Snažíme se přes půl roku - kdy to řešit s doktorem?

wenisa
11. led 2017

Devcata, kdy je vhodne jit za doktorem kdyz se nam nedari pocit??? Snazime se pul roku, takze je asi brzo ale rada si necham dat par rad

kozavoza
11. led 2017

Nám se podařilo právě až po půl roce, ale myslím, že hodně dělá stres apod. Asi bych to řešila tak po roce, ale záleželo by na věku. Jsme oba ještě celkem mladí (já 26, manžel 30).

wenisa
autor
11. led 2017

@kozavoza no me je 26 a priteli 25, takze uvidime tedy co bude dal... V unoru mam jit na rocni preventivni ptohlidku na gyndu, tak snad bude vse v pohode... No co me na jednu stranu uklidnuje, je to, ze mam pravidelny cykly...

keksikova1
11. led 2017

Doktoři to (obvykle) začínají řešit po roce neúspěšnýho snažení. Závisí ale na zdravotním stavu a pravděpodobný příčině nezdaru, nás poslali do CARu hned. Pokud jste mladý a zdravý, zkoušela bych klidně rok a pak bych to začala řešit s doktorem..

astyna
11. led 2017

@wenisa

zkus si jen tak pro zajímavost a uklidnění koupit ovulační test, zda probíhá ovulace. Kamarádka má pravidelnou menzes po 28 dnech a až po 5 letech snažení zjistila, že neovuluje.

wenisa
autor
11. led 2017

@keksikova1 no snad nemame zadny zdravotni problem, ktery by v tom branil 😕

astyna
11. led 2017

@keksikova1

někdy je problém spíš s kompatibilitou, oba dva by mohli mít dítě s někým jiným, ale vzájemně se to vylučuje - ségry případ. její prostě "tam dole" bylo nepřátelské vůči spermiím švagra. šlo to ošálit, tenkrát to bylo těžké, ale nyní je to už brnkačka 🙂 jsou to extrémní případy, ale vyskytují se.

wenisa
autor
11. led 2017

@astyna no to bych asi koupit mohla ale ted s tim pockam asi az po kontrole u gyndarky... Ten jedem mesic se to uz asi nezblazni...

keksikova1
11. led 2017

@astyna a to je pak případ pro ten CAR (vyšetřuje se konkrétní sperma a poševní prostředí), ale běžně se pár nechává rok snažit a pak se teprve vyšetřuje..

astyna
11. led 2017

@keksikova1

před těmi 25lety CAR ještě neexistoval (asi), takže to řešil gyndař s lékařem přes krev, ségra měla i opačný rh faktor, takže to bylo vše se vším...

já jen, že jsou i takové případy.

mku
11. led 2017

Ahoj, my jsme teda o trochu starší (mě je 38, partnerovi 48) a snažili jsme se 16 měsíců než jsem otěhotněla. cca po půl roce jsem začala chodit na gynekologii každý měsíc na folikulometrii, brala jsem clostilbegit a nic nepomáhalo... Doktorka nás už chtěla posílat na IVF, ale my jsme si řekli, že buď to půjde přirozeně, nebo prostě nepůjde... Tak jsem se na všechno vykašlala, řekla jsem si, že to prostě někdy přijde, na dovolené se mi podařilo vše vypustit z hlavy a následující měsíc jsem hned otěhotněla... 😉 bez prášků, bez folikulometrie, bez měření ovulace, prostě beze všeho... sice jsem pak potratila, ale po revizi stačily dva měsíce a jsem těhotná znovu, tentokrát srdíčko vidět bylo a pevně věřím, že vše bude ok... Jediné co jsme změnila od minule, že jsem poctivě hned od revize začala zobat femibion plus ještě navíc kyselinu listovou (dr říkala, že to ničemu neuškodí, že kyselinou listovou se předávkovat nedá 😉)
Takže já bych zašla na gyndu, abys zjistila, zda je vše ok, zda aspoň nějak ovoluješ a pak bych čekala a snažila se plus mínus pár dní kolem teoretické ovulace (já jí někdy měla o tři dny dřív, někdy o čtyři později než měla být)...
Přeju ať se brzo zadaří, ale neboj, jste ještě mladí, určitě to půjde 🙂

vanea
11. led 2017

@wenisa s dr bych to řešila v případě, že by mi třeba dva - tři měsíce nevycházely ovu testy, teplota byla nějaká divná a snažili jsme se dlouho..zatím bych šla k doktorovi jen na prohlídku, aby omrknul, že je vše v pořádku a snažení nic nebrání (nějaké cysty atp) . To jsem šla taky, zbytek si hlídám zatím sama, ale doktor je zlatý, takže kdyby něco, tak můžu přijít kdykoliv a bude to hlídat se mnou=) kamarádi se snažili přes rok, až když se kvůli tomu rozešli (furt hádky, stres, nebavilo je to), tak zjistila, že je těhotná...takže taky asi záleží, jak jsi v pohodě, jestli se snažíte ve správné dny (to bývá občas oříšek, pokud se nesnažíte celý měsíc obden) a tak=) držím palce

wenisa
autor
11. led 2017

Moc vam vsem dekuju za rady 🙂 uvidim co mi doktorka rekne v unoru na prohlidce... 🙂

pasteta
19. bře 2017

@wenisa Ahoj,my se s manželem snažíme od června a doktor mně řekl,že mám přijít v prosinci dokud se nezadaří. Je mně 34let,tak není na co čekat. Ted už mně potřetí napsal Clostilbegyt+injekci do břicha, chodila jsem na ultrazvuky a řekl nám kdy přesně se máme milovat-tři dny po sobě:0)) Zatím se nezadařilo ani jednou, tak chce zkusit inseminaci.

wenisa
autor
19. bře 2017

@pasteta no ja 12.3. objevila // a pak jeste 13 a 15 byly pozitivni testy... No ale vcera jsem zacala silne krvacet a vecer na pohotovosti mi rekli ze je to s nejvetsi pravdepodobnosti SP... Zitra me ceka dalsi kontrola na gynde, tak uvidim ale moc sanci tomu nedavam, protoze sice jen lehce ale krvacim furt...