

leeeeeena
autor
16. bře 2021

@majili mě právě má gynekoložka řekla že to udělá každý urolog...coz mi nepřišlo ok...proto se právě ptám...nejbližší centrum máme v Jihlavě

leeeeeena
autor
17. bře 2021

Tak muž je objednaný v centru 🙂 a prý to udělá i urolog,ale ne každý🙂 takže zas tak se dr asi nepletla 🙂 jen teď máme strach z výsledků :(

majili
17. bře 2021

@leeeeeena strach neměj, musíš věřit, že to dopadne dobře a i kdyby to dopadlo třeba trochu hůř, tak spermiogram se dá hodně ovlivnit stravou a životním stylem muže a za 2-3 měsíce může být spermiogram úplně jiný. Navíc každá laboratoř má úplně jiná kritéria a záleží na konkrétní osobě, která to dělá, jak přísně to posuzuje. Partner byl na spermiogramech ve dvou různých centrech a měl v každém úplně odlišné výsledky (v jednom horší pohyblivost a morfologie v normě a v druhém skvělá pohyblivost a morfologie špatná), takže bych to nebrala úplně jako bernou minci a je potřeba udělat po čase kontrolní a nebo zkusit i v jiném centru.

leeeeeena
autor
18. bře 2021

@majili tak uvidíme jak dopadne a případně zkusíme za nějaký ten další měsíc jiné centrum....ale doufáme, že to bude v pořádku. Přeci jen oba máme už nějaký věk tak to třeba nejde tak snadno jak by jsme chtěli

leeeeeena
autor
29. bře 2021

@majili tak muž je dle dnešních výsledků naprosto v pořádku💗 .... Takže teď je řada na mě 🤔

majili
29. bře 2021

@leeeeeena tak aspon jeden problem z krku 😊