Šli byste do těhotenství, i kdyby mělo být rizikové?

31. črc 2024

Kdyby jste věděli, že chcete miminko. Kdyby jste měli pocit, že vám v rodině ještě někdo chybí, ale doktor by vám řekl, že se máte smířit s tím, co máte, že jste riziková, šli byste stejně do toho?
Byla jsem na konzultaci u 2 lékařů, jeden se na mě tvářil jako na sebevražedného blázna, druhý mi řekl, ať jdu klidně do toho, že každý problém má řešení a každé těhotenství je nějakým způsobem risk.
A teď babo raď. 👀

lauriak
31. črc 2024

Ja bych se ridila poctem deti, ktere doma uz mam.
Jestli 0 tak urcite. Jestli uz bych mela doma 2 tak v zadnym pripade. U jednoho by bylo pro mne hodne otazne.
Co zkusit jeste jeden odborny nazor?

xxx3d
31. črc 2024

ne
ale proto, že jsem stará
a když by mi při mém prvním těhotenství tohle lékař řekl, tak bych do toho nešla.
protože jsem prvním těhotenství již byla stará 😀

pipi_puncocha
31. črc 2024

Kdybych měla doma děti, tak určitě ne, chtěla bych tady být pro ně. Pokud by to mělo být mé první, tak pravděpodobně ano (záleží samozřejmě na míře rizika).

lencaa11
31. črc 2024

Asi spíš jde o to v cem riziková to je asi zásadní věc mě třeba řekli že skrze vrozenou vadu páteře bych děti mít neměla mám 3 děti když jsme chtěli 4 mimco osud už to chtěl jinak a čekala mě hysterektomie ...lékař na jednu stranu má pravdu každé těhotenství je jiné a může bejt rizikové a taky je to lékař od lékaře co jeden lékař má řešení druhý už vidí stop riziko pokud máte jedno a chcete druhé tak bych se řídila co vás v tom těhotenství čeká a uvidite ...

ele_nka
31. črc 2024

Pokud bych měla žádné dítě jdu do toho.
Pokud už mám doma dítě je to pro mě nezodpovědnost a nikdy bych do toho nešla.
Tchýně měla hodně rizikové třetí těhotenství a i tak do toho šla. Muž si dodnes pamatuje ten strach, že přijde o mámu. To bych svému dítěti udělat svým rozhodnutím nikdy nechtěla.

kakba
31. črc 2024

Zalezi co myslis pojmem rizikova. Jestli by to ohrozovalo i matku, tak urcite ne.

1pomnenka
31. črc 2024

Pokud bych byla bezdětná, šla bych do toho. Tam je jedno, jestli ležím celé těhotenství v nemocnici, doma mi žádné dítě nepláče.

drep
31. črc 2024

Jenom pokud bych byla bezdětná a po dítěti hodně toužila, jinak ne. Zvlášť ne tehdy, kdybych už doma měla dítě.

mabs
31. črc 2024

Záleží na tom, jestli bys ´jen´měla těžší těhotenství a nebo jestli by tě to ohrozilo na životě. Pokud druhá možnost, nešla bych do toho.

autor
31. črc 2024

@lencaa11
@mabs
@kakba to nikdo neví. Můj gynekolog údajně tvrdí, že mám špatně srostlou jizvu po císařském řezu. Prohlásil, že bych byla riziková hned od počátku a měla bych počítat s možností neschopnosti až hospitalizace v nemocnici. Ale na jiném pracovišti mi poměrně vyhlášený operatér řekl, že jakékoli posuzování jizvy ultrazvukem je nic nevypovídající. Jediné relevantní posouzení je zevnitř, což je ale kontraproduktivní zásah do těla. Ultrazvuk je o ničem a vůbec by na to nebral ohled. Řekl, že jestli chci dítě, ať ho mám a problémy se budou řešit, až jestli nastanou. Takže 2 úplně rozdílné názory.
Fyzio zhodnotila stav těla i jizvy jako v pořádku.

llluckaaa
31. črc 2024

Důležité je, kolik už máš dětí a kolik jim je let. Po dvou sekcích jsem šla do dalšího těhotenství, ikdyž se leckde dočteš, že je rizikové. Gynekoložka ale říkala, že v pohodě. Takže mám za sebou ještě třetí sekci, ale další těhotenství už bych neriskovala ani omylem.

ele_nka
31. črc 2024

Pokud už máš dítě, zvládne se o něj postarat chlap, případně někdo z rodiny celou dobu tvého těhotenství? A zvládneš být tak dlouho bez něj? Jasný může se stát, že jizva vydrží až do porodu a bude to v cajku, ale taky prostě musíš počítat s variantou, že těhotenství stavíš v nemocnici.

