Snažení se o miminko při kojení. Může ovulace chodit bez MS?

inah91
5. říj 2021

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti při snažení se o mimčo při kojení ☺️
Kojím, ale ne plně, máme ještě dokrm UM, MS mi přišla poprvé na konci srpna, ale od té doby nic 🤷‍♀️ Bt měřit nedokazu se vstavanim k malému, zkoušela jsem ovu testy - silily, ale vrchol jsem nevychytala, plus silily před cca 3 týdny, a teď asi zase…. Nema to hlavu a patu (což při kojení chápu)… Sex máme nechráněný hned po sestinedeli, ale ta frekvence nic moc s nespicim prďolou 😂🤦‍♀️
Tak se ptám: Muže ovulace chodit bez MS? Mate tip na nějaké podpoření cyklu, resp.ovulace co jde brát při kojení? 🤔
Moc děkuji 😌☀️

jana_zofie
5. říj 2021

U nas to slo tak nejak samo. Bohuzel prvni pokus skoncil ZT (to bylo male 9 mesicu), ale ted uz jsem v 21 tt, tak snad uz dobry (mala bude mit v termin porodu den po 2. narozeninach. Sranda, kdyby to tak vyslo). Jako koupila jsem si tenkrat ovutest, abych si vyloucila anovulacni cyklus, ale ani na to nedoslo a je furt v supliku.
Kdyz si mela ovu positivni a menstruace nedorazila, nejsi uz v tom? :D

jana_zofie
5. říj 2021

Jinak teda je mozne mit zvyseny luteinizacni hormon, na ktery reaguje ovutest, bez uvolneni vajicka. Ale ono to vypada, ze to muze byt az 10 % cyklu u fertilnich zen, tak bych se tim ze zacatku tolik nestresovala. Kdyby to pretrvavalo, zkonzultovala bych to s gynekologem.

madbetka
5. říj 2021

Otěhotněla jsem dvakrát při kojení, poprvé to bylo plné kojení (dceři bylo 5m a byla opravdu jen kojená), podruhé jsem kojila tandem. Takže to jde, ale u každé ženy je ten návrat plodnosti při kojení různý, já jsem zrovna měla štěstí 🙂
Ovulace předchází menstruaci, ale pokud proběhne a nedojde k oplodnění, tak po ní následuje menstruace, takže není úplně možné, že bys měla jen ovulaci bez ms (obráceně to možné je). První cykly po porodu bývají velmi různorodé, s druhou dcerou jsem otěhotněla někdy zhruba 80DC (byl to třetí poporodní cyklus a byl takhle dlouhý).
Pozitivní ovulační test neznamená jistou ovulaci, tělo se na ni možná chystalo, ale nemusela proběhnout. Těhotenský test bych ale taky zkusila 🙂
Držím palce!

inah91
autor
5. říj 2021

Dekuju holky! 🙏 TT jsem dělala 😂 negativní

lotosek
7. říj 2021

Můžeš mít vysoký prolaktin, který ovulaci negativně ovlivňuje. Já měla zase při kojení hrozně krátký cyklus, a když se podařilo, tak to stejně odešlo hned na začátku. Zadařilo se až po samoodstavu.