Růžové krvácení týden před MS. Stalo se někomu po Utrogestanu?

lucish1
14. bře 2021

Ahoj holky, pisu sem poprve.
V lednu jsme se zacali snazit o miminko. Rekla jsem to i svemu gynekologovi a ten mi predepsal Utrogestan. Ze to je pry takove pohnojeni. Mam ho brat 14dc az 24dc - 2 tablety do pochvy vecer, ikdyz cyklus mam pravidelný 35dc. Takze jsem ho uzivala od 26.2 do 7.3.
Menstruaci jsem mela od 13.- 17.2.
Tak a ted proc tu pisu, ovulace mela probehnout 5.3. Alespon podle ovulacniho testu. 4.3. Jsme meli s pritelem sex a na druhy den rano jsem nasla na kalhotkach takove ruzove fleky jakoby od hodne slabeho vytoku. A ted o tyden pozdeji 12.3. Jsem nasla na kalhotkach znamky slabeho hnedeho vytoku. A dnes 14.3. Jsem zacala mirne ruzove krvacet, ale ms ma prijit az 20.3.
Stalo se to taky nektere z vas co brala Utrogestan? Nebo je mozne, ze bych zapadla na poprve? Dekuji za odpovedi 🙂

lucish1
autor
14. bře 2021

Jinak nikdy jsem zadne spineni pred MS ani po nem nemela.

ponny1987
14. bře 2021

@lucish1 zkus těhotenský test🙂

lucish1
autor
14. bře 2021

@ponny1987 Dneska bych mela byt 9DPO, nebylo by to jeste brzo? Jinak diky za odpoved 🙂

ponny1987
14. bře 2021

@lucish1 zkuz a uvidíš za to nic nedáš😃

sudylichozrout
14. bře 2021

Ježiši kriste, hele... Pokud máš cyklus dlouhý 35 dnů, tak budeš mít ovulaci někde mezi 19.-25. dnem cyklu. Utrogestan je gestagen, je to hormon, který tělo tvoří PO ovulaci a pokud se dodá před ovulací, tak ji spolehlivě zablokuje a funguje jako antikoncepce. Navíc pokud máš luteální fázi alespoň těch 10 dnů, tak je úplně zbytečné Utrogestan brát, protože hladina tvého bio gestagenu je OK. Mám to vyzkoušené na sobě. Rok jsem se divila, že nemůžu otěhotnět a jak jsem ten bazmek vysadila, byla jsem okamžitě těhotná. A pak ještě 3x a vždy na první dobrou. Gynekologové si nedávají tu práci, aby zjistili, kdy žena ovuluje a píšou to na ideální cyklus 28/14. Takže. Nejprve si zjisti, kdy opravdu v cyklu ovuluješ. Nejlépe měřením bazální teploty a pokud budeš chtít Utrogestan brát, ber ho až po ovulaci.

Ještě dodávám, že cyklus 35 dnů vůbec ničemu nevadí. Utrogestanem ho sice můžeš zkrátit na těch 28 dnů, ale ovulovat nebudeš, protože ovulace se neposune. Jen si ji dokonale překryješ gestagenem a neotěhotníš.

Bože, proč jsou někteří gynekologové takoví volové.

lucish1
autor
15. bře 2021

@sudylichozrout Ahoj, ja jsem prave nekde cetla, ze se ma ten Utrogestan brat az po ovulaci, ale az jsem ho dobrala, dostala jsem ho poprve, tak nic netusici jsem verila lekari, ze asi vi co dela.
Takze muzu mit rozhazene hormony tim gestagenem? A spinit, tak jak jsem vyse popsala?
Od vcera slabe krvacim, ale bez sliznice a bez jakychkoliv jinych cucku.
Jinak ovulaci mivam prave 20-21 DC.
Diky ti moc za reakci!🙂

sudylichozrout
15. bře 2021

@lucish1 Ano, je to pravděpodobné. Vysaď to, pokud to máš brát jen jako "pohnojení", tak ho vůbec nepotřebuješ. Luteální fáze má 10-16 dnů, ideál je těch 14 dnů. Ty máš 15, tak doprčic, nač ti to psal? Někdy mám pocit, že za to snad doktoři dostávají prachy od distributorů, protože to jinak není možné ani. Ten lék se používá při nízké hladině gestagenů, kdy po ovulaci hrozí menstruace třeba už za týden. S jeho užíváním se hladina hormonů srovná do správné hladiny a embryo tak získá prostor se dostat do dělohy a zavrtat do sliznice. Ale s LF 15 dnů je úplná blbost to brát, zejména od 14. dne cyklu.

Já jsem úplně zdravá, muž také, jen jsem měla cyklus 32 dnů s tím, že ovulaci mám 21. den cyklu. Někdy jsem měla výkyv na 36 dnů a ovulaci 25. den cyklu, ale nikdy ne déle. Moje dr. si usmyslela, že mám nepravidelnou menstruaci a napsala i Utrogestan od 15. dne a poslala mě domů. No a i když jsme se s mužem nechránili, těhotenství nikde. Dr. mi říkala, že na to nesmím tlačit a ať si ani nezkouším měřit bazálku, že tak nikdy neotěhotním. Já nebyla "snažilka", nechávala jsem tomu volný průběh, ani to příliš neřešila, ale po roce už se mi to zdálo divné. Navštívila jsem CAR, kde se se zděsili, když zjistili, že to při svých cyklech beru už od 15. dne. Dr. zavelel vysadit, tak jsem ho vysadila a po menstruaci ihned otěhotněla. A každé další těhotenství bylo na lusknutí prstu, mám 3 děti ze 4 těhotenství. Kdybych tenkrát ten CAR nenavštívila, mohla jsem být bezdětná doteď.

sudylichozrout
15. bře 2021

@lucish1 Jen jsem ještě chtěla upřesnit, že když mi to ta moje dr. psala, tak jsem vůbec o nějaké ovulaci 21. den nevěděla. Neřešila jsem početí aktivně, myslela jsem, že vysadím antikoncepci a vzhledem k frekvenci sexu stopro otěhotním. Takže jsem netušila, že ten Utrogestan beru blbě. To, kdy skutečně k té ovulaci dochází, jsem zjistila až v tom CARu, kde mě sledovali UTZ.

lucish1
autor
15. bře 2021

@sudylichozrout Ty blaho, tak tohle bych necekala. Tak to teda radeji vysadim hned, nez marně cekat.
Dekuji moc za informace!
No taky tomu davame volny prubeh,ale ty jo... tak to me zajímá proc mi ten Utroš teda vubec daval.
Jeste jednou diky! 🙂

clo1
17. bře 2021

@lucish1 snažíte se chvilku. Vůbec bych ten utrogestan nebrala, není k němu důvod. Akorát ti to zablokuje ovulaci. Pokud má někdo krátkou LF, nebo špiní dlouho před ms, je utrogestan fajn, ale brát ho bezdůvodně, proč?

lucish1
autor
17. bře 2021

@clo1 Gynekolog mi to predepsal jako "pohnojeni" , ale spis mi to ted rozhodilo uplne vsechno. Tak jsem to vysadila a doufam, ze se to brzo vrati zase do normálu.