Ahojky snažily...
Věřím ze takových co se snaží už dlouho ( roky ) je tady spousta. Potřebují se někde pořádně vypovídat, nejlépe vykricet se z te bezmoci.
S manželem si miminko strašně moc přejeme. V lednu 2012 jsem vysazovala HA a od brezna 2012 se aktivně snažíme o vytoužené miminko. Říká se, ze rok, nekdy i rok a pul je normální doba než žena otěhotní. Proto jsme to nijak nehrotili.... V listopadu 2013 následoval první manželův spermiogram a v únoru 2014 dalsi. Oba dva v pořádku - k tomu manžel ještě bere Fertilan.
Ale cely rok 2014 zase nic.... Letos na začátku února jsem byla u svého doktora na preventivní prohlídce. Dohodli jsme se, ze podstoupim laparoskopickou operaci, kde mi důkladně prohlídkou vejcovody apod... Operace dopadla v poradku. Odstranovsli mi malinkate množství endimetriozy. ( na operaci jsem byla 12. Brezna)
Tedka beru clostylbegyt, k tomu nějaké vitamíny, piju kontryhel, infolic .. Ale stále nic...
Abych pravdu řekla, už ztracim nadeji ze někdy vůbec otehotnim.
Tak strašně bych si přála, aby se mi na testu už konečně objevili vytoužené \\
Kdo je na tom podobně, budu rada za jakékoliv prispevky.
Pěkný den,
M. 🙂
Zcela chápu tvé pocity, my se snažíme o měsíc déle než vy, každá menses je pro mě zdrojem deprese a smutku ☹ všechny kamarádky kolem mě, které pro otěhotnění dělaly minimum, otěhotněly rychleji a jednodušeji než já....loni v srpnu jsem měla pozitivní těhotenský test, po týdnu konec..od té doby nic...teď snižuju překyselení svého těla a likviduju streptokokového bacila, na cvičení a další věci už jsem rezignovala...dělala jsem pro otěhotnění maximum, už mi docházejí síly.....soustředím se teď na naše psy a pomalu se začínám zaobírat adopcí...ale zatím nevím, jestli bych jí zvladla.....
co tvůj manžel, jak to snáší? máš někoho, s kým si můžeš popovídat? klidně napiš zprávu, můžeme to probrat i soukromě ;)
my už se taky pomalu blížíme k 2 roku snažení ☹ bez úspěchu.. naivně jsem si myslela, že po vysazení HA to půjde samo, ale jediná věc po které opravdu toužím, né a né se mi splnit. Rok jsme to zkoušeli sami doma, nakonec jsme skončili v reprodukčním centru. Zatím máme za sebou 5 IUI neúspěšných, v září by nás měl čekat první pokus IVF, ale chtěla bych si od všech těch hormonů a kontrol odpočinout, tak to asi odložíme na zimu.. Jsem z toho nějaká už unavená, člověk do toho vkládá veškeré naděje, doufá a říká si, proč by to nebyšlo, když má přítel spermie v pořádku a já dva krásně velké folikuly.. no a pak přijde, jako každý měsíc, MS.. obrečím to a jdu dál 🙂 Taky začínám myslet trochu pozitivněji, pořídili jsme si kotě, tak mám takové čtyřnohé miminko a starám se aspoň o něj.. Přístí rok bychom chtěli svatbu, abychom měli splněno v případě adopce.. mě by cizí miminko nevadilo! Myslím, že člověk ho může milovat, jako vlastního, ale co jsem četla diskuze, adopce je v našem kraji na dlouho, čekací doba až 5 let na dítě a ty zkoušky a přepadovky před tím, psycho testy a posudky.. taky docela záhul na psychiku.. snad se dočkáme, holky!! Vydržet!! Hodně štěstí za cestou ke štěstí 🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
to mne moc mrzi, ze to tak trva. Zkus se podivat sem, třeba ti to pomuze
https://www.modrykonik.cz/forum/jdeme-na-to/kdo-se-snazi-o-potomka-opravdu-dlouho-roky/
A moc drzim palce, at se brzy zadari! 🙂