Rozhozený cyklus po očkování. Co teď?

aureolka
1. zář 2021

Ahoj holky, ráda bych se s Vámi poradila, zda některá nemáte podobnou zkušenost. Po porodu druhého synka jsem si nechala zavést tělísko Mirena. Děti jsou věkově velmi blízko u sebe a tak jsem chtěli pojistku. Cca po roce jsem si ho nechala vyndat, protože jsem při něm neměla menstruaci a to mi nepřijde přirozené. To bylo v lednu 2020. Minulý rok jsem měla MS spíše nepravidelnou. Už dlouho jsem počítali s tím, že letos po prázdninách bychom si přáli třetí miminko a tak jsem si nasadila Gynex a od března byla MS opravdu jak hodinky - 28 dnů. Na začátku července jsem byla na očkování proti covidu a bohužel jsem během července MS vůbec nedostala. Až v srpnu - hned den po druhé dávce, úplně mimo můj původní cyklus. Po 14 dnech od druhé dávky jsme se tedy začali snažit. Včera jsem měla dostat MS, počítáno tedy od "nového data" po očkování a nic. Těhotenský test je negativní. Také od srpna piji 1 hrnek maliníku a jeden kontryhele. Což jsem zde i četla, že kontryhel může někomu rozhodit MS. Co si o tom prosím myslíte? Napadlo mě, že bych si v době předpokládané ovulace došla k lékaři, aby mi řekl, zda probíhá ovulace správně... Teď jsem z toho docela na větvi :/ První těhotenství se podařilo na první pokus a i druhé, to ještě synkovi nebyl rok a dávali jsme si pozor 😄 Moc děkuji, pokud jste ten elaborát dočetly až sem 😊 😊

mdch91
1. zář 2021

Jestli mas rozhozeny cyklus, tak tezko odhadovat, kdy je datum predpokladame ovulace. Zkus merit bazalni teplotu. Podle me ten uplne nejjednodussi zpusob, jak si potvrdit ovulaci. Kontryhel muze ovulaci oddalovat, je to spis bylinka pri nedostatku estrogenu. Vsichni ho vychvaluji do nebe, mne celostni gynekolozka rikala, ze to vubec neni bylina, kterou by mela zena v produktivnim veku pit, ze vetsina ma estrogenu dostatek. Ja do prechodu kontryhel nechci ani videt, mimo to, ze chutna jako seno, fakt mi v uz tak rozhazenym cyklu udelal jeste vetsi paseku.

gbp
1. zář 2021

@aureolka me kontryhel pomohl 🤷🏼‍♀️ pije se jen do ovulace, od ovulace sem pila malinik. ja bych se tim uplne nestresovala a chvili pockala, az se to srovna. k doktorce bych asi hned nebezela, chapu, ze jsi byla zvykla na prvni dobrou a pravidelne cykly, ale nebud na to telo tak prisna. i anovulacni cykly se obcas vyskytuji. stres ti taky neprida. me hodne pomohla hormonalni joga a inofolic. ale ani to neni pro kazdeho, kazdemu sedne neco jineho, chce to taky zkouset aspon 3 mesice, za mesic se nic neprojevi. a u me zas uplne naprd gynex 🤷🏼‍♀️

hanka_333
1. zář 2021

@aureolka A vy někam spechate? Si prostě užívejte a časem to prijde

aureolka
autor
1. zář 2021

@mdch91 Všem moc děkuji za názor. Představte si - napsala jsem sem dotaz, zacvičila fertilní jógu a vypadá to, že přichází MS 🙈 Já samozřejmě vím, že otěhotnět hned první měsíc je spíše zázrak, ale bála jsem se, že budu mít opět úplně rozhozený cyklus a to by mi nyní dělalo vrásky. Takže cyklus snad OK 🙏

Co se týká toho kontryhele, tak jsem četla, že některé ženy ho pijí do ovulace. Já mám tedy knihu Být maminkou od LifemomLucy a ta vyloženě radí užívat celý měsíc. A má i spoustu maminek, kterým se po dlouhé době zadařilo právě po čajích. Tak teď nevím 🥴 A asi si objednám Fertipronu, i můj gynekolog mi ji doporučil. Stejně se tam jedná o inositol.

