Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti při snažení se o mimčo při kojení ☺️
Kojím, ale ne plně, máme ještě dokrm UM, MS mi přišla poprvé na konci srpna, ale od té doby nic 🤷♀️ Bt měřit nedokazu se vstavanim k malému, zkoušela jsem ovu testy - silily, ale vrchol jsem nevychytala, plus silily před cca 3 týdny, a teď asi zase…. Nema to hlavu a patu (což při kojení chápu)… Sex máme nechráněný hned po sestinedeli, ale ta frekvence nic moc s nespicim prďolou 😂🤦♀️
Tak se ptám: Muže ovulace chodit bez MS? Mate tip na nějaké podpoření cyklu, resp.ovulace co jde brát při kojení? 🤔
Moc děkuji 😌☀️
Jinak teda je mozne mit zvyseny luteinizacni hormon, na ktery reaguje ovutest, bez uvolneni vajicka. Ale ono to vypada, ze to muze byt az 10 % cyklu u fertilnich zen, tak bych se tim ze zacatku tolik nestresovala. Kdyby to pretrvavalo, zkonzultovala bych to s gynekologem.
Otěhotněla jsem dvakrát při kojení, poprvé to bylo plné kojení (dceři bylo 5m a byla opravdu jen kojená), podruhé jsem kojila tandem. Takže to jde, ale u každé ženy je ten návrat plodnosti při kojení různý, já jsem zrovna měla štěstí 🙂
Ovulace předchází menstruaci, ale pokud proběhne a nedojde k oplodnění, tak po ní následuje menstruace, takže není úplně možné, že bys měla jen ovulaci bez ms (obráceně to možné je). První cykly po porodu bývají velmi různorodé, s druhou dcerou jsem otěhotněla někdy zhruba 80DC (byl to třetí poporodní cyklus a byl takhle dlouhý).
Pozitivní ovulační test neznamená jistou ovulaci, tělo se na ni možná chystalo, ale nemusela proběhnout. Těhotenský test bych ale taky zkusila 🙂
Držím palce!
Dekuju holky! 🙏 TT jsem dělala 😂 negativní
Můžeš mít vysoký prolaktin, který ovulaci negativně ovlivňuje. Já měla zase při kojení hrozně krátký cyklus, a když se podařilo, tak to stejně odešlo hned na začátku. Zadařilo se až po samoodstavu.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
U nas to slo tak nejak samo. Bohuzel prvni pokus skoncil ZT (to bylo male 9 mesicu), ale ted uz jsem v 21 tt, tak snad uz dobry (mala bude mit v termin porodu den po 2. narozeninach. Sranda, kdyby to tak vyslo). Jako koupila jsem si tenkrat ovutest, abych si vyloucila anovulacni cyklus, ale ani na to nedoslo a je furt v supliku.
Kdyz si mela ovu positivni a menstruace nedorazila, nejsi uz v tom? :D