Dobry den, prosim kdyz ma manzel ve spermiogramu uvedene motilita spermii v %.
Progresivní - 9 %
Neprogresivni - 25 %
Nepohyblive - 66 %
Co to prosim znamena a jedna se o spatny vysledek? Snazime se o miminko uz 2 roky. Dekuji za odpoved.
Ano, neni to dobry vysledek, je to dost pod normou, progresivni pohyb by mel byt aspon 32 %. Zalezi take, jake jsou ostatni vysledky - pocet, morfologie a objem, to neuvadis. Spermiogram se da nekdy zlepsit doplnky, super je Fertilman. Vysledky se ale projevi po 3 mesicich (doba zrani spermii).
Pocet spermii je super, mofrologie v poradku. Pod normou je tedy jen ta pohyblivost. Muzete zkusit ty vitaminy na podporu, to by mohlo vysledky zlepsit.
Ahojky, ve Zprávě o vyšetření spermatu - SPERMIOGRAM - máš všechno přehledně uvedeno. Dole pod motilitou máš uvedeno - Orientační morfologie - v normě, takže je to v pořádku, spermiogram je v normě!
Celkové hodnocení je astenozoospermie, kde máš navíc komentář. Určitě by bylo vhodné, aby manžel začal brát nějaké vitamíny, nejlépe REPROMAN nebo Folandrol 😉
@rosalindamelinda Spermiogram v norme neni, proto je tam i zaver astenozoospermie, coz znamena, ze jsou spermie malo pohyblive.
Doporučuju nasadit manželovi kapky kotvičník. Zvyšují a zlepšují celkove mužům kvalitu spermií..Manžel nesmí nosit uple trenky, neměl by do saun a horkých lázní a více větrat, sportovat a zdravější jídlo. Prošla jsem tím na klinice takže vím co nám lékaři říkali když měl ex diagnózu jako váš manžel.
@katule1990 Prosím tě, co to vykládáš za nesmysly? Jak si můžeš dovolit tady poučovat lidi o něčem, čemu nerozumíš.🙈 My jsme teď v zimě taky byli na spermiogramu a máme doma stejnou zprávu. Navíc si pamatuji, jak nám lékařka podrobně vysvětlovala, co znamená ten a ten pojem ---zoospermie a taky nám vysvětlovala všechny ostatní položky v té zprávě, takže to vím - říkala mi to lékařka, takže mě neopravuj, když v podstatě píšu to, co mi sdělila lékařka !
Podívej se na tu fotku - podívej se znova - Tam, kde má paní palec je napsáno - Orientační morfologie - JE tam KŘÍŽEK U HODNOTY - V NORMĚ??? NO JE 😉
Není křížek u hodnoty mimo normu, takže laskavě přestaň psát nepravdy a dezinformace. Vůbec tomu nerozumíš. V komentáři je navíc vysvětlení pojmu astenozoospermie a opět se tam píše - Celkový počet a koncentrace splňují normu!!!
@rosalindamelinda ale taky je tam napsáno,že je málo pohyblivých spermií😉 morfologie je jen jeden z faktorů, který se zkoumá. Ten je v pořádku, takže to je ok, ale pohyblivost je špatná...
@rosalindamelinda prosím tě zklidni hormon ty hvězdo 🙄 evidentně si nedávala pozor, když ti to ta lékařka vysvětlovala.... spermiogram u zakladatelky v normě není - závěr je astenozoospermie, což je typ poruchy a znamená to, že spermie mají nízký progresivní pohyb, což je pohyb dopředu a to je ten klíčový pohyb, díky kterému se spermie dostávají k vajíčku. Ostatní údaje v normě jsou, to je pravda. Kdyby bylo vše v normách, závěr bude "normospermie" nebo tak něco.
Když už tady chceš někoho poučovat, tak ze sebe nedělej blbce a použij alespoň google. 😉
@hasara33 Ty laskavě zklidni hormon ty frajerko, dávala jsem sakra dobrý pozor a vím, co mi ta lékařka říkala. Zatím tady ani jedná z vás, když jste teda tak chytré, nezmínila - že u spermiogramu záleží především na koncentraci. Celý výsledek se vztahuje k této podstatné a důležité hodnotě, kterou je koncentrace.
Prý Google 😀 TVL 😀 A tak mi řekni ty chytrolínko, jak se stanovuje normální koncentrace spermií, podle čeho? No a jaké jsou všechny možné výsledky spermiogramu? Já to totiž vím, takže jsem zvědavá, jak mě svou odpovědí ohromíš. Rozdíl mezi námi dvěma ale je, že já nemusím otevřít ten google 😀
TY JO A NEUMÍŠ ČÍST? VŽDYT TADY JE FOTKA!!!! A JE TAM CELKOVÝ VÝSLEDEK - KŘÍŽEK JE U POLOŽKY - V NORMĚ. A tuto zprávu vystavuje lékař, takže jak můžeš popírat závěr lékaře, to nepochopím, to je tak stupidní až to bolí tvl 😅
@rosalindamelinda 🙈🙈🙈🙈🙈 co k tomu říct....v normě je morfologie, což je jedna z kontrolovaných hodnot 😉 hodnotí se morfologie, pohyb, množství atd ..a na základě toho se určuje diagnóza - těch diagnóz je několik v závislosti na tom, který údaj normu nesplňuje 😉 v tomto případě normu nesplňuje pohyblivost a od toho se odvíjí závěr, který je ASTENOZOOSPERMIE, což je typ poruchy, co si myslíš jinak, že astenozoospermie znamená? 🙈 Řečnická otázka, odpovídat nemusíš.