Co se týká otázky zda spěcháme, tak do listopadu mám rodičovskou, synovi budou 4 roky. A když by se do té doby zadařilo, byla by to paráda. Nejraději bych totiž rovnou navázala s těhotenstvím. Bývá mi hodně špatně a měla jsem neschopenku. Což nevím, když neotěhotním a do práce se nevrátím, zda budu moci poté využít... Nevíte náhodou?

andycr
2. zář 2021

@aureolka když už máš tak načteno, tak si přečti co ten Gynex obsahuje. V něm už je kontryhel, proto bys ho neměla už pít samostatně. Buď jedno nebo druhé, může to být i příčina rozhození cyklu.
Mě třeba neseděl drmek, cyklus prodloužil a brala jsem ho v kuse, někde jsem četla že se má brát od 1 DC do ovu, jinde že od ovu do ms a jinde zas celou dobu. Vysadila jsem ho a další cyklus jsem zkusila pít kontryhel a ten mi cyklus zkrátil a ms přišla slabší a méně bolestivá a trvala 4 dny plus jeden den špinění. Teď ho piji další měsíc, snad to bude zase ok.
Očkování může mít ten jeden měsíc vliv na ms, kolegyně řešila teď to samé. Po letech se jí cyklus srovnal (má PCOS) a po očku zase rozhozený, druhý cyklus po očkování zase v pohodě. Dej tělu čas.
Já taky otěhotněla dvakrát skoro hned, ale u druhého revizi ve 12 tt a teď se nám nedaří už 8 měsíců. Do toho rozházeny cyklus... 🤷Snad už to bude dobrý a brzy se zase zadaří.
Jinak jak to myslíš s tou prací a neschopností? Budeš se vracet když neotejotnesíš? Nebo skončíš?

aureolka
autor
3. zář 2021

@andycr Já vím, že Gynex obsahuje kontryhel, pila jsem ho na jaře, jak jsem psala. To mělo být rýpnutí? Pokud ano, nechápu proč.

Jak jsem zmínila, ještě ten den, kdy jsem vložila příspěvek jsem MS dostala, za což jsem ve finále ráda, vypadá to, že cyklus snad již bude v pořádku, že to opravdu bylo jen ten měsíc po očkování...

Do práce se právě již vracet nechci, proto se ptám co a jak, je to netypická situace. Účetní říkala, že mi může schválit neschopenku i na den, kdy bych měla nastoupit do práce a kvůli pracovní neschopnosti nenastoupila. Ale nejsem si právě jista, jak by to bylo v případě, že bych nenastoupila do 4 let věku syna, to bych pak asi musela mít neplacené volno a nevím, zda by to opět šlo takto...

andycr
3. zář 2021

@aureolka rypnutí ne, nemám důvod se nějak takhle realizovat na internetu. Jen to vidím dost často, že se to kombinuje. Z toho jak si to napsala vyznívá, že jsi k tomu nasadila i maliník a kontryhel. Jen jsem na to upozornila.
Nárok na neplacené volno máš snad do 4 let věku dítěte. Zaměstnavatel je povinen držet ti pracovní místo 4 roky, pak to asi může dát i výpověď. Neschopnost můžeš nastoupit ještě v ochranné lhůtě po výpovědi a to je 7 dní.

mavakuba
14. zář 2021

Po druhé davce očkování buď špiním nebo krvácím. Máte to taky někdo tak? Srpen jsem slabě špinila, září krvácím. U dr. jsem byla v červnu, vše ok. Teď po poradě s ním mám vydržet do října, prý to přejde. Zobu ascorutin a nasadila jsem si gynex.
Co na ukončení krvácení?