Snažení leden 2021 - první dítě. Co myslíte?

obleceniahracky
10. led 2021

Ahojky všem,

3 dny před ovulací jsem mela s manželem sex v autě. Mám více otázek.

1) zezadu se do mě udělal a zůstal chvíli ve mě. Pak jsme ale jeli pryč. Asi pravděpodobné že ve mě spermie zůstali?

2) Sex byl 3dny před ovulkou. Je možné, že jsem mohla otěhotnět? ( OV mi začala dneska)
3)Nechápu jednu věc. Nikdy jsem neměla příznaky ovulky ani menstruace a ani jsem u OV nešpinila. Nic mě nikdy nebolelo. Ze včerejška na dnešek mě hrozně bolí podbřišek a trošku prsa. Dnes ráno jsem měla růžový výtok a teď už je zase bílý. A taky si nemůžu nahmatat čípek.. Tohle vůbec neznám ☹ . Kdybych otěhotněla, tak nejspíš stejně až dneska když mi OV vyšla na dnešek 🙂
4) v den sexu jsem si dala sprchu hned co jsme prijeli a vecer horkou vanu. Má to vliv na spermie? Říká se, že v těle ženy dokáží vydržet až týden.

5) Co si o tom myslíte, mám šanci? Bylo by to nase první miminko, proto takové otázky. Ale raději se zeptám víckrát ikdyž na blbost 😀

Omlouvám se za hloupé a pro někoho možná stupidní příspěvky ale pro mě jsou dosti důležité. Můžete prosím odepsat na všechny otazky Děkuji Lucie

misu8
10. led 2021

Snažíte se první měsíc a už to takhle řešíš. No snad budeš jedna z těch šťastných, které otěhotní hned napoprvé nebo při nejhorším napodruhé. Protože jinak se z toho tímhle tempem do půl roku zblázníš (a neumím si představit kdyby to nešlo ještě delší dobu). Pokud tě netlačí třeba věk, tak to takhle neřeš a nech to půl roku jen tak. Sex cca jednou za 3 dny a nemusíš ani řešit ovulaci (a už vůbec ne to, jestli jsi po sexu 20 minut stála na hlavě a pro jistotu se 2 dny nešla osprchovat 🙄). No a když to půl roku nepůjde, tak bych pak už klidně rovnou navštívila CAR, kdyby byl nějaký problěm, ať se to začne řešit dřív než později.

obleceniahracky
autor
10. led 2021

@misu8 moment moment.. A kdo rikal ze to bylo prvni mesic?

misu8
11. led 2021

@obleceniahracky no tak z názvu diskuze to vyznívá tak, že se teď začínáte snažit. Kdybych se snažila delší dobu otěhotnět, nenazvu diskuzi snažení leden 2021, ale třeba delší dobu se nedaří otěhotnět nebo tak nějak

brambora28
11. led 2021

1) Ano, je pravděpodobné, že v tobě spermie zůstaly, jízda autem na to nemá žádný vliv.
2) Ano, je možné, že jsi mohla otěhotnět. Jak sama uvádíš, spermie přežijí i několik hodin ve vhodných podmínkách. Zda ale vhodné podmínky byly a zda jsou manželovy spermie v pořádku, ti bohužel nikdo z nás neřekne.
3) Bolest podbřišku může mít několik příčin.. Podráždění při sexu, zánět, ale taky právě ta ovulace, byť jsi ji nikdy předtím na sobě necítila nebo nepozorovala, teď můžeš.
4) Sprcha ani vana nevadí. Jen není asi úplně nutné, když se někdo snaží o dítě si jít hned po sexu vyplachovat vagínu. Ale sprcha v den sexu fakt ničemu nevadí.
5) Šanci máš, ostatně jako každý měsíc a jako každá žena, která má nechráněný styk v období ovulace.

A teď můj názor. Toto je opravdu trošku extrém.. Nevím, jak dlouho se snažíte, ale pokud je to už dlouho, což z tvých reakcí v komentářích usuzuji, že ano, odpovědi na tyhle otázky bys už mohla vědět. Taky bys mohla vědět, že ti nikdo neřekne, jestli jsi těhotná nebo ne, proč máš bolesti v podbřišku nebo jestli zrovna spermie tvého partnera jsou tak kvalitní, aby přežily týden ve tvojí pochvě.
Pokud se snažíte krátce, tak se rychle přepni do režimu pohoda, protože s takovým přístupem se z toho za chvíli zblázníš 😉
Přeji, ať se Vám brzy zadaří. A taky doporučuji Tvé zdravotní problémy (bolest podbřišku) řešit spíše se svým gynekologem, než tady na MK.

veruuu_kubesovic
11. led 2021

Mrknu do věštecké koule....
Nevím jak dlouho se snažíte, ale sex je dobrý obden, brát kyselinu listovou a "zaměstnat" hlavu - běhat, cvičit doma jógu, kreslit... čím víc budeš otěhotnění řešit, tím víc to prostě "nepůjde, miminko nejde na povel, že "teď chci/chceme"... A to mluvím z vlastní roční zkušenosti....

obleceniahracky
autor
11. led 2021

@misu8 tak jsem napsala prispevek do jine diskuze, my uz se snazime dyl.. Chyba na me strane.