Zdravím Vás všechny 🙂 ,
už půl roku se s přítelem snažíme o miminko a zatím stále nic. Tenhle měsíc to už začínalo vypadat nadějně. Menstruaci mám většinou přesnou na den maximálně to někdy dostanu o den dřív. Teď jsem měla 1,5 dne zpožděno. Zklamání opět ☹ ... Dneska jsem si koupila v lékárně na doporučení paní z lékárny Femibion. Co můžu ještě udělat jiného? Mám zatím začít jen užívat a počkat? Poradí mi někdo.. Předem děkuji za vaše rady 🙂 Šárka
My jsme po pul roku šli na spermiogram
@andreaandrejka : Ano já vím, že je to tak. Normálně se snažím na to tolik nemyslet, ale pak občas dostanu slabší chvilku a myslím na to a začnu se potom bát abych vůbec ty děti mohla někdy mít. Jestli nemám nějakej problém
Od listopadu se snažíme...🙂 od ledna jsem začala brát kys.listovou...:)
Spali jsme spolu co 2-3dny...nezjišťovala jsem, kdy mám ovu..nic takového.. 🙂
V březnu se zadařilo ( ale neudrželo se to)...nyní už tam jsou zase 2 čárky.. 🙂 v pátek lékař...
PO jsem vždy hodila nohy do vzduchu (opřela o zeď) aspoň na 10min.. 🙂 a pak jsem šla spát.. 🙂 nevím, zda to pomohlo, nebo ne.. 🙂
@515ka Už po půl roce. Všude normálně čtu že je lepší počkat rok ☹
@nathaliee : Gratuluji a držím palečky ať je všechno v pořádku 🙂 . Zkusím taky dávat nohy nahoru vyzkoušet se má prej všechno 🙂
tak,tak.. 🙂 nevím.. zda to pomohlo...ale třeba ano 🙂 držím palce.. 🙂
Souhlasim s Andreaandrejka - nedelej nic ... Z me zkusenosti - Neber zadny vitaminy, neres zadny ovulace a nemysli imrvere na dite, jako ta psychika dela strasne, a pul roku neni v tehle dobe nic, to fakt neres, za 2roky uz bych byla nejista ale hlavne klid a cas, kdo si pocka ten se docka🙂 drzim palce
@sarinka0411 na jednu stranu má @andreaandrejka určitě pravdu.
Pokud tě to ale hlodá, a stejně na to myslíš, tak jsou ještě další vychytávky - vychytání ovulace, pití kontryhelového čaje, hodně tady holky chválí jeřáb ptačí, či gel na podporu početí, po styku hodit nohy nahoru... nám se podařilo po 13 cyklech.
@micaella23 : Ovulaci nějak moc neřeším. Na měření nemám tolik času a testy jsou po nějaký době docela zásah do peněženky. Vitamíny jsem se rozhodla brát z důvodu abych je doplnila svému tělu a hodně jsem o tom četla že je potom větší šance, že by se to mohlo podařit. A jak říkám po psychický stránce se snažím na to nemyslet, ale bohužel ne vždy se mi to podaří nemyslet na to.
😀 A já bych zase naopak řekla, vyřeš si ovulaci, neplýtvejte materiálem ani časem. http://www.podpora-plodnosti.cz/cervikalni-hlen...
@eviicka Jo o tom čaji už jsem dneska hodně četla tady. I jsem nad ním už i začala uvažovat. Děkuji za rady 🙂
@sarinka0411 Půl roku je krátká doba,já pila kontyhel a grapefruitový 100% džus + kyselinu listovou.A podařilo mi otěhotnět hodně rychle.Ale věřila jsem tomu,že otěhotním.
Takže za mě psychika je nejdůležitější.
