Snažení se o druhé dítě. Jak dlouho to u Vás trvalo?

nikishkaaaa
11. čer 2020

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, s manželem máme už 2 letou dcerku, která se povedla třetí měsíc. Nyní se už 7 měsíců snažíme, dělám ovu testy, měřím bazální teplotu, ale stále nic ☹ můj lékař to hodlá řešit nejdříve po roce, což je škoda, ráda bych zjistila, zda je vše v pořádku, zda mi třeba nechybí jen nějaký vitamín, i když beru Drmek, Fertipronu a listovku. Tak se ptám, jak dlouho trvalo podruhé otěhotnět Vám? Popř. zda a kdy jste to řešily s lékařem? Moc děkuji!

chumlee71
11. čer 2020

Na první pokus 😉

margi23
11. čer 2020

Prvni po 2 mesicich a druhe po 9 mesicich.

areh
11. čer 2020

Obě po měsíci

acttivia
11. čer 2020

První 3 měsíce a druhé 3 roky - oba jsme byli na
všech možných vyšetření a měli jsme ukázkové výsledky, prostě asi nebyl ten správný čas. Po půl roce znova v práci jsem otěhotněla a za měsíc jdu na mateřskou.

balogis
11. čer 2020

Druhé dítě se povedlo po dvou měsících, třetí přišlo neplánovaně- otěhotněla sem 6dc takže v poslední den ms 🤪

lida9
11. čer 2020

tak se hod na tech zbylych 5 mesicu do klidu, vykasli se na mereni, ovu, vitaminy a co ja vim co vsechno, jen te to evidentne stresuje a nepremyslis nad nicim jinym... jinak u nas se nikdy nic neplanovalo, prvni hned, druhe temer taky, oboji neplanovane s vystrenim manzela, kde mu bylo receno, ze je z 80%neplodny, tak jsme si aspon uzivali a ejhle, az zas tak neplodny nebyl😀

tulikiss
11. čer 2020

prvni po IVF a o druhe jsme se nesnazily 😀 jen jsme si jednou rekly na co antikoncepce kdyz jsme neplodni 😀

fouskovi
11. čer 2020

Druhé po třech měsících a u obou žádné měření teploty žádné ovu testy až to přijde tak to přijde tohle by mě akorát stresovalo

legelata
11. čer 2020

@nikishkaaaa Celkem asi 4 roky se dvema neuspechy.

veruuu_kubesovic
11. čer 2020

poprvé jsem otěhotněla do 3měsíců od vysazení HA, podruhé až po roce...
a řeknu jednoduchou radu - nic neřeš, užívej si sexu s partnerem a ber kyselinu listovou, čím víc to totiž budeš řešit, tím víc se nebude dařit otěhotnět (osobní zkušenost)

evytra
11. čer 2020

Podruhe jsem otehotnela az jsem to prestala resit, soustredit se na to a myslet na to...bylo to tezke ale klaplo to a snad po pul roce snazeni a kdovi ceho to klaplo a za 9 dni mame termin

nolies
11. čer 2020

@nikishkaaaa Prvni dite dva a půl roku, druhé dítě druhý měsíc a třetí dítě neplanovane, po jedné "nehodě".

glimmer
11. čer 2020

my snad na první pokus ... docela zázrak, když o dceru jsme se snažili skoro rok ...

barunka1408
11. čer 2020

první dítě asi 3/4 roku a druhé se zadařilo nečekaně na první pokus.

zavodnice
11. čer 2020

S ovulačními testy hned po první menstruaci. To se neudrželo, vyšlo to hned zase další měsíc a to už bude podle všeho úspěšné.

malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
Zobraz
klea81
11. čer 2020

Na poprvé, druhé i třetí 😇

syslounek
11. čer 2020

O dceru jsme se snažili 2 roky, tak jsme antikoncepci neřešili a otěhotněla jsem nechtěně už po 3 MS.

