Ahoj holky,
možná to taky znáte... už konečně nastala ta správná doba pro založení rodiny...a ono to nějak nejde. Kolem sebe mám kamarádky těhulky, všem se to povedlo ještě k tomu napoprvé a já pořád nic. Každý měsíc 7 dní před menses jsem jak na trní... a pak to zase přijde a já bulim, jak želva. Přitom se snažím na to nemyslet, být vyrovnaná, neupínat se na to. Ale přes veškeré snahy to, přiznávám...moc nejde. Přitom bych měla být zdravá... antikoncepci jsem vysadila loni v prosinci... snažíme se cca od února. Ovulace dle gynekoložky probíhá, cyklus mám pravidelný jak hodinky, 27 dní. Beru zatím jen kyselinu listovou. Možná je to v hlavě... ☹ Už začínám mít černé myšlenky: Co když to nepůjde? Nejsem ve svých 29. letech moc stará? Tak jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti "se snažením", jak jste se cítily, co vám pomohlo? Pokud budete mít pro mne pár slov útěchy budu vděčná! Krásný den všem! 🌞🌷
@abunny jsem na tom hodne podobně. HA jsem přestala brat na konci listopadu 2019. Zdařilo se v dubnu, ale 12. kvetna to odešlo. Takže nic. Asi týden na to přišel nadřízeny, ze čekají miminko.Kolem nas všichni tehotni. Manzelovo kamaradi uz maji vsichni miminka a nám se nedaří. Mela jsem uz krasne srovnany cyklus a ted jsem na ovulaci cekala az na 22 DC. Rozumim ti, je to zoufalost, zavist, smutek. 🥺
Jéjé, jojo znám.. 3,5 roku jsme čekali na tu naší princeznu 😉 největší bomba pro mě byla, když nám brácha oznámil jejich těhotenství, dvojčátka a ještě k tomu páreček.. přála jsem jim to, vážně moc, ale v sobě jsem byla zklamaná proč my pořád nic 🤦♀️ já základní vyšetření v pořádku, jen náhodou zjištěna špatná funkce štítné žlázy a i přes léčení nic.. manžel spermio v pořádku.. nakonec jsme se s manželem začali znovu chránit, že teda teď miminko nebude, že si ještě něco užijeme, plánovali jsme dovolenou a jednou se pozapomněli s ochranou a bylo 👶 ono si jen myslíš že se na to neupínáš, ale podvědomí pracuje 😉 teď mi tu usíná skoro 8 měsíční princezna ❤ přeji hodně štěstí 🍀
My se snažíme už od října o druhé dítě a taky pořád nic. Člověk si myslí že když to šlo jednou, půjde to i po druhé. A ono je to vše jinak 🙈 Zkouším různé triky a nic asi to chce prostě nechat plavat, nebo už taky nevím.
Ahojky, nic si z toho nedělej já to měla podobné až na to že jsme se snažili skoro 8 let, a nezbylo mám nic jiného než ve 30, letos jít na ivf. Ale já měla problémy.. Pcos, jestli jsi v pořádku prostě nezoufej, každému se to hned nepovede. Hlavně se snaž pozitivně myslet. Vím že se to lehko řekne mě to taky každý říkál..a dopadla jsem tak že jsem chodila už i k psychologové. Brečela jsem že všech dětí kolem a otázek když už budu mít dítě. Ale věřím že se vám to podaří. Jen to bude chtít čas.
Ahoj holky,my se snažili rok a půl,mám 34 a byla jsem už taky zoufalá.Pomohly nám nějaké doplňky stravy a vyklidneni v době korony.Absolvovali jsme kolečko u doktoru,moc šanci na prirozene početí nedávali. Mám ještě nějaké vitaminy pro muže doma,kdyby někdo chtěl. Nakoupila jsem zásobu, měli jsme špatný spermiogram a problémy s cyklem.Muž bral Reproman A zinek a já hormony a zadarilo se. Kdyby někdo chtěl,prodam tu mou zásobu Repromannu za zvýhodněnou cenu,nevím co s nim,už ho nepotřebujeme.
Nezoufejte,podaří se to v ten správný čas. Někdy je ho potřeba víc.
