Zdravim. Asi uz 2-3 mesice se snazim o miminko a i kdyz delame vse proto, aby se to povedlo, tak stale nic. Vyzkouseli jsme i babske rady a vse, co se dalo. Minuly mesic cca dva dny pred terminem menstruace jsem jen slabe spinila a potom jsem se do terminu rozkrvacela. Byla jsem i u doktorky a ta mi tehotenstvi nepotvrdila. Mela jsem i priznaky...zvracela jsem, bylo mi porad spatne, byla jsem ospala a porad jsem jedla. Priznaky mam i ted a za necely tyden mam dostat menstruaci. Samozrejme pocitam i s tim, ze se to znovu nepovede. Proto bych se chtela zeptat vas, jestli jste bojovali s necim podobnym, co vam pomohlo otehotnet a nebo naopak co nepomaha....? Samozrejme ze kazde telo zeny je jine, ale ocenila bych vasi radu. Predem bych vam chtela podekovat 😇😇👶
@veroniquecz mam strach, ze jsem neplodna, protoze tohle je u nas v rodine dedicne a opravdu nepotrebuju aby to postihlo i me. Proto jsem zacala plasit hned se zacatku. Verim ze se to povede, ale chci udelat proto maximum. Omezila jsem alkohol, snazim se jist pravidelne a koc se nestresovat, i kdyz to moc zrovna nejde. Ale moje jedine prani je do vanoc otehotnet, coz je asi nerealne
@bambulkamakulka Proc do Vanoc? Kdyz si budes davat takovehle limity, tak neotehotnis. Vetsinou je to v hlave. Vykasli se na to, milujte se, jak budete mit chut a nereste to. Kdyby se nedarilo rok, pak to zacnete resit.
2-3 mesice a uz to tak hrotite? Nechci strasit, ale co budete delat za rok, kdyz se to nepovede? 😕
Hodte se do klidu, uzivejte si milovani a milujte se proto, ze chcete a ne proto, ze zrovna ten den musite.
To, ze vam nejde otehotnet bych prohlasila az tak minimalne po pul roce snazeni, ne po trech mesicich.
A nemyslete na nejaky katastroficky scenare, ze jste neplodna, protoze se to vyskytuje i u vas v rodine.
Takovy nervy a tlaceni na pilu vam v otehotneni nepomuze.
Kdyz to nepujde, tak bych po pul roce v prve rade nechala vysetrit partnera- spermiogram a nasledne popripade i sebe.
Do te doby bych nedelala nic a opravdu si to milovani jen uzivala.
@bambulkamakulka ono čím víc to budeš řešit, tím víc to nepůjde....
@bambulkamakulka tak jestli máte nějakou rodinnou anamnezu,tak by bylo dobré,nechat se komplet vyšetřit a vědět na čem jsem,než se několik měsíců stresovat a paradoxně si početí bránit tím stresem. Takhle můžete taky problém řešit na počátku a ne,jako některé z nás po několika letech. Nám se třeba poštěstilo po 6letech,kdy jsem od vysazení ha otěhotněla až za 2roky,ale přišla o malé v 7tt. Pak biochemické těhotenství,o kterém zpravidla žena ani neví,pokud není nedockava a neudělá test brzy. Vím takhle o dvou díky testu,zbytek jen pocit. Takže fakt,oba si nechte udělat komplet testy a třeba se stane,že za pár měsíců budou //
Hlavně se hoď do pohody 🙂 Až to přijde, tak to přijde...já brala HA 13 let v kuse, pila jsem, kouřila a začali jsme se snažit, nechala jsem tomu volný průběh (žádné počítání, žádný sex na povel..) a po 4 měsících snažení otěhotněla. Když jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, přestala jsem pít a kouřit. Mám naprosto zdravé čtyřměsíční miminko, které spí vedle mě 🙂 Je to v hlavě! Držím palce 🍀
@ema90 no prave. Co budu delat kdyz se to po roce nepovede? To nechci snad ani sama vedet. Ja jsem vzdycky takovy poplasnak a mozna je to zpusobeno i tim. Ovsem sex si uzivame pokazde kdyz muzeme a prijeme se u toho bavime. Ale kdyz potom ma prijot termin menstruace a ja ji opravdu dostanu, je to velke zklamani. Po miminku touzim cely zivot a ted kdyz konecne muzu, tak se nedari... 🤷
@bambulkamakulka Až se to po roce nepodaří, tak teprv to řeš! Žij přítomností, užívej si života a ber vše tak jak přichází. Kdyby člověk pořád řešil co by kdyby...tak se z toho zblázní! A kdyby se náhodou nedařilo déle, vše se dá řešit 🌼
@bambulkamakulka No tak si to v hlave nejak srovnejte... Uz jen to, ze je pro vas nepredstavitelne, ze nebudete moct treba rok otehotnet. Jsou zensky, kterym to nejde x let a pochybuji, ze se hroutily uz po trech mesicich.