jannym
11. čer 2020

Na druhe jsem si pockala tri a pul roku, dr tomu rikal sekundarni neplodnost, mluvil o psychice, ale ja mela dost nepravidelnou menstruaci (cyklus v rozmezi 20 - 40 dni), u prvniho i druheho ditka jsem otehotnela az ve chvili kdy jsem se jakoby prestaly snazit, proste to nechaly osudu a ono se za par mesicu zadarilo

andelka
11. čer 2020

Napoprvé, všechny čtyři těhotenství. Něco brát jsem stihla jen před posledním ( protože mu předcházelo zamlklé těhotenství, tak jsem věděla,že se za 3 měsíce začneme zase snažit). Děláš co můžeš, ještě bych to pár měsíců neřešila, jestli tě netlačí věk,tak k Dr bych šla po roce. Max třeba po 9 měsících bych měřila bt,abych věděla jaký mám cyklus,jestli je ok. Já jsem tohle vždycky věděla, měřím bt jako antikoncepci a pak se to hodí při snažení.

crazyduck85
11. čer 2020

O druhé cca 1,5roku. Ale je pravda, že jsem si nic neměřila apod. prostě jsme to nechávali náhodě. A přišlo to, kdy jsem si řekla, jestli neotěhotním tento měsíc tak na to prdím a první bude jedináček. Byla dovolená, žádný stres z práce .... a MS už nepřišla .. a doma nám dělají radost 2 měsícní dvojčátka .

leymea
11. čer 2020

Prvni rok a ctvrt a druhy na poprve. 🙂

marketanova
11. čer 2020

Dobrý večer, bohužel to štěstí hodně žen nemá, ale ještě, že existuje dárcovství a kliniky co pomůžou🙂

jancabr
12. čer 2020

První asi po roce a půl, když jsem přestala řešit plodné dny a podobné blbiny. A druhé po 3 měsících stavu Necháme tomu volný průběh. Za ten cyklus jsme spolu spali velmi náhodně asi jen 5x a mimčo si k mám cestu našlo samo

nazka
12. čer 2020

První 2 měsíc, dr mi řekl, že špatně ovuluju, tak jsem si říkala, že je čas všechno řešit a vypnul jsem hlavu a druhé dítě jsem ha vysadila v září a v květnu byly dvě čárky. V dubnu jsem si ale dělala už ovu test a na základě jeho se to povedlo. Vždy jsem brala inofolic.

aleko235
12. čer 2020

O prvního jsme snažili cca 3roky a o druhé 3 a půl, takže můžeš být úplně v klidu.. Hlavní je se nevzdat a až přijde ten správný čas, tak se to povede. 🙂

madamas
12. čer 2020

O první půl roku, o druhé se snažíme tři roky, nyní už jsme v CARu..Do CARu se můžeš objednat bez doporučení, alespoň na spermiogram. Je mi líto že jsme to neudělali dříve, myslela jsem si že když už dítě máme tak manžel je jistě plodný. Chyba.

jaja01k
12. čer 2020

O první jsme se snažili rok. Druhé bylo na první pokus.

michaela2609
12. čer 2020

První dítě 5 měsíců po zamlkle tehu v 6tt... Druhé jsme ještě nechtěli, ale vyšlo na první pokus...

priefi
12. čer 2020

@nikishkaaaa první syn se podařil hned 2.cyklus, druhý syn po roce volného průběhu. Mezičase po půl roce volného průběhu jsem sice otěhotněla, ale v 7tt byl SP, pak jsem měla za 2m biochemické a pak už konečně se zadařilo. Já jsem si ale v hlavě umanula, že mimčo budu mít k 30 a manžel bude mít k 30 pozitivní test a přestala jsem absolutně řešit, protože jsem si řekla, že to ten měsíc, kdy manžel má narozky vyjde... A ono to nakonec vyšlo o měsíc dřív. Co tím chci říci... Najít si záchytný bod, kdy by cca mělo Mimi přijít a do té doby na to nemyslet... Psychika totiž vážně udělá hodně. Kdyby to ale tehdy nevyšlo, měla jsem v plánu kupovat gynex. Jinak někdy je problém v tom, že žena má málo železa, nebo chybí selen a zinek. Je toho hodně. také záleží, zda kojíš nebo ne a kdy jsi přestala kojit.