Ahoj holky, jdu sem s dotazem. Tento rok jsme se začali snažit o miminko. A chtěla bych se zeptat, když během ovulace máme sex, tak jestli hrozí nebezpečí cca za 4-6 dní, kdy by se mělo případně oplozené vajíčko uhnizďovat, tak zda hrozí při sexu narušení uhnizdeni, kdy se pak vajíčko pořádně neuhnizdi (nezakousne) a pak při ms odejde. Já mám z toho takový strach ze pak raději od ovulace do ms sex nechci abychom to nějak nenarušili. Omlouvám se, zda je to debilní. A nemístný dotaz ale každý měsíc na to myslím, zda takto nemohu ublížit oplozené u vajíčku. Za případné odpovědi děkuji a pokud někdo chce útočit že jsem blbá a ptám se na toto, tak si prosím odpovědi nechte pro sebe, mé snažení je to první a nechci udělat něco špatně, urážek ostatních maminek jsem tu četla už plno, z toho důvodu jsem tu anonymně, za což se moc omlouvám. Moc děkuji těm co mi pomůžou
@mzacikova rozumím, my se právě bojíme abychom to nějak nenarušili. Děkuji 😊
Je to fakt hloupý dotaz. Jak by jako sex měl narušit případné uhnizdeni?
Mně zase až tak divný nepřijde. Sex to asi nezmaří... Ale četla jsem například článek, že nadměrná fyzická aktivita, na kterou žena není zvyklá, může.
@majena39 nadměrná fyzická aktivita, na kterou není ženská zvyklá dejme tomu, ale ona se ptá na sex
Ublížit nemůže, ale pokud si nejsi jistá a stejně na to myslíš, nic bys ze sexu neměla, partner taky ne, tak ho nemějte a hotovo. Je to vaše věc, takže to dělejte podle sebe 😉
Ne, nemůže
Vajicko se uhnuzduje v deloze, sex probiha ve vagine, vstup do delohy je uzavren cipkem, ktery navic v teto fazi cyklu byva pevne uzavreny. Chapu, ze mas strach, ale tim strachem si uskodis vice nez sexem. Stres vyplavuje adrenalin, a ten teprve muze zamezit uhnizdeni vajicka.
Vykašli se na takový nesmysly a nedeptej se zbytečnostmi, bude ti líp.
Za prvé nemuzes ani tušit jestli k oplození došlo a za druhé se tím zbytečně stresujes a to je podle horší než ten sex.
To by na světě nebylo 7 miliard lidí, kdyby sex po ovulaci měl zabránit početí. 😉
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Rozhodně ne. Není možné něčemu tak malému, co je ještě tak daleko, ublížit. Buď se uhnízdí nebo ne, tam je faktor jen jestli je vajíčko v pořádku a schopné, to už tělo dokáže poznat samo a poradí si.
Asi by mě osobně přišlo šílené, nemít cíleně třeba týden kvůli tomu sex. Ten mám když je chuť, jen kdyby nastaly komplikace například v těhotenství, tak to bych se samozřejmě zdržela