Ja s tim pocitala, ze to treba nepujde, protoze vim a vidim kolik paru ma problem s otehotnenim okolo nas.
Ano, zadarilo se na druhy pokus, ale znam i ten pocit, kdyz to nejde. Protoze s byvalym partnerem jsme se snazili dva roky a neslo to.
A vy jste se sotva snazit zacali a uz z toho mate uplnou paniku 😕
Pokud to opravdu mate v rodine a mate to cim dolozit,dokazat u lekare, ze mate opravnene obavy o to, jestli vubec muzete mit deti, tak prosim a zkuste si zajit na nejakou reprodukcni kliniku.
Pokud to ale nemate cim dolozit, tak vam kazdy normalni doktor rekne, at prijdete az minimalne po pul roce snazeni.
@bambulkamakulka Většinou si ty příznaky namlouvame. Snažíte se ještě dost krátce. Já třeba když na sobě nějaký takový příznak pozoruji, nesnázím se ty myšlenky v sobě podporovat. Říkám si, že to rozhodně není, že jsem těhotná. A mám pravdu 😀 Po čase, kdy stále nic, už tomu člověk začne věřit, že to jsou jen plané příznaky 😀 Zkus najít něco, do čeho budeš opravdu zažrana, co tě bude fakt bavit, aby ses tolik neupinala na tehu. Já vím, obzvlášť v této době je to těžké. Taky něco takového hledám. Přes léto to byla jiná.
Jednoduše buď v Klidu, tohle je opravdu krátká doba na to aby si začala plašit, že to nejde. My jsme se i dceru snažili skoro 5 let, a to je teprve něco na psychiku. Takže prostě klid, teď si užívej svátky a něco reste když to nepůjde treba další 3-4 měsíce.
Ahoj, za prve.. Uz jen to "snazim se"
Dulezite je uklidnit se, nestresovat, nepozorovat se zbytecne.. Chce to klid, nekdy to jde hned, nekdy to trva.. Muzete zkusit brat kyselinu listovou, zenske caje ale to je spis v hlave.. Každopádně drzim pesti..
Btw my se snazili 3 roky, zjistilo se ze mam snizenou funkci štítné žlázy, takze zacit brat hormony.. Chlap musel trochu zmenit zivotni styl.. Kdyz se nedarilo, nakonec jsme se smirili ze to nebude jen tak a hodili to za hlavu, zacali jezdit na vylety, uzivat si to a do par mesicu jsem byla tehotna.. Co z toho pomohlo vic, tezko rict.. 🙂
Ahojky, prosimtě zkus být v klidu, náš příběh my se snažili tři roky, po půl roce snažení jsem vždy před ms měla tehu příznaky, asi vsugerované 🤷. Po roce snažení jsme vyhledali lékařskou pomoc, prošli jsme spousty testy, já v pořádku manžel horší spermie, 4x jsme podstoupili iui bez povedení, poté jsme podstoupili 2x ivf s teď při druhém se povedlo, nyní jsem v 10tt. Opravdu na to zkus nemyslet 3-4 měsíce je krátká doba. Pokud se nezadari celý rok zkuste vyhledat odbornou pomoc. A pokud máš strach že jsi neplodná buď v klidu teď je tolik možností jak se vybojovat k vlastnímu miminku. Držím palečky ať to co nejdříve dopadne přirozeně 🍀👍. Hlavně buď v klidu 😉
Ahojky, ked chces tak napis SZ a poviem ti svoj pribeh 🙂
@bambulkamakulka jak jako ze mate neplodnost v rodině? Navic takhle to hrotit po 2cyklech? Fakt se zblaznis. A proc jako musíš otěhotnět do vánoc?
