Snažení po laparoskopii

betnika
7. čer 2019

Ahoj holky, tak jsem tady zase. Doktor prakticky nic moc nerikal, jen v den po operaci mi řekl, že mi odebraly pravý vejcovod, ale levý je v pohodě a vaječníky taky, jen tam byly ložiska endometriozy, i za vajecnikem, tak vše zničily. Nevím tedy, kdy se snažit. Dnes jsem 3.den po zákroku a začala jsem krvácet. Předtím jsem měla nepravidelnou menses a byla bez ovulace, pokud to nenabene, myslíte, že když mi doktorka da něco na podporu ovulace a cyklu, ze je šance na přirozené otěhotnění? Ale opravdu, hlavně mě zajímá, kdy jste začaly se smažením vy.

klarina11
7. čer 2019

@betnika snažte se hnedka jak to půjde a budete bez bolesti břicha. Já mám též jeden vejcovod po třetí operovanou endimetriozu. Jsem měsíc po operaci kdy mi tedy udělali i průchodnost vejcovodu. Zatím se to nepovedlo týden po operaci už jsme to zkoušeli. Teď mám týden po hormonálních testech který jsem si vyžádala. Hodně štěstí

uzivatelkapetra
7. čer 2019

A jak víš, že máš anovulační cykly? Nech si udělat hormonální profil ať víš víc.
Jinak snažit se samozřejmě můžete hned jak se budeš cítit

mimisef
8. čer 2019

Ahojky snažíme se pár měsíců a neúspěšně zatím,mám tedy šílené bolesti pánve a občas na levou v podbřišku ve čtvrtek na gynde mi doktorka zjistila endometriodni cystu vzala krev a v pondělí výsledky.... Zda to bude negativni/pozitivní :( docela mě to zasáhlo ... Mám strach z léčby a že nebudu moc otěhotnět... Všude čtu že se to léčí hormonální léčbou a umělé oplodnění což já ani jedno nemůžu :( jde to i bez hormonů ? Máte někdo zkušenost ?

mimisef
9. čer 2019

@klarina11 ahoj jak si se cítila po operaci a měla si
nebo máš nějakouu léčbu ?

klarina11
10. čer 2019

@mimisef citilajsem se dobře žádnou léčbu nemám. Odpočívat a snažit se hned jak ti bude dobré. Já když do půl roka neotehotnim tak na umělý já to mám složitější. Říkám každá jsem jiná. Hodně štěstí

mimisef
10. čer 2019

@klarina11 já nesmím na uměle nemůžu brát hormony atd kvůli játrům

balet
10. čer 2019

Nam tenkrat po laparce rekl doktor na nic necekat a snazit se hned jak prijdu z nemocnice. A vyslo to na druhy pokus. 🙏😉

klarina11
10. čer 2019

@mimisef to mě mrzí ale nemyslete na to užívejte si a ono to vyjde. Znám spousty kamarádek které nemohli a dneska mají tři děti.

hermij
11. čer 2019

@mimisef Nenech se stresovat a manipulovat sebou. Může to být těžší, ale i ženy s endo mají děti přirozenou cestou. Třeba se zadaří brzy, třeba budete čekat déle. Ber to jako výzvu, že máš šanci o miminko bojovat, snažit se žít zdravě, aby se endo minimálně nešířila a nezhoršovala. Nenech si vnutit názor, že existuje jen hormonální léčba. Kdyby Tě o tom chtěli dál přesvědčovat, tak se mi klidně ozvi, dám Ti kontakty na lékaře, kteří nejprve šahají po té nehormonální ;) Hledej před Google "Průvodce endomentriozou", doporučuji důkladně pročíst 🐙 Držím pěsti.

mimisef
11. čer 2019

@hermij děkuji myslíte že dělají cysty duchy na testech

hermij
11. čer 2019

To je vážně pidi duch. Není na testování brzy? Kolik dní po ovu jsi? Může to být citlivostí testu, fází cyklu (dobou po ovu)... možná i cystou, ale to si upřímně nemyslím, to by musela být nějaká supercysta ovlivňující hladiny LH.

mimisef
11. čer 2019

@hermij ovu byla 1/2.6 uvidíme mám 3 dny do ms

hermij
12. čer 2019

@mimisef Tak to je strašně brzy na testování 🙂 Testuje se až nejdříve 12 dní po ovulaci a i to může být ještě stále negativní.

mimisef
12. čer 2019

@hermij jinak cysta to prý dělá hodně ženským tak nevím asi na tom něco bude

hermij
12. čer 2019

@mimisef Stejně tak mívá duchy mnoho žen, které cysty vůbec nemívají... 😕 Já vždycky kupovala jen ty "kvalitnější" (toť otázka, lépe řečeno dražší) testy. Nikdy ne tyhle malé papírky, a ducha jsem neměla ani jednou (ale nemám ani cysty). Musela by to být cysta ovlivňující hormonální hladinu, jinak by to nebylo možné a jen se duch svádí na ni, chudinku 😅

johan7
12. čer 2019

@hermij Souhlasím. Za tohle bych brala diplomy a to vážně! Ženám, vystrašeným k smrti z obav o svoje ženství, je po operaci nejlepší totiž říct, že nikdy nebude mít děti a jediná možnost je hormonálně vyvolat přechod. Tahle věta podle mě nadělá větší paseku než endometrioza samotná. Tohle je mi fakt líto, ale to je, bohužel, tak. Ale jsou i naštěstí cesty, které ač za delší čas a s větším úsilím dovedou ženský ke stejnému cíli. Osobně vřele a stdečně doporučuji https://gabrielatuatti.cz/kontakt/. Konzultace a povídání, workshopy a vůbec, tahle ženská opravdu ví a pomáhá. Její čípky jsou skvělý.
Pak mám osobně výbornou zkušenost s akupunkturou u MUDr.Bílka z NatureCare. Hodně štěstí a sil 🍀

mimisef
12. čer 2019

@hermij mě občas taky vyběhl duch a za pár dní ms,nikdy ne 3 testy za sebou a tak jsem četla a spoustu žen psalo že jim to dělala cysta,zas doktoři tvrdí že ne .... zajímavé to je 🙄tak už to hazu za hlavu,počkám a co přijde to bude