Dala bych tomu rok a pak to začala řešit.Teď si užívejte a těhotenství hoď za hlavu a uvidíš,že se brzy zadaří 😉
Ze sve zkušenosti vim ze rady tipu nemysli na to jsou takove kraviny😊co nefunguji a nicemu nepomůžou😊nekolik doktoru me reklo s usmeven na rtech ze je to tak hluboko podvedome dane ze at se snazi clovek jakkoli,vzdy je situace kdy na to automaticky mysli,rada bych poznala nekoho,kdo na 100% na to nemysli,kdyz si preje detatko😊.U nas rok snazeni neuspech,jsem starsi tedy pote navstiven CAR😊absolvovany vsechna vysetreni,vse v poradku,nevzdali jsme to ani po nekolika IVF😊 a podpore vším moznym i nemoznym a po Frantiskovych laznich,kdy byl muz pracovne pryc jsem si jela pro nase 2 embryjka zmrzla a ted me tu spi dvojcatka....tak porad verit a klidne delat cokoli a klidne na to myslet,ono to jinak nejde,kdyz jsou kolem tehulky a miminka
Ja jsem jedla nekolik mesicu kyselinu listovou a vitamin E..nedarilo se 7 mesicu.Dokonce me navstivila i pani,ktera se venuje cinske medicine 🙂 dalsi mesic jsme se vykaslali na nejake planovani a ovulacni testy a zacali planovat dovolenou...a najednou byl test pozitivni🙂 u druheho miminka jsem byla tehotna hned,jak jsme se rozhodli..takze za me -vicemene je vsechno v hlave.Dala bych tomu rok a pak bych to resila..
Za mě, taky si myslím, že je hloupost radit "nemyslet na to", kolika z nás se to opravdu podařilo. .ja bych spíš řekla nemyslet " jen na to ".
Začala bych tím, že bych pravidelně sportovala, změnila stravu už teď, prostě tělo na těhotenství pomalu připravovala, ale zároveň se těšila z posledních chvilek, které jste jen vy dva a nejste nijak omezení, ani těhotenstvím, ani prckem🙂
Na netu najdes potraviny (greo, ananas...) a bylinky (kontryhel...), které podporují početí. Ale neblazni z toho, jen je prostě zařaď do jídelníčku. Miminko si k Vám cestu najde, až bude ono samo chtít, tak to opravdu je 🙂 Náš malý, na kterého se tesime na začátku července si počkal, až budeme mít všechny starosti s rekonstrukcí bytu za sebou a dobře udělal, zpetne, kdybych věděla, kolik stresu nám to přivodí, tak se ani dřív nesnazime 🙂
Pul roku je jeste dobry. Vubec bych to neresila.
Ahoj,
Femibion je pouze pro zdravý vývoj miminka a snižuje šanci, že potratíš. Ale procentuelně na samotné otěhotnění vliv nemá. Spíš bych šla do Nosifolu nebo Inofolicu, které listovku taky mají (takže taky prevence vývojových vad), ale je tam i nějaká látka, co podporuje růst folikulů.
Můžeš zkusit kontryhel nebo gynex. Ale uvaž, že některým tyto bylinky prodlouží cyklus.
Jinak souhlasím s holkama, sledovat, jestli máš ovulaci je asi tím prvním krokem. Měření teploty není tak časově náročné, jak si myslíš. Stačí dát si budíka o 2 minuty dříve, změřit ještě než vstaneš z postele a zapsat do telefonu. Existuje mobilní aplikace Můj kalendář, kde to můžeš napsat. Nebo to můžeš zapisovat do fertilityfriend.com a tam ti to rovnou spočítá, kdy ovulace byla a nemusíš to díky tomu zkoumat 🙂.