@bambulkamakulka ahoj.castecne chápu že si nervózní.kazda chceme otěhotnět hned..co to znamená dědicna neplodnost?s čím u vás měli ženy problém? Pokud to potřebuješ mít v hlavě srovnane tak si odpovez na tohle..neovulovaly?trpěly na endometriozu?PCOS?většina problémů je dneska resitwlnych.a když to otočís tak moje mamka i ségry na první pokus a já rok a půl furt nic..zbyzecne se stresujes..statisticky když je 15 až 20 % pravděpodobnost otehotneni u zdravého paru při dobře nacssovanem styku tak MINIMALNE půl roku je to fakt čisté statistika.kolik ti je?jestli pod 35 tak neplas a výdrž rok. 🙂 a ber to tak že ti tu rádi holky,co si tím samý prosly nebo procházejí.. ne nějaký radilky co hned otehotnely a nic nechapou.urvite je dobrý jíst zdravě,mít pohyb,můžeš doplnit kyslistovou.mas pravidelný cyklus?
@omajda88 je mi 20 let, vzdycky jsem si prala byt mlada maminka. Proc moje pribuzne otehotnet nemohli nevim. Ale docela me ta predstava desi, ze by tohle mohlo postihnout i me. Beru femibion, omezila alkohol a snazim se jist pravidelne. Casto chodim na prochazky a hodne o tom ctu. Nic mene, chtela jsem partnera na vanoce prekvapit detskym bodickem a cepickou co jsem predcasne koupila. Pri styku se snazim na miminko nemyslet a uzivat si intimni chvilky v plne pare. Ovsem jsem byla mozna tricbu naivni, kdyz jsem si myslela ze to u me vyjde hned. Nevim jak dlouho tohle muze trvat, bude to moje prvni tehotenstvi, ale i tak se uz na maleho tesime. Dekuju vam vsem za rady a za vase pribehy
@bambulkamakulka Kupovat bodycko a cepicku.... 🤦🏼♀️
Prosimvas, proctete si vsechny tady ty komentare, myslim, ze jsou hodne rozumne.
Nezlobte se na me, ale mozna byste mela navstivit psychologa, tohle neni uplne v poradku 😒
@bambulkamakulka body a čepička? Tak to je fakt ujety a jeste mit plan jak to dat chlapovi na Vánoce. Takze ani tu dedicnou neplodnost nemate v rodině. Uklidni se nebo si najdi pomoc
@bambulkamakulka hlavně jestli víš kdy je ovulace... bez toho to je loterie. Jinak to zatím fakt nehroť, 2-3 měsíce je normální.
Opravdu zkuste netlačit tolik na pilu. Ono je to samozřejmě těžší, když si člověk něco tolik přeje. Nám to nešlo skoro tři roky, nespočítám ty záchvaty pláče a zoufalství kdy jsem nedostala ms několik měsíců a test byl negativní. Nebo když se “to” povedlo a gynekolog řekl, že se to neudrží..teprve po řešení s gynekologem se věci hnuly ( zjistilo se, že ovulaci nemám, pcos, štítná žláza, mám cca osm prášků na den už několik měsíců) Nicméně pokud “ o tom” hodně čtete, určitě víte, že když se páru nedaří cca rok, tak teprve pak se řeší věci s doktorem. Pokud máte nějakou diagnózu v rodině, gynekolog by to měl vědět a Vy byste mohla oznámit snahu o početí, uvidíte co Vám poradí.🙂 Nicméně si myslím, že málokdo otěhotní tak strašně brzy jako jsou 2 měsíce ( neříkám, že nikdo, ale..) Neskládejte se, přeci musíte být silná když v sobě máte nosit nový život. <3 Stres opravdu ničemu nepomůže..myslím, že nejsem jediná, komu to nešlo a dostal se do toho “seru na to” stavu a teprve poté se věci hnuly. 🙂 Kdyby něco, klidně napište a hodně štěstí.🙂
@bambulkamakulka teď nechci aby zo znělo nějak pateticky.. ale si fakt strašně mladá na to aby ses s tím stresovala.jestli se chceš uklidnit tak si fakt zjistí od těch v rodině kdo byl neplodny (A tady bych se ještě zeptala jestli to znamená že nemohli mít děti nebo že jim to trvalo déle a jak dlouho) zjistí id nich kde byl problém.pokud zo opravdu může být dědičné tak to prober na gynde..uptimne myslím že vzhledem k tvému věku se s tebou mudr reálné o nějakých vyšetřeních opravdu dřív jak po roce a i zo je za mě brzy bavit nebude. Můžu se zeptat jestli partner je pro to stejně nadchnuty jako tý?