Je nadherne ze ses zdrava,urcite se brzo zadari 6mesicu je opradu chvilka.Ale vim jak se citis protoze ja HA vysadila loni v rijnu a doted nic...Kdyz uz to bylo vic jak pul roku,gynekolog mi na vyzadani udelal hormonalni profil ze ktereho vyplinul vysoky AMH hormon z toho vyplivajici PCOS i kdyz asi ne tak vazne,MS mam krasnou cyklus +-na den pravidelny..Bohizel ve vetsine cykles u ne nedochazi k ovulaci...🙁🙁🙁z toho je pak clovek teprv nestastnej a zoufalej...A to je mi 28let...Takze pokud ses zdrava tak nezoufej,milujte kdyz je chut a ne proto ze je ovulace...co ja bych za to dala...😊😉drzim palce at se brzo povede...
mam sice nadprumernou ovarialni zasobu ale je mi to k prdu kdyz vajicka spatne dozravaji a nelezou ven..🙁🙁🙁
@merope Děkuji za obsáhlý koment. Moc děkuji za slova útěchy. Zkusím se "orientovat jinam" a míň to řešit, ale jde to těžko 😀 A moc moc gratuluji k potomkovi!!!❤
@zacinajicisnazilka Přesně tak, moc to všem přeji, zároveň trochu závidím (ale v dobrém!) a hlavně si říkám co je u mě špatně... ☹ Je to fakt zoufalost. Mám pocit že selhávám jako žena a je mi na nic.
@andrea93133 Jééé to je krásný příběh s happyendem ! Moc moc gratuluji k princezně a děkuji za palečky.❤
@andyskarsgard Děkuji moc. No na mě tlačí hlavně tchýně... pořád mi scanuje břicho jestli tam už někdo není a pořád se vyptává. Někdy umí být i zlá a mě to prostě nepřidává.
@idakela Děkuji moc za koment, doplňky zvážím, možná na ně taky časem dojde. 🙂 A moc díky za podporu!
@nagojka To chápu ☹ Mě zatím takové vyšetření nedělali, jen mi kontrolovali cyklus, koukali na folikul a zdálo se vše probíhá v pohodě, ale jestli je tam nějaký další zádrhel netuším. No uvidíme... snad to chce jen ten čas... ale drtí mě to ☹ Vždycky když to dostanu tak jsem z toho... 😢
@abunny jojo to ja taky...no ja mela folikul naposledy v kvetnu...ted mam na srpen predepsany clostylbegyt ale ten se mi nak moc brat nechce...zacala sem merit teplotu abych mela jistotu te ovu bude nebo nebude...zoufala sem taky pekne a takovyto ze se na to nema myslet mi nak moc nejde...drzim palce:+)
Koukni na moje clanky 😀 my pres dva roky,dve nevydareny tehu,ted od ledna uz zase zkousime..zatim nic a tehule vsude kolem,takze jsem prestala i chodit na soc.site at se nestresuju..ono asi nezbyva nic nez vydrzet a doufat🙂 a taky mi pomaha myslenka,ze v tom opravdu nejsme sami,jen mi to tak pripada
@abunny první se nám povedlo po 3 mesicich a druhe ne a ne prijit. A to jsem merila bazalku, delala ovu testy, brala Fertipronu, listovku, Drmek, pila caj Mojziskove...Az kdyz jsem si myslela, ze ovulace probehla a uz to nejak vypustila, tak se 7.mesic zadarilo. Podle me diky tomu, ze uz jsem milovani prestala planovat podle ovulace, protoze ta probehla pozdeji, kdy uz jsem na to nemyslela a milovali jsme se jen pro radost.
Když to vezmu ze svého okolí:
4 páry, věk 27-30
Dva páry dítě přímo neplánovali (když se zadaří, tak hurá, když ne, tak se nic neděje) - otěhotnění přišlo do měsíce
Druhé dva páry dítě moc a moc chtěli (všichni kolem už mají, tak musíme mít taky) - a čekali +/- 2 roky. Až když už to začali vzdávat, tak se podařilo.
Jak se člověk na něco upne, tak mu to pak furt vězí v hlavě a děla to jen problémy. Zkrátka to chce na dítěti zapracovat postaru - užívat si, užívat a ono to přijde až to budete nejméně čekat ;)
Neboj, ono to tam padne, dřív nebo později.. Všechno má svůj čas a i to vaše miminko si k vám cestu najde. Prvně jsem otěhotněla ve 29, ani nevím jak, ale když jsme chtěli druhé, dlouho to nešlo.
Mela jsem za sebou několik zamlklych těhotenství, kdy se plod přestal vyvíjet, následné revize. Vím jak ti je, kazdou menstruaci jsem obrecela. Zkoušeli jsme ivf, neúspěšně. Meli jsme pred podpisem druhý žádosti o umělé oplodnění, zjistilo se, že kvůli mému zdravotnímu problému nebudu schopna znovu přirozeně otěhotnět. to bylo na jaře loňského roku. Rozhodli jsme se pro další IVF, ale s tim, ze dáme az na podzim, že si udelame super dovolenou.. Další měsíc jsem zjistila, že jsem těhotná, přirozeně, bez lékařů, nevěřili jsme. Ten zázrak má 5 měsíců. Otěhotněla jsem, když jsem vypla psychiku. Nesledovala ovulaci, neřešila nic. Vím, že se to lehce řekne, ale dej tomu čas, 6 měsíců je ještě relativně krátká doba.. Věřím a věř taky, že i vy se dočkáte 🍀
Jo a jinak, nemistny dotazy svyho okolí typu kdy bude druhý, atd, vždycky sem vyspulila břicho a rekla sem no joo uz sem v desátým měsíci hele. Případně sem odbyla s tím že dej pokoj s miminem a tak.. Chtělo to všechno sebezapreni světa přejít to s humorem, ale pak se ptát přestali.. Na tchyni hoď bobek, nenech se rozhodit, prostě az to bude tak to bude ;)
@abunny My se teda moc nesnažili, ale i tak když jsme si řekli, že tomu dáme volný průběh, jsem na to stejně pořád myslela..