ester_ka
31. črc 2024

Šla bych do dalšího dítěte,pokud po něm toužíte...strach "co by kdyby" je předčasný a kontraproduktivní...🍀

sorboni30
31. črc 2024

Já jsem v rizikovém těhotenství byla, protože mám za sebou rakovinu slinivky a transplantaci jater, mám dvojitou dělohu... Těhu probíhalo dobře, i když časté kontroly.. a výsledek? V 5 měsíci jsem chytla kovid, v 6 rotaviry a díky nim jsem taky porodila v 28 týdnu. Byla.jsem totiž úplně vyčerpaná a k.o. Takže je dobre zvážit.. Možná kdybych nechytla ty dvě k+r, porodila jsem až v termínu. S malou jsem strávila v nemocnici 56 dní. Clovek nikdy neví.. ale?
Jsem riziková a vždy jsem byla..a když jsem otěhotněla, šla jsem do toho s láskou ♥️
A máme doma lásku. Barunku. Dnes má 2 roky a 4 měsíce

mabs
31. črc 2024

Jestli jde jen o jizvu, šla bych do toho.

guliii
1. srp 2024

Ano šla jsem do toho. Teď jsem 29+0.

lucie7411
1. srp 2024

Ja do toho sla i po zakazu dr, po 2 cisarich. Jenze bohuzel jsem otehotnela a cekala trojcata, zustala dvojcata a ve 29.tydnu mi praskla deloha, bylo to hrozne, malou 4min ozivovali, pak hrozny boj v inkubatoru, ja malem vykrvacela..2dny jsem byla na transfuzich krve a plazmy..

autor
2. srp 2024

@lucie7411 a děti jsou zdravé? A zeptám se ta jizva praskla náhle? Nebo se už delší dobu vědělo, že to špatně zvládá?

lucie7411
3. srp 2024

Nahle z niceho nic🤷‍♀️ Prvni 2 roky jsme byli porad po nemocnicich, ted musim zatukat uz vse dobry🙏🏾🙏🏾🙏🏾

katerina_j
7. srp 2024

Ahoj, nečtu celou diskuzi, ale v krátkosti napíšu moji zkušenost. Od dětství mám srdeční vadu, nikdy jsem neměla být těhotná. Manžel si mě s tím vzal. Ve 30 letech, když jsme začali řešit adopci, tak mi řekli, že by možnost těhotenství byla, ale musím projít celou řadou vyšetření. Výsledek? Těhotenství nedoporučeno - od první chvíle bych musela být na rizikovém, možnost hospitalizace v IKEM, porod CS s nejasným výsledkem....
O dva roky později měl můj ošetřující lékař dovolenou a byl tam záskok. Provedl běžnou kontrolu a mezi dveřmi mi říká: ale já bych to zkusil i za cenu toho rizika. Když budete počítat do 24. týdne, že jste jen inkubátor a může se kdykoliv něco stát a dojde k přerušení... porod rozhodně pouze CS.
Otěhotnět se mi podařilo až po 2,5letech - očividně na to moje hlava nebyla připravená tak jako tělo 😀
A víš co? Já si to nastavila tak, že bude všechno v pořádku. Celých 9 měsíců bylo bez omezení, do práce jsem chodila až do porodu, týden jsem přenášela a ? A porodila přirozeně 😂 Sice ne dobrovolně, ale nakonec jsem za to ráda. Při registraci do porodnice mi řekli, že s tímhle se u nich rodí normálně. Nakonec to dopadlo dobře, ale porod byl jeden velký průser, kdy bylo povoláno ARO pro mě i pro malou.
Rádi bychom to zkusili ještě jednou, ale už se to zase skoro 2 roky nedaří, tak pevně věřím, že to přijde až nastoupím do práce a zase jim to tam mým odchodem zkomplikuju 😂
A moje rada? Dobře si to nastavit v hlavě a nebát se. I když samozřejmě tělo si může dělat něco jinýho než chce hlava 😂 držím pěsti 😉

pampelina18
7. srp 2024

Mě se řekla že 3 sekce v pohodě, že už se na mě psychický připraví a jestli chci i to čtvrté tak ať počkám aspoň 3 roky od poslední sekce. Ale řekla, že jen díky tomu, že jsem mladá mi to schvaluje kdyby už mi bylo nad 35 tak mi nedovolí ani třetí dítě

arevb
7. srp 2024

Já mám 3 císařské řezy a nikdy mi nikdo jizvu nehodnotil