Ahoj holky,
moc by mě zajímalo, kdy jste cítily první příznaky těhotenství a jaké příznaky to byly.
Samozřejmě vím že první příznakem je většinou vynechaná menstruace, bolest prsou a nevolnost, ale slyšela jsem i o případech kdy to ženy pociťovaly ještě před menstruací a popisují různé příznaky.
Zajímá mě to, baví mě to číst. Zatím co čekám na pozitivní test 😁👍🏻.
U obou těhotenství jen vynechaná MS, jinak vůbec nic. Až kolem 6-7 tt se objevila mírná citlivost prsou a pak kolem 13 tt únava...
☺️👍🏻
Jednoznacne nevolnost. U druheho i tretiho tehotenstvi jsem to podle nevolnosti poznala tyden po styku.
A co tlaky a píchání v podbříšku ještě před menstruací? Dokonce jsem četla, že některé ženy mohou cítit i uhnízdění vajíčka.
Pouze klasické PMS příznaky + nidační špinění.
Naopak jiné měsíce, kdy jsem se na to "soustředila", tak jsem měla snad všechno (nevolnosti, píchání v břiše, velká prsa, pocity...) a nic z toho. Psychika je mocná.
Zajímavé 🙂
@sishina těhotná několikrát a vždy úplně stejne příznaky. 3 dny před MS únava, pocit něco mezi kocovinou a chřipkou (ceký den), bolest v kříži. Tak ojedinělý pocit, ze se to neda s ničím srovnat. I bez testu jsem věděla, ze jsem v tom. A bolest jako na MS už týden před termínem, což bylo ultra divne.
@sishina já měla jako první příznak kovová pachuť v ústech a citlivá prsa udělala sem test a tam dálnice bohužel nedopadlo a hned na to další měsíc znova citlivé prsa a po probuzení kovová pachuť v puse jak kdybych cucala zrezle železo 😂 a hned na to pozitivní test a za 10tydnu rodim 😊
@sishina V obouch těhu pálení žáhy + pocit kocoviny.
Od 9 DPO unava, byla jsem taková “slabá”, bolest hlavy, strašně citlivé bradavky, ráno pocity na zvracení a začalo mě bolet břicho týden před MS (PMS mám tak 2 dny před MS). Plus mě teda začala pálit zaha 😆 a i po vyčištění zubu mám pocit ze jsem ai je vůbec nečistila 🙈
Žáha, nevolnost a pocit kocoviny. Zacalo to tyden po ovu a uz neprestalo 😀
Teď při druhém jsem to věděla už asi 5 dní před očekávanou ms. Zaspinila jsem mimo ms, nikdy se mi to nestalo, jen při těhotenství i při prvním.. a strašně jsem litala čůrat, jako vážně nenormálně.. prostě mi to bylo jasný.. 🙂
@sishina prijde mi, ze nejobvyklejsi a opravdu prvni jsou divna unava (jak pred nemoci) a bolest prsou (take intenzivnejsi nez pred ms) ... Jinak vse az po vynechani ms, postupne s rustem hcg... Pak caste curani, ruzne stouchance, mini krece atd v podbrisku, nevolnosti mi zacaly az tak 8 tyden a to spis takova permanentni kocovina a nechut, hledani vyraznych chuti 🙂 a docela brzo i silny cich a vadily mi ruzne pachy, prestala chutnat kava atd... 🙂
@sishina v prvom tehotenstve sa mi nezdalo divné správanie psa ,vôbec sa odo mňa nechcel pohnúť ani ku mne nikoho nepustil. Inak príznaky prišli až v 7-8tt. U druhého som mala pár dní pred testom šialenú bolesť hlavy a zvýšenú teplotu, pes bol opäť divný ,ale nakoľko som to vôbec nečakala ,tak som si to uvedomila až keď mi meškal menzes
Ještě dřív než něco mohl zachytit test, cca pár dní po ovulaci v noci děsivý vlčí hlad, co nešel skoro zaspat, a pocit, že mě tlačí všechny kalhoty i tepláky do gumy.
První těhotenství cca 10 dnů po ovulaci citlivá prsa, pak se mi udělalo zle ze syrového masa, 12dpo duch na testu, od 7tt šílené nevolnosti a zvracení, únava, atd atd
Druhé těhotenství asi týden po ovulaci pocit těžkého břicha, nemohla jsem se nadechnout, nevím, jestli to souviselo, manžel prý už tušil 😀, klasika 12dpo duch na testu, do 8tt jen citlivá prsa, únava, až pak nevolnosti, zvracení, ne tak moc jako poprvé
Vsechny 3 tehotenstvi mi bylo spatne uz par dni pred ocekavanou ms.
@vh1610 mám to naprosto stejně 😅 jsem po IVT - ET. Teď 5+3tt a už tak 10 dní žaludek na vodě, nechutenství a když už, tak chuť na výrazné chutě - olivy, sušená rajčata, vařím si pořád chuťově výrazné polívky.. čůrat chodím i 5x za noc, dřív jsem v noci nikdy nechodila.. dokonce i káva mi už moc nechutná a únava taky skoro od probuzení 🤦🏼♀️😅
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@sishina Já jsem byla strašně unavená, že bych spala i za chůze. Tak jsem se testovala ještě před očekávanou ms a bylo to tam.