U mě myslím si že pomohla změna životního stylu. Žádný alkohol, cigarety (ani před tím teda nebylo moc) a zdravá strava. Čímž jsem na to taky přestala tak myslet.
Ale četla jsem někde na fb (zdroj nevím teda) že vyvážená strava pomohla i párům, kterým ani doktoři nepomohli...
@abunny ber to tak, že zatím proběhlo pouze 6 pokusů o otěhotnění. Každý měsíc jeden den D. Takže to není taková doba. Prošla jsem si tím taky a nedám dopustit na čínskou medicínu. Ať už pomůže psychicky nebo i fyzicky je to jedno, protože u nás to mělo výsledek otěhotnění. Mám o tom článek. Držím palce 🍀
@abunny 6měsíců,znáte to?
Holka,my 6let 😟 HA jsem vysadila v roce 2012, nejdřív štítná žláza,pak ZT v roce 2014 a do předloňska x biochemických. Cyklus byl teda bídný. V roce 2018 jsem přešla k jiné mudr. V březnu klasická vstupní prohlídka,v červenci dala duphaston a žádanku na genetiku. A v září jsem otěhotněla na první dobrou. Synovi je teď 13měsíců
@kelerub ty kráso,19let?! To bych měla syna po 40. Tak to můžu být ráda za těch 6let trápení
@abunny kdyz mela starsi dcera 2 roky rekli jsme si ze je čas na druhátko, zadařilo se hned na první dobrou, jenze to nedopadlo.... druhé dítě sice máme, ale naše děti jsou od sebe věkové celych 5 let.... o druhé dítě jsme se aktivně snažili cele dva roky a zadařilo se až ve chvíli kdy jsem to uz vzdala, rekla jsem si že budu mít jen jedno dite, vybavičku pro miminko jsem dala švagrove která byla zrovna těhotná a pomalu jsem se začala zbavovat veci....
@jijel to máš pravdu i s tím jídlem. Mě bylo doporučeno, ať jím dle své krevní skupiny a i to mohlo mít třeba vliv na pozitivní těhotenský test.
Ahoj, mě pomohl čaj Ludmily mojzisove, 3mesice pití a teď jsme ve 14tt 😊 snažili jsme se 8mesicu
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ve 29 nejsi stará - pořád je dost času to případně řešit jinak. Občas se udává, že po vysazení antikoncepce tělu trvá i rok, než se dá hormonálně do pořádku. Byla jsem na přednášce, kde byl krásně popisován cyklus ženy a vyplynulo z toho, že průměrně jenom 3 cykly do roka jsou natolik "dobré", že se z nich dá otěhotnět (samozřejmě záleží na věku). Vy se snažíte pořádně od února, to je 5 měsíců. Takže jsi možná potkala tak jeden cyklus, v němž vůbec byla pořádná šance. A už jsi i "napřed", že máš zkontrolováno, že ovulace probíhá. Pokud jsi z toho pořád nešťastná, pošli ještě partnera na spermiogram (není to příliš drahé a lze jít jako samoplátce bez vysvětlování čehokoli) a budete vědět, že jste alespoň v základu v pořádku.
Za problém se považuje až pokud se nepovede do roka. 80% párů se to do roka povede. Pokud se nepovede, tak je vhodné jít na další vyšetření. No a pokud to ani tak nepůjde, tak ve 30ti je ještě dost času na to přírodě trošku pomoci.
Ono dost holek si představuje (možná pod vlivem všemožných "nehod"), že se jednou s klukem vyspí a otěhotní. Ono fakt nejlíp je se dát do pohody (jo, to moc nejde, ale aspoň zkusit), jak říká mnoho gynekologů: "Prostě se vykašlete na ovulační testy a mějte se rádi." 🙂 Stres je totiž to nejhorší, co můžeš udělat - takže pokud tomu chceš pomoci, vyražte na dovču, choď na procházky do lesa, přiměřeně sportuj, nauč se meditovat a uvidíš, že než se vzpamatuješ, budeš těhotná. Držím pěsti. Jo, já otěhotněla po čtyřicítce, když už jsem se smířila s tím, že budu bezdětná 🙂. Takže jsem (při IVF, co jsem teda ještě tak zkusila, abych v budoucnu nelitovala) poprvé opravdu nenervovala a byla v klidu. A bác... už jsou to skoro dva roky.