Snažíme se 3 roky o miminko a psychicky to nezvládám

andulka625
18. led 2019

dobry den ja mam prozbu nebo chci se zeptat
já se snazim o miminko 3roky psala jsem pomalu vsem kamšky mi řikaj ze to chce cas ale ja psychycky to uz nedavam proste chcy pomoc dekuju

denadena16
18. led 2019

@andulka625 tak navštivte s partnerem lékaře. Nějakou kliniku

lotta1234
18. led 2019

po roku bezuspesneho snazenia sa odporuca nechat sa vysetrit u odbornikov, takze sa tam treba vybrat a uvidis, co ti povedia.

bublina2019
Autor odpověď smazal
Zobraz
marketa1218
18. led 2019

Jednoduché, začni to řešit se svým gynekologem a ten ti poradí, vyšetří, případně doporučí nějakou specializovanou kliniku.

korneliusa
18. led 2019

@andulka625 Kolik ti je?

merope
19. led 2019

a) Centrum asistované reprodukce - nemusíš mít rovnou IVF, ale udělají ti všechna vyšetření. Občas třeba zjistí nějakou pitomost, tu upraví a šup, jsi těhotná. Občas ale mohou zjistit, že by ses mohla snažit dalších 10 let a nic z toho. Můžou zjistit neplodnost partnera, špatné spermie. Můžou zjistit u tebe alergii na sperma (taky se dá řešit a poměrně snadno). Žádanku ani nepotřebuješ, ale pokud nevíš, gynekolog poradí.

b) psycholog - já byla párkrát u psycholožky z CAR (na pojišťovnu), ale nejvíc mi pomohlo holotropní dýchání a další psychoterapie za použití transpersonální psychologie, protože jsem se šíleně stresovala, doma pak už to bylo málem na rozchod, dala jsem se do klidu, uvědomila si, že dítě není jediná nutná náplň života ... a začínám 28tt. Každému ale sedne něco jiného - každopádně doporučuji tohle nepodcenit. Stres z toho, že se nedaří, často nepomůže ani vztahu. Mě už i sex nebavil, kolem ovulace jsem byla děsně nervní, když jsme se doma "správně" nesešli a přitom jsem to brala jako "povinnost" a nic víc. A přitom jsem i věděla, že otěhotnět přirozeně je takřka nemožné (nakonec máme darované oocyty).

Případně i tady na MK je dost diskusí týkajících se asistované reprodukce - zabrouzdej trošku tam a uvidíš. 3 roky jsou dost dlouhá doba (pokud máte pravidelný sex), aby to signalizovalo nějaký problém.

marcelamor
24. led 2019

@andulka625 Ahoj. Snažili sme sa s partnerom síce iba asi 8 mesiacov, ale hneď v začiatkoch sme sa dali obaja vyšetriť (aby sme vedeli na čom sme, keďže obaja máme cez 30r a vidíme na rovestníkoch, že v tomto veku už to nejde tak ľahko). Napriek tomu, že sme nemali žiadny vážny problém, nedarilo sa. Doležité je nájsť správnu podporu (nám v jednom centre lekár po pár mesiacoch odporúčil porozmýšľať nad asistovanou reprodukciou a naopak na ďalšej kontrole jeho kolegyňa odporúčila počkať a keď sa nepodarí po dvoch rokoch, potom ísť touto cestou). Skúsili sme teda ísť na to alternatívne. Obrátili sme sa na pani Majku http://www.centrum-majka.cz/problemy-s-otehotne..., skúsili doplňiť vitamínovú radu o wobenzym (užíval manžel) a ja som skúsila čínsku medicínu a shatavari, metódu sledovania bazálnej teploty a cvičenie podľa pani Mojžišovej... Neviem, čo z toho zaúčinkovalo, ala keď sme sa uvoľnili a prestali na to tlačiť, podarilo sa. Teraz som v 33tt a k pani Majke chodím na predporodný kurz.
Držím palce, určite sa zadarí 🙂