@rosalindamelinda možná by bylo dobré ubrat na té agresi vůči ostatním ozivatelum Jde mu málo spermií dopředu. Resis jen jeden ukazatel. Závěr je málo pohyblivé spermie s normální morfologie, pokud sis fotku prostudovala,jak pořád píšeš, je to tam. Takže to ok není
@hasara33 Vážená paní, nechci se s vámi hádat, takže vám odpovím slušně. Já jsem vzdělaný člověk a o tomto tématu něco vím, proto vám napíšu fakta a čísla.
Spermiogram se stanovuje dle WHO, snad víte, co to znamená 😝 - je to uvedeno v "komentáři" výsledku spermiogramu. Málokdo ale zná hodnotu stanovenou WHO z r. 2010, tak vám ji napíšu.
V roce 2010 stanovilo WHO jako normu 15 mil./ml!
takže - pokud je norma 15mil./ml a dle tohoto spermiogramu má pán 80 mil./ml, takže je CELKOVÝ VÝSLEDEK - V NORMĚ 😉
Dílčí položky, které jsou v normě - převažují nad položkami, které v normě nejsou. Když uděláme průměr (jako v matematice), pak nám vyjde výsledek v normě jako převažující. Doufám, že už to chápete. Pokud ne, pak to nemá cenu dál vysvětlovat 😅
@ileni Hej kolik dalších ženských mi ještě napíše, že to není ok 🙈🙉🙊
Tvl, lékař vystavil spermiogram se závěrem "v normě" a nějaké fifleny na Modrém koníkovi to budou popírat a tvrdit, že to není ok, protože a protože... To fakt stačí 😀 Jo, úplně, vsechny jste tady nejchytřejší a potřebujete si to dokázat, ale akorát se zesměšňujete. Přečti si můj komentář, co jsem psala hasara33. Dle WHO je spermiogram víc než v normě dle koncentrace. Právě tato hodnota vyrovnává ty vaše dílčí položky, které v normě nejsou. Tohle lékaři celé vysvětlují, když se baví s párem o výsledcích spermiogramu. Jde vidět, že jste to vážně nepochopily nebo nedávaly pozor holky 😀
@rosalindamelinda dobře 🙈 budu se řídit pořekadlem "když se hádáš s blbcem, hádají se dva blbci".......takže ano máš naprostou pravdu, spermiogram je v pořádku 👍🏼
@rosalindamelinda 🫣přečti si ještě jednou závěr a přestaň urážet. Závěr je ten poslední řádek ne predposledni
@hasara33 tak samozřejmě, když nemáš argumenty a fakta, abys dokázala, že nejsi blbec... tak se musíš spolehnout na pořekadla 😀 ano 😀
@ileni jaký řádek??? o čem to píšeš? a o čem se se mnou vůbec hádáš, ten výsledek je podle lékaře v normě, tak o čem se tu hádáš, jsi normální? neumíš číst? jak víc polopaticky ti to mám napsat...podívej se na tu fotku od zakladatelky!
@rosalindamelinda výsledek hodnocení😉
@ileni Ano, výsledek hodnocení - je u tady toho pána - astenozoospermie. Tak si napíšeme další pojmy: normozoospermie, oligozoospermie, asthenozoospermie, teratozoospermie, azoospermie, aspermie atd. Je toho moc.
Ale tyto samotné názvy jsou výsledkem kombinací výsledků jednotlivých položek ve spermiogramu. Když vyjde pánovi dobrá koncentrace, pak je jeho výsledek asteno v normě! První 3 - normo, oligo a asteno jsou pořád v normě.
Až terato je myslím horší, to jsou patologické hodnoty morfologie, čili mimo normu. Chápete? Pán to má v pořádku - v celkovém souhrnném výsledku B-) mějte se
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
A co ti k těm výsledkům řekl lékař? 🤷🏼♀️
Jinak nepamatuju si ostatní údaje, ale můj muž měl 4% progresivní pohyb spermií, což nebyl zrovna dobrý výsledek. Doporučili nám na genetice vitamíny s kotvičníkem, který zvyšuje produkci testosteronu a vitamín E, já jsem ještě přidala macu. Za dva měsíce od spermiogramu jsem otěhotněla, předtím nám to trvalo rok a půl. 🤷🏼♀️