Špatné spermio, je tu někdo se stejným "problémem"?

michalelka
16. pro 2015

Ahoj holky, potřebuju poradit a asi i trochu utěšit.. dneska nám vyšel špatně spermiogram a laborantka mi hned řekla, že je minimální šance mít miminko přirozeně..
Je tu někdo se stejným "problémem"? ☹
A podařilo se Vám třeba i tak otěhotnět?

Děkuju všem za všechna milá i nemilá slova! 🙂

pety91
17. pro 2015

Tak za prvé, ještě bych to probrala s lékařkou, lékařem. Nevím, jestli laborantka úplně může hodnotit. 🙂 Za druhé i pro chlapy existují opatření, které někdy pomůžou - nekouřit, volné trenky a vitamíny na zlepšení spermiogramu. 🙂 🙂 Držím palečky.

michalelka
autor
17. pro 2015

@pety91 blbě jsem to napsala, je to lékařka, embryoložka tuším?
A manžel nekouří, trenky volnÿ a vitaminy baští, snažíme se 18 měsíců, takže tohle mame podchycené..

ellisabetha
17. pro 2015

@michalelka Ahoj, to znám ☹ Asi bych to taky ještě s někým probrala ( urolog, androlog ). Někdy vitamíny zaberou, někdy ne. Určitě nepřehřívat, žádná sauna a horké koupele. Držím palce !!

marrei
17. pro 2015

Záleží na tom, co to je "špatný spermiogram". Mému muži doktor řekl, že bychom museli mít hodně velké štěstí, kdyby se nám zadařilo přirozenou cestou. Anetku jsme počali 3. měsíc od začátku snažení a Erik nebyl plánovaný vůbec 🙂

michalelka
autor
17. pro 2015

@ellisabetha u nás řekli hned, že jen udrží stávající stav.. je to těžký a jsem smutná ☹ Po Novém roce si dáme žádanku no CARu, tak s nami snad vse proberou.
A vy jste na tom ted jak?

michalelka
autor
17. pro 2015

Asi tu nechci dávat přesně jeho vysledky, ale prsvdepodobnost přirozeného otěhotnění je prý minkmální. Má jich hkdně, ale líný a deformovaný. @marrei

vanilkacka
17. pro 2015

@michalelka Ahojky,my měli podobný problém asi 1% šance na přirozené oplodněni,manžel šel k andrologovi,dostal speciální léky,k tomu bral spoustu vitaminu a dodržoval další veci,po 3 měsících došlo k mírnému zlepšení,ale i tak by to přirozeně mohlo trvat několik let nebo taky vůbec.Šli jsme proto na inseminaci,že to 3x zkusíme než půjdeme do nějaké IVF metody. V den inseminace byl spermiogram katastrofalni a já i tak otěhotnela. Lekarku mám po celou dobu v CAR,takže jsem i během manzelovy léčby chodila každý měsíc na určení ovulace,dostávala Pregnyl na vyvolání ovulace,brala vitamíny,cvicila Mojzisku,abychom co nejvíc podporili možné otehotneni bez dalšího zakroku a naštěstí vyšlo IUI.Přeju hodně štěstí,at se zadari

michalelka
autor
17. pro 2015

@vanilkacka ale to je skvělá zpráva! To nás koukám čeká spousta práce! ☹ Gratuluji, že se Vám to zadařilo! 🙂

vanilkacka
17. pro 2015

@michalelka Díky, myslím si,ze nám pomohlo vše, co jsme dělali a taky jsem moc ráda, že jsme byli v rukou odborníků,ze všichni jsme šli za jediným cílem,aby se zadarilo co nejdříve. I ze svého okolí znám další případy,kdy spermiogram nebyl úplně perfektní a nakonec se zadarilo všem.Hodně štěstí a nebojte,nic není ztraceno.

michalelka
autor
17. pro 2015

@vanilkacka upřímně doufám, že budeme mít štěstí taky na takové odborníky.. 🙂

ellisabetha
18. pro 2015

@michalelka V příštím roce se chystáme do IUi nebo IVF. Ještě nevím. Držím palce a přeji hodně štěstí !

michalelka
autor
18. pro 2015

@ellisabetha tak to budu držet pěsti, pokud se ti bude chtít, tak napiš jak jste se rozhodli 🙂

zloba89
18. pro 2015

@michalelka ahoj, já s manželem byla v CAR poprvé včera.
Spermií má opravdu luxusní počet, velký nadprůměr, akorát se ale nehýbou....
Říkala jsem si že než půjdeme do asistované zkusíme ještě čtvrt roku vitamíny, pak znovu spermiogram...
Jako první štaci bereme IUI...

dixi86
18. pro 2015

ahoj, my se snažili 4 roky (ZP, atd), manžel taky špatný spermio, prý spíš nulová šance přirozeně, měli jsme v plánu adopci, IVF, ale povedlo se ve chvíli, kdy jsem to nejméně čekala, natož manžel. Hodně pomohl Nosifol(já), kotvičník tinktura, hořčík, selen, zinek...pro manžela. U něj kombinace spousty špatných věcí, který nejdou odbourat kromě kouření a přesto teď doufáme, že se v dubnu dočkáme našeho prďolky(jsem na konci 5.mesíce). U nás přirozeně nečekal nikdo.