Půjde to ještě někdy?

aleja
9. bře 2024

Ahoj. Asi se potřebuji vypovídat.
První dceru jsme s manželem počali poměrně brzy, nebyl důvod se nějak stresovat, těhotenství v pořádku, porod proběhl akutním CS.
Druhé těhotenství vloni v červnu, v září v 13tt kyretáž kvůli zjištěné VVV.
A od té doby mi přijde, že je všechno špatně. Genetika s nálezem, nakonec úplně někde jinde, než bychom si pomyslí, ale nakonec i poslední výsledky nás docela uklidnili a rozhodli jsme se, že se budeme snažit. V prosinci jsme začali. Jenže od ledna se mi zkrátila menstruace. Vždy jsem měla cca 6dní, poměrně silnou první tři dny. Od toho ledna třetí den už končím. ☹ už jsem se objednala na gyndu, ale jdi až za měsíc, a už se cítím, jako kdyby nám to druhé miminko snad nebylo přáno. Bojím se, co mi zjistí, protože taková menses není normální, s tím, že mívám teda dost bolesti kolem ovulace, dost silné a třeba týden před ocekavanou MS už mě bolí břicho. To jsem dříve také nemívala.

Nevím, zda mi tu někdo poradí, co mám dělat. Snažila jsem se pozitivně myslet, ale teď už nějak přestávám.

eloise02
9. bře 2024

Proč podle tebe taková menstruace není normální? Já mám menstruaci slabounkou, max 2-3 dny. Na délce přece vůbec nezáleží. Abych to měla 6 dní, to jsem nezažila nikdy.

ondul
9. bře 2024

Ja mam taky slabouckou 2-3 dny a otehotnela.jsem s prvnim ditetem prvni mesic a s druhym treti mesic.

aleja
autor
9. bře 2024

@eloise02 aha, já měla za to, že standard je 4-7 dní. A zarazila mě ta náhlá změna. Pokud to takhle máš opravdu stále, tak je to asi v pořádku, ale já ji měla opravdu celý život jinou a teď jako když utne. Mám jen asi strach už ze všeho a někde jsem vyčetla, že se při revizích může vzít více děložní sliznice, která má pak problém dorůstat a zároveň se tam hůře uchytí oplodněné vajíčko...jedním z projevů je i krátká a slabá MS...🤔

aleja
autor
9. bře 2024

@ondul tak to je moc dobře, a takovou menstruaci máš pořád, nebo se ti to taky změnilo, jako mě?

ele_nka
9. bře 2024

@aleja mě se třeba v průběhu menstruace změnila už několikrát. Vliv na to může mít i stres. Mezi dětmi jsem ji měla krátkou, ale zato intenzivní. Po druhém porodu ji mám slabší, zato delší. Tělo prostě není stroj. Vím, že je to těžké, ale doporučuji negooglit a raději se hodit do větší psychické pohody.

ondul
10. bře 2024

@aleja Jedinou vyjimkou je prvnich par menstruaci po porodu (poprve po ctyrech mesisich a podruhe po deviti po porodu), ty byly na me dost silne a delsi, ale po par mesisich se to zase srovnalo na moji slabou kratkou.

lobella
10. bře 2024

@aleja mne se v prubehu zivota delka i intenzita meni, pred detmi ms klidne 6-8 dni, prvni dny silna, po vysazeni HA ms max 3 dny a velmi slaba, po detech 4-5 dni, po 2.porodu zase 6-8 dni ale slaba, meni se delka cyklu, po 2 porodu chodila po 35-40 dnech,pak tehu potrat v 10tt a cyklus najednou po 24-25 dnech

bejuna29
10. bře 2024

Mívala jsem MS 4-5dni, první 2 dny velmi silnou. Po prvni revizi i po všech dalších se mi zkratila na 2-3dny. Není to nic nenormalniho

aleja
autor
10. bře 2024

@bejuna29 tak pokud to nebude mít vliv na další těhotenství, budu klidnější.

aleja
autor
10. bře 2024

@bejuna29 a mrzí mě, čím sis prošla a asi i vícekrát, z toho, co píšeš :(

reeeza
10. bře 2024

Tělo není stroj a naprosto normální že se i ženský cyklus různě mění v průběhu života i v reakci na různé proměnné. Často třeba porod nebo potrat přináší změny, což je zřejmě tvůj případ...

Já to vidím na sobě. Vždy mě bolela ms a o ovu jsem anu nevěděla. Teď to mám tak že mě fakt děsně bolí ovu a ms trochu míň...ale pocity na ms mívám už pár dní před. Může to souviset i s tím, že se víc pozoruju, tím jak se snažíme o mimi.

Je tu spoustu žen co se snaží víc než rok...a prostě pokud chce člověk dítě, tak se nesmí nechat odradit nezdary a vždy vstát a zase věřit. Je to namáhavé ale nejhorší je propadat se do negativního myšlení ( sama vím o čem mluvím). Hlavně omezit stres atp. Čili zkus se kvůli tomu nestresovat a věřit svému tělu. Ta změna ms je normální..

Pokud tě to uklidní, tak se objednej na utz nebo zkusit ivf, to nechcete?

bejuna29
10. bře 2024

@aleja vliv na další těhotenství to určitě nemá. Otěhotněla jsem 6x. Zatím nedonosila ani jednou, ale důvodem není délka MS

brabechanule
10. bře 2024

@aleja a nenapadlo tě že se ti to třeba konečně srovnalo jak má?

aleja
autor
10. bře 2024

@brabechanule to se přiznám, že ne 🙂

aleja
autor
10. bře 2024

@reeeza mám to tedy dost podobné s bolestivostí MS a ovulace. To se mi změnilo po porodu. A máš pravdu, neměla bych být tak negativní. Utz budu mít v rámci tě preventivní prohlídky, IVF ve hře není, ještě tomu dáme čas. Ono je možný, že to bude prostě v hlavě...a musím trochu přestat nad vším přemýšlet

brabechanule
11. bře 2024

@aleja tak to zkus takhle místo přemýšlení nad tím jaký je to problém tak si třeba říct a co když možná to má svůj důvod a konečně tělo funguje 😀