Ahoj, je tu někdo, kdo se snaží o druhé dítě? A jak dlouho? My zatím třetí měsíc, teď o víkendu očekávám ms, která s největší pravděpodobností přijde a přiznám se, že začínám být dost nervózní...Dcera nám trvala 7 měsíců, ale předtím jsem brala 10let HA, měla jsem anovulační cykly, tak nebylo divu, ale teď jsem "čistá" víc než 2 a půl roku, cyklus mám celkem pravidelný, ovulace podle BT a OT (a dalších příznaků) probíhá, tak nevím, kde je ten zakopaný pes... říkala jsem si, že se už přestanu sledovat, cokoliv měřit, zkoumat...z hlavy to nedostanu, ale aspoň se nebudu denně stresovat teplotama atd. Tak dejte vědět, jsme v tom spolu ♥️
První trvalo 13 cyklů (nepíšu měsíců, protože mám dlouhé cykly) s měřením BT, používáním OT a pití bylinek atd atp, druhé taky přesně 13 cyklů bez toho všeho okolo.
Rok, pak neúspěšné tehu a pak další 4 měsíce...
Prvni dite na prvni pokus, pote snazeni kratke (asi vzdy 2-3mesice), ale 2x po sobe spontanni potrat a pak jsme cekali vice nez rok, ale i to dopadlo spatne (ukonceni tehu v 18.tt kvuli Downovu syndromu), pote jsem otehotnela hned znovu (aktualne jsem 16.tt). 3 mesice snazeni jsou dle me uplne ok a netreba se kvuli tomu hned stresovat - o to nizsi sance bude na uspech.
Chjo já nevím 3 měsíce snažení mi přijdou jako nic moc.. Nechci být hnusná ale koukni na nás které se snažíme víc let abychom měli vůbec první vytoužené dítě.. Příklad já čekám 8 let.. Tomu se říká pecka.. Návštěvy psychologů.. A jiné věci ptz už to bylo na mě moc. 3 měsíce mi přijdou oproti tomu nic.. 😂
@mzacikova
@anis87 Holky, já to racionálně vím, že je to ok, ale pokud je dítě plánované, tak každá ms člověka rozhodí, kór když ovulace probíhá...Jako já se tu neskládám, nepatřím k ženským, o které by se chlap "otřel" a bylo z toho dítě, ale teď po těch 3m mi to přišlo extra líto... přestože mám dvouletou dceru, za kterou jsem fakt vděčná. Jen mi přijde,ze když jsem před ní chodila do práce, tak nebyl čas myslet, ale s ní to nejde, koukáme na dětské pohádky, chodíme do dětských kolektivů, vídám se s těhotnými kamarádkami, no je to teď všude 😁. Vím, že to chce čas a psychika je mocná, ale víte jak 😊. Děkuju každopádně za příspěvky
@andyskarsgard To mě opravdu mrzí, ale věř mi, že informace, že to některým trvá déle, mě fakt neuklidní, každá jsme jedinečná a máme své emoce. Ať se vám brzy podaří 🍀
Často je to opravdu v hlavě. Syn trval pres 5 let, včetně 7 pokusu IVF. Nejsem nejmladší, takže jsme si řekli, že začneme radši dřív a fakt nepočítali, že to vyjde (ani se to ideálně nehodí) a vypadá to, že se povedlo na první pokus. Zatim tedy 6tt 🙏
My jsme se snažili 3 měsíce, otěhotněla jsem v cyklu, kdy jsem začala užívat drmek.
My se snažíme od Května. Jenže já mám od porodu rozházenou ms, někdy došla - někdy ne.... Pak mi doktorka začala pichat injekce na rozběhnutí ms, tak v Červenci sem dostala ms, hlídala si ovu a stejně asi nic... A jiní, kteří nechtějí, jsou těhotné hned 🙄
My jsne na druhé otěhotnění čekali pul roku, ktere skončilo jako ZT v 9 tydnu. A poté jsme čekali rok než se mi podařilo otěhotnět. Ze začátku jsem, také vše sledovala, měřila apod. Vždy když jsem dostala menstruaci bylo mi to strašně líto. Pak jsem se na to vykašlala přestala na to myslet, našla jsem si novou práci, novy smer a najednou šup a byla jsem těhotná. A mám doma 4 leteho raraska.
@andyskarsgard také se přidávám, neboť my už se snažíme rok a tři měsíce a pořad nic 😢 už jsem z toho taky hrozne nešťastná, podle doktora je všechno v poradku, cyklus mám úplně pravidelný na minutu přesně 28 dni, ovulace probíhá jak má a stejně nic, stejně mě nakonec začne bolet bricho a dostanu MS 😢 nevím co to znamená, nebo čím to je, nebo proč to je, i veškeré vyšetření jako průchodnost vejcovodu dozrávání vajíček všechno v poradku. Tak mě to právě už docela trápí a nevím čím to muže byt 🙈
Já už teda dvě mám, nic méně třeťatko 7m, to bohužel nedopadlo, teď jsem těhotná znovu, po půl roce. Ale proč to píšu. Pokaždé jsem užívala Gynex kapky a dvakrát otěhotněla. Tak to zkus 😉
@juliiiie a manžel nebo přítel byl na
Spermogramu?
@andyskarsgard jojo byl, ze začátku dobrý výsledek normospermie a teď před druhým pokusem IUI teratospermie, ze to jsou prý nějaké patologické hodnoty tak nevím jestli to muže mít nějaký vliv, ale asi myslím ze ne, protože proč by mi to tam jinak ten doktor dával a zkoušel zbytečně další pokus🙁 tak nevím
Nevím co přesně tento výsledek a tyto hodnoty znamenají, doktor nám k tomu nic nerekl 🤷🏼♀️
Snažili jsme se více než dva roky, je třeba vyčkat, ale pravda, že potom jsme řešili kliniku a darování.
@marketanova take to už řešíme na klinice, ale zatím nic
4 měsíce, v 6 tt zamlkle těhotenství, revize delohy a po revizi za půl roku a vše ok
Rok a půl, od té doby, co mi přišla první MS po porodu. Zatím jenom dvě biochemka. Můj dr. od toho dává ruce pryč a nabízí žádanku do CAR, možná o tom budeme uvažovat.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Nešlo to rok, přesně. Ovulace byla jednou 11dc a pak 16-17dc, což jsem zjistila až na gyndě. Testy jsem dělala 2 měsíce, podle doktora nejsou tak správné, tak jsem se na to vykašlala a radši si to nechala hlídat u něj.
3 měsíce jsou nic, zdravý pár má v měsíci šanci cca 20-25% na početí