Ahoj,vím že je tady už pár diskuzi na toto či podobné téma ale zajímal by mě názor zda jste to některá neměla podobně a jak jste se případně zachovaly.
Před cca 14 dny sem se zaregistrovala na očkování na které jdu teď v pátek. Mám 2den zpoždění tak sem začala testovat a mám sílícího ducha
Můžu bez problémů na očkování či se tomu mám radši vyvarovat? Jsem 2 měsíce po biochemickém tak sem teď více opatrnější.dekuji 🙂
Mě můj gyn. Říkal očkování ano pokud těhotná nejsem a když za měsíc zjistím že jsem těhotná tak to nevadí. Jinak říkal že pokud budu těhotná tak že ne neočkovat.
@anetttie no já právě ještě nic jistého nemám 🤷 čárka sílí ale stále je brzo a můžu to dostat a mít zas biochemicke
První trimestr rozhodně ne. Mně zase gynekolog řekl, že ideální je nechat se očkovat ve druhém trimestru..ale je to na Vašem zvážení.) Zkuste zavolat lékaři, uvidíte. Kdyby duch sílil, počkala bych.
@kachna6698 ještě mi říkal že je pro očkování že kdyby jsem byla už těhotná a chytla horší průběh tak hrozí předčasný porod. Já jsem váhala jestli jít nebo ne ale teď když po mě na koupališti chtěly očkování nebo čestný prohlášení atd.. Tak půjdu mám už toho plný kecky toho bordelu.
V prvnim trimestru ani nahodou...kdyz uz nekdo opravdu musi tak az II. nebo III.trimestr
@pampeliska1313 raději zjistuju protože už bych to upřímně moc nedávala o to zase přijít :/ zítra ráno udělám další test a zavolám svému lékaři.
@kachna6698 myslím, že děláš dobře, taky bych se poradila s lékařem. Ale obecně se sice už i doporučuje těhotným očkování, ale pokud vím, tak nikdy v 1. trimestru, dokonce si myslím, že až po 4. měsíci. Každopádně já bych v tomto případě nešla.
@kachna6698 Taky bych to nepokoušela.
@pexi je to jistější protože jak sem psala jsem po bio. A nikdy bych si neodpustila kdybych to já nějako pokazila
@pexi
@klokanka31 a jinak co říkáte na foto holky 🙂 vypadá to na dobré cestě když mám 2. Den zpoždění ?
@kachna6698 Vypadá že pomaličku sílí...
@kachna6698 no jako pri dobre vuli tam mini ducha vykoukam, ale na druhy den zpozdeni je to hrozne malo.. Vis, kdy byla ovulace? A na nejaky ockovani bych se ted vyprdla.
@malanoha ovulace byla 6.6. ....při bio. Sem měla stejného ducha až 7 den zpoždění
@malanoha nicméně okem je viditelnější 🙂
@kachna6698 jestli jsi 16 dní po ovulaci, tak je to docela slabé 🤔
A očkovat bych se nenechala ani za zlaté prase a v těhu už vůbec ne 🙈
@izzylka známá měla před půl rokem stejného ducha jako mám teď až 5den zpoždění a měla ho silnějšího večer než ráno 🤷
@kachna6698 jako já to nemyslím zle, ale ze zkušenosti vím, že pokud se ví opravdu den ovulace, tak 16.den ta čárka vypadá trochu jinak. Každopádně držím palce 🍀
@kachna6698 viděla bych to to nadějně. Držím pěsti. 🍀
@izzylka já vím že to není myšlené zle 🙂 jen už se v tom nevyznám protože tělo není stroj a u všech co znám to měla každá druhá jinak 🤔😂 jinak děkuju snad to dopadne dobře tentokrát 😇
@pexi děkuji snad 😇
V 6tt jsem měla termín druhé dávky, v očkovacím centru mne rovnou vyškrtli, že těhotné neočkují, ani ve 2. ani ve 3. trim. Až jako kojící.
@farka tyjoooo...děkuji za info 🙂
@kachna6698 řešila jsem to samé, téměř nastejno mi přišel PIN 2 a zároveň mi vyšel pozitivní test. Bylo mě doporučeno počkat na ukončení 12tt.
@kachna6698 pokud vím, tak v prvním trimestru se nesmí žádná léčiva, ani antibiotika raději dávat nechtějí a očkování už vůbec ne. U mě doktorka i řešila, že jsem otěhotněla a dobírala antibiotika, že to není vůbec optimální. Jestli je možnost, že jsi těhotná, rozhodně bych to nepokoušela nějakou látkou, co se v podstatě teprve testuje. A když to nedopadne, tak přihlásit se na jiný termín očkování snad můžeš vždycky, ale případný nežádoucí vliv očkování na těhotenství už nezměníš ...
@cherie24 právě :( proto zjistuju tu a po zitrejsim dalším testů raději zavolám svému doktorovi
Juj, ja si nenalakovala ani nehty, natoz zrovna tohle ockovani.. Nesla bych ;)
S očkováním bych nemela problém ve 2. nebo 3. trimestru, ale v prvním bych to odložila.
Ale přiznávám, že 2. den zpoždění u mě byly ve všech těhotenstvich pořádné dálnice. Neříkám, že těhotná být nemůžeš, mohla být později ovulace. Ale pokud je to opravdu už víc jak 14 dní od ovu, tak bych se na těhotenství neupínala. Testy by měly být silnější.
@tynka9 ovulaci sem určila podle aplikace v telefonu . Vím že to není přesný a že je to jen aplikace ale nijak jinak jsem ji nezjišťovala takže je možné že mohla být i dýl.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@kachna6698 pokud jsi tehotna, tak bych nesla. Těhotne nesmí ani kapky do nosa, natoz abych si dala novou vakcinu. Za me teda ne 🤷♀️🙂 a jeste, kdyz to předchozí tehu nedopadlo. Tak to bych to neprovokovala uz vubec. Navic v prvním trimestru.