Ahoj holky, tak jsem tady zase. Doktor prakticky nic moc nerikal, jen v den po operaci mi řekl, že mi odebraly pravý vejcovod, ale levý je v pohodě a vaječníky taky, jen tam byly ložiska endometriozy, i za vajecnikem, tak vše zničily. Nevím tedy, kdy se snažit. Dnes jsem 3.den po zákroku a začala jsem krvácet. Předtím jsem měla nepravidelnou menses a byla bez ovulace, pokud to nenabene, myslíte, že když mi doktorka da něco na podporu ovulace a cyklu, ze je šance na přirozené otěhotnění? Ale opravdu, hlavně mě zajímá, kdy jste začaly se smažením vy.
A jak víš, že máš anovulační cykly? Nech si udělat hormonální profil ať víš víc.
Jinak snažit se samozřejmě můžete hned jak se budeš cítit
Ahojky snažíme se pár měsíců a neúspěšně zatím,mám tedy šílené bolesti pánve a občas na levou v podbřišku ve čtvrtek na gynde mi doktorka zjistila endometriodni cystu vzala krev a v pondělí výsledky.... Zda to bude negativni/pozitivní :( docela mě to zasáhlo ... Mám strach z léčby a že nebudu moc otěhotnět... Všude čtu že se to léčí hormonální léčbou a umělé oplodnění což já ani jedno nemůžu :( jde to i bez hormonů ? Máte někdo zkušenost ?
Nam tenkrat po laparce rekl doktor na nic necekat a snazit se hned jak prijdu z nemocnice. A vyslo to na druhy pokus. 🙏😉
@mimisef Nenech se stresovat a manipulovat sebou. Může to být těžší, ale i ženy s endo mají děti přirozenou cestou. Třeba se zadaří brzy, třeba budete čekat déle. Ber to jako výzvu, že máš šanci o miminko bojovat, snažit se žít zdravě, aby se endo minimálně nešířila a nezhoršovala. Nenech si vnutit názor, že existuje jen hormonální léčba. Kdyby Tě o tom chtěli dál přesvědčovat, tak se mi klidně ozvi, dám Ti kontakty na lékaře, kteří nejprve šahají po té nehormonální ;) Hledej před Google "Průvodce endomentriozou", doporučuji důkladně pročíst 🐙 Držím pěsti.
To je vážně pidi duch. Není na testování brzy? Kolik dní po ovu jsi? Může to být citlivostí testu, fází cyklu (dobou po ovu)... možná i cystou, ale to si upřímně nemyslím, to by musela být nějaká supercysta ovlivňující hladiny LH.
@mimisef Stejně tak mívá duchy mnoho žen, které cysty vůbec nemívají... 😕 Já vždycky kupovala jen ty "kvalitnější" (toť otázka, lépe řečeno dražší) testy. Nikdy ne tyhle malé papírky, a ducha jsem neměla ani jednou (ale nemám ani cysty). Musela by to být cysta ovlivňující hormonální hladinu, jinak by to nebylo možné a jen se duch svádí na ni, chudinku 😅
@hermij Souhlasím. Za tohle bych brala diplomy a to vážně! Ženám, vystrašeným k smrti z obav o svoje ženství, je po operaci nejlepší totiž říct, že nikdy nebude mít děti a jediná možnost je hormonálně vyvolat přechod. Tahle věta podle mě nadělá větší paseku než endometrioza samotná. Tohle je mi fakt líto, ale to je, bohužel, tak. Ale jsou i naštěstí cesty, které ač za delší čas a s větším úsilím dovedou ženský ke stejnému cíli. Osobně vřele a stdečně doporučuji https://gabrielatuatti.cz/kontakt/. Konzultace a povídání, workshopy a vůbec, tahle ženská opravdu ví a pomáhá. Její čípky jsou skvělý.
Pak mám osobně výbornou zkušenost s akupunkturou u MUDr.Bílka z NatureCare. Hodně štěstí a sil 🍀
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@betnika snažte se hnedka jak to půjde a budete bez bolesti břicha. Já mám též jeden vejcovod po třetí operovanou endimetriozu. Jsem měsíc po operaci kdy mi tedy udělali i průchodnost vejcovodu. Zatím se to nepovedlo týden po operaci už jsme to zkoušeli. Teď mám týden po hormonálních testech který jsem si vyžádala. Hodně štěstí