Snížení prolaktinu bez léků. Co s tím?

michal1973
3. lis 2019

Dobrý den chci se zeptat už přes půl roku doktoři v centru asistované reprodukce pronatal věděli že mám.vysoky prolaktin a teprve před měsícem jsem.byla na ct hlavy které je v pořádku ale doposud nemám žádnou medikaci na snížení prolaktinu můžete mi.poradit někdo co s tím muzu dělat popřípadě může mi prášky na snížení prolaktinu napsat můj gynekolog děkuji za odpověď

paturik
4. lis 2019

@michal1973 já měla hodně vysoký prolaktin a kvůli tomu jsem nemohla ani otěhotnět..na gyn mi napsali prášky a během 3 měsíců mi prolaktin krásně klesl a otěhotněla sem ani sem to nečekala, že to bude tak rychlé od té doby vše v pořádku... ( Po těch praskach ti bude nějakou dobu špatně já dokonce i zvracela..ale pak to bylo ok.. člověk si ani ne musí zvyknout) 😊

tyndule
4. lis 2019

@michal1973 my jsme se snazili bez jedineho uspechu o druhatko 1,5 roku. Pak mi moje dr. zjistila vysoky prolaktin, mela jsem tuseni, protoze se mi porad delalo trochu mleko i presto, ze jsem dlouho nekojila. Prasky jsem brala mesic, behem ktereho jsme nemeli doporuceno se snazit. Jediny vedlejší ucinek u me byl, ze mi to rozhodilo uz tak nepravidelny cyklus a ja to proste pres 70 dni nedostala. Tak mi dr. dala leky na vyvolani ms, psk jsrm to teda konecne dostala. Další mesic jsem dostala ms uz normalne a rovnou byla poslední, ted jsem tehotna 🙂. Jen lituju, ze jsem to nezacala resit drive... Hodne stesti 🍀

lenka_tom
4. lis 2019

@michal1973 Jestli to chceš zkusit přírodní cestou a bez předpisu, tak prolaktin snižuje drmek. Dá se koupit v kapslích, kapkách nebo jako čaj. A nebo pak léky předepíše jakýkoliv gynekolog.

michal1973
autor
6. pro 2019

@lenka_tom děkuji za odpověď stejně jsem to vzdala dojdu si příští týden v pondělí ke gynekolozce a domluvim si at mi vypíše zadanku na sterilizaci už to nedávám vůbec nechala jsem si to projít hlavou a je to to nejlepší řešení aspoň budu mít klid i od menstruace a všech možných problémů a stresu a nervů vždyť se mnou chlap ani intimně nespí s bidou dvakrát do měsíce a ještě mi tvrdí že na něj tlacim za tři roky zbytecneho snažení a stejně jsem nakonec ta špatná já

lenka_tom
6. pro 2019

@michal1973 no, je to zvláštní rozhodnutí, ale je tvoje, kritizovat tě za něj nikdo nemůže.
Já měla na jaře taky zvýšený prolaktin. Jeden cyklus jsem brala léky od doktora, ale nedělaly mi dobře. Navíc po kontrolním měření byl prolaktin v normě. Začala jsem preventivně užívat drmek a teď jsem na konci 4. měsíce těhotenství.
Tvůj problém ale podle toho, co píšeš, není ani tak v hladině prolaktinu, jako spíš ve vztahu s partnerem.