@bambulkamakulka ja si myslim ze misto reseni mimika, by jste mela vy a mozna i partner přemýšlet o psychologovi. Je vam 20let,jak dlouho uz jste s pritelem, co kdyz si za rok vzpomenete ze vase kamaradky chodi z jedne party na druhou a uzivaji si života a vy se utapite v tom ze se vam jeste nepovedlo otehotnet, nebo prebalujete orcka jak na bezicim pase a nemate ani chvilku pro sebe..? Ja vam nevim.. Vite vubec co od toho chvete, co cekate a jak budete financne ale i psychicky zvládat, kdyz vam bude dite vetsinu dne i noci plakat? Nechci vas strasit ani nic rozmlouvat to urcite ne.. Ale, jste si s pritelem jisti ze toto opravdu zvladnete a chcete? Neni to jen o kupovani bodycek a vozeni kocarku.. 🤷♀️
@keksik002 souhlas, na ty šílený noci mě nikdo a nic připravit nemohlo. První půlrok si vlastně ani nepamatuji
Určitě hod to za hlavu a nepozoruj se. Mi se o druhe mimco snazime 1,5 roku. V lednu se nechame proklepnout na klinice. Prvni mimco trvalo asi 7 mesicu. Manzel je po onko lecbe, tak problem bude asi tam.
Mlada maminka budes i kdyz budes dite cekat ve 25. Ujasni si,kdy mas ovulaci,a behem tech dni se sobe venujte a uvidis,ze treba do pul roku nebo klidne i za mesic otehotnis. Vezmi si,ze nekterym holkam je 30, 35 a nejde jim to,ty jsi jeste strasne mladucka. Nejsem si ted jista temi procenty uplne presne,ale u ZDRAVEHO paru je pravdepodobnost poceti kazdy mesic cca 25 %, tzn. je normalni a zdrave,pokud otehotnis treba za 5 mesicu. Paru,ktere otehotni na prvni dobrou,tolik neni. A jste na dite opravdu pripraveni?
Já se také trápím, ale myslím, že opravdu není na co tlačit. Uvidíte, že se to povede, já tedy pokud bude nejhůř nechci jen tak hodit flintu do žita. Taky nám to dlouhodobě nejde, ale držím se. Jinak se nebojte jít o radu i na kliniku.
Opravdu me tady nektere posilate na leceni? Proc? Protoze chci miminko? Ja mam seti rada a s partnerem vime co chceme. Jsme na to dva a vse se da zvladnout. A to ze pujdu na psychinu mi fakt nepomuze otehotnet.. Ano, je mi 20 let a dal uz cekat nehodlam. A jinak vsem moc dekuji za rady, vazim si toho s partnerem udelame vse proto, aby jsme se brzy miminka dockali
@bambulkamakulka vzdy sa take najdu na diskusnych forach 🙂 hovorim, ak chces napis mi spravu a ti poviem jak to mame my, co tu verejne tiez napisat nemozem lebo by som bola zlyncovana.. proste to je internet no
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Předně se hodit do klidu a neřešit. 2 měsíce je silene krátká doba a cesta k tomu abys z tOho zblbla... užívejte si milování, a něco řešte nejdříve Po půl roce. Držím pěsti 🍀