ahoj, já jsem na doporučení lékaře brala Fertipronu. Jinak mi také doporučil sex max. 2-3 týdně, aby stihli uzrát vajíčka a pravidelnost.. říkal, že lepší to tolik nezkoumat, je pravda, že jeden měsíc jsem testovala ovulaci a test pozitivní, tak jsme na to vlítli a nic z toho nebylo. Další měsíc jsem se na to vykašlala, jen dodržovali pravidelnost, poté jsem tak půl hodiny ležela a četla jsem, že pokud máš orgasmus, že se to líp udrží 🙂 mně jinak doktor chtěl napsat doporučení na spermio už po 3.měsící, ale říkala jsem že počkáme. Klidně bych tam už po půl roce šla, za to nic nedáte. Každý říká, že půl roku není nic, ale sama vím, že lehce se to říká a hůř na to čeká.. držím palce a hodně štěstí 🙂
My museli čekat dva roky,nez jsme dostali doporučení na spermiogram atd. Pak jsem chystala naší svatbu,na snažení zapoměla a najednou hups a bylo to tam. Synovi je přes rok....pak jsme na nic nemysleli a na Vánoce hups znovu a ted na přelomu července a srpna se nám narodí dcera. Je to těžký se na to mit miminko nesoustředit ale psychika dělá hodně. 😉
Já bych taky řekla, že ovulace je základ, pak spermiogrma a zbytek není částý problém. 😉
@sarinka0411 jo, taky mi to všichni říkali jenže jsem byla nedočkavá tak jsme šli do CARu a dobře jsme udělali...manžel špatná morfologie a já mám PCOS 🙂 takže by jsme čekali zbytečně dalšího půl roku 🙂
Gynex a kontryhel! A otěhotněla jsem za měsíc užívání 🙂
Děkuji všem za názory a rady 🙂
Jinak u mě po 7 měsících folikulometrie, po 11 spermiogram (obojí OK) a po roce snažení jsem byla objednaná na hormonální profil a na ten už nedošlo 🙂.
@sarinka0411: My jsme tomu dali s manželem volný průběh s tím, že bychom do léta byli moc rádi, kdyby se to povedlo. 🙂 Antikoncepci jsem vysadila koncem února, dostala jsem po tom klasickou MS a pak už nic. Po 66 dnech píchnutý agolutin, naordinovaný duphaston od 16 DC, 2x denně po dobu 10 dnů. Teď dobírám první plato, cykly se mi nechtějí ustálit. Začala jsem kapat jeřáb ptačí a pít kontryhel, protože mi jde o srovnání cyklu. Teď jsem měla zdravotní problémy, takže jsme se od toho února s manželem chránili 🙂 ale takovou malou přípravu ve formě bylinek jsem zařadila už teď a budu doufat, že až se teď začneme snažit, tak se to prostě povede 🙂 taky zobu listovku a měřím na radu gynekologa BT. V grafech se vůbec nevyznám, ale mám teď dvoje antibiotika, takže na to ani nemyslím. Tak držím pěsti, ať se to povede!!
My se začneme snažit tento měsíc, koupila jsem si i inofolic, listovku, kontryhel a jeřáb a uvidím, kam to povede 😉
@misina01 ahoj, BT můžeš zapisovat do fertilityfriend.com - samo ti to vypočítá, kdy byla ovu. Ale musíš poctivě zapisovat i léky, protože duphaston (a všechny jiné léky obsahující Progesteron) zvyšuje BT a pak to vypadá, že ovu byla a přitom nebyla. Ale fertilityfriend to naštěstí bere v potaz.
Ahoj snažime se 8 mesicu ted se mi prvne stalo že sem zacala spinit 4 dny pred očekavanou MS ale spinim do dneska nekdy ¨ucmrndne' kapicka krve ale menzes jako takova nikde bricho me boli uz 14 dni jako by se mi z delohy neco dralo ven a tahalo ji to.mam dost zavrate i když jenom tak sedim a nevolnost ale zadne jine priznaky..delat si nadeje nebo ne???
nechci si pripadat jak blazen a plašan dekuju ;)
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Vím,že to asi nebudeš chtít slyšet nebo číst, ale nedělej nic. Čím víc se budeš snažit, tím více vám to nepůjde. Půl rok není žádná doba. Femibion můžeš začít užívat, tím nic nezkazíš, ale psychika je to fakt to nejdůležitější. 🙂