Sanžíme se o miminko. Poradíte, prosím?

whatty
8. črc 2021

Ahojky
Je mi 37 o miminko se snažíme od podzimu, brala sem duphostan a teď mi Dr bral krev na nějaké hormony ( bere se při menzesu) a zjistil že bez pomoci už to nepůjdete, měla jste to též některá ? Dá se to ještě nějak změnit sama,třeba vitamíny atd ? Jinak beru kyselinu...a popřípadě nějaká klinika kolen nového Jičína kde jste byli spokojené ?

zrzinda
8. črc 2021

Mě doktor řekl, že mám PCOS a že děti mít přirozeně nikdy nebudu. Upravila jsem jídelníček, začala se pravidelně hýbat a teď vedle mě spinká čtyřměsíční holčička ❤️

lachtanice86
8. črc 2021

@whatty záleží co vyšlo v tom hormonalnim profilu.

lachtanice86
8. črc 2021

@zrzinda u PCOS kolikrát ta úprava stravy a pohybu stačí, ale tady se píše že špatně vyšel hormonální profil, ale nevíme co vyšlo špatně. Tak bych ji úpravou stravy nedávala naděje

kocila
8. črc 2021

@whatty asi mas mas nizke AMH (rezervu vajicek),ktera se s vekem znacne snizuje…v tvem veku bez ohledu na zasobu vajicek se tehotenstvi bude hure a hure darit..
Vyprdni se na vitaminy a res s odbornikem,tady fakt uz zalezi na kazdem roku (mesici)… je dulezite zjistit zda vubec ovulujes,mozna pomoci s ovulaci…

ladyanne22
8. črc 2021

@whatty zkus pít kontryhelový čaj každý den a hodit se do pohody (tzn. neupínat se na otěhotnění a říkat si, že pokud to má přijít, tak to přijde), u doktora bych to řešila pokud to dlouho nepůjde přirozeně.

aspie83
9. črc 2021

@whatty určitě záleží, co vyšlo v tom hormonálním profilu.. Jinak nám se taky nedařilo, takže jsme v mých 35 letech začali docházet do CAR. Tam mi dali léky na štítnou žlázu a zjistili, že mám jeden vejcovod pravděpodobně nepruchodny. Jinak ale tomu přirozeně nedávali šanci. Tvrdili, že pravděpodobně neovuluji, dělali mi ultrazvuk kolem 10.dne cyklu. Já jim tvrdila, že ovuluji kolem 17. dne, což se nakonec potvrdilo, takže jsme zkusili inseminaci hned ten cyklus. Dle jejich názoru naprosto zbytečně a už chtěli domlouvat IVF, kterému jsem se bránila a byla rozhodnutá jít jinam, kde mi udělají ještě alespoň 2x inseminaci. To ale nebylo potřeba, protože byla první inseminace úspěšná 😊 v 36 letech jsem tedy porodila prvního syna.
Po jeho narození jsme se snažili, abych naopak neotehotnela, ale v jeho roce jsem zjistila, že jsem těhotná 😆 v 37 jsem tedy porodila druhého syna 😁
Kamarádka má PCOS, otěhotnění řeší od 26 let, byla na 2x na IVF, několikrát na inseminaci a nic.. Lékaři ji nedávali šanci a v 37 letech otěhotněla přirozeně 😉
A v porodnici jsem byla s holcinou, co byla stejně stará a údajně neplodna.. Dnes má 2 děti, 17 měsíců od sebe naprosto přirozeně 😉
Takže bych sice spolupracovala s odborníky, ale zkusila se zbytečně nenervovat 😉 já brala před prvním synem fertipronu, což nevím, jestli pomohlo 😊 držím palce a hodně štěstí 😉🍀

zuzekk
9. črc 2021

Pro mou informaci- jak vysokého máš AMH?

whatty
autor
9. črc 2021

@kocila Dnes 11 den od začátku MS..
Nu Pořeším to z partnerem já už jinak dvě děti mám a ty šli obě v pohodě, tak uvidím....

whatty
autor
9. črc 2021

@zuzekk to mi neřekla ale budou mi to posílat na meil. Tak pak ti písnu....mám svého gyn. 80 km daleko, jsem se přestěhovala a ho sem zatím ještě nezměnila ☺️

whatty
autor
12. črc 2021

@zuzekk to mi napsal gynekolog....

zuzekk
12. črc 2021

@whatty děkuji, takže AMH ti nesdeli🙂 mě to tenkrát při začátku snažení gynekolog zjišťoval

whatty
autor
12. črc 2021

@zuzekk no nesdělil no, i tak furt přemýšlím co dál, jestli zkusit třeba ten Adiel Drmek FORTE, nebo jít zrovna někam na kliniku

whatty
autor
12. črc 2021

@kocila dnes 14 den tak ovulace asi je ☺️

kocila
12. črc 2021

@whatty ovulujes dle testu,tak treba se zadari..

kvetuska145
13. črc 2021

Zkus nosifol 😊 taky jsem mela nepravidelne a dlouhe cykly, po 3 mesicich uzivani se zadarilo, sice nedopadlo, ale ms chodila driv a asi nastartoval i ovulaci. Ja ho pila 1x2 sacky denne, prvnich 14 dni 2 sacky pak jeden do ms 🙂 ma se brat 3 mesice a pak mesic pauza, ale ja brala i rok a nic se nestalo, ale spis jde o to, asi aby telo si na to nezvyklo😊 nebo bylinky jeste ale mne kontryhel prisel ze nepomáha a jeste rozhodil cyklus. Drzim palce, kazda jsme jina, pisu jenom mou zkusenost😊