Ahoj všem,
Rozhodli jsme se s manželem pro miminko a tím že předchozí děti byly neplánovaně (prostě to přišlo) tak se v tom moc nevyznám... Prosím o radu zkušenějších...
Mám cyklus 30 dní, dělám ovu testy a včera ráno byl prvně pozitivní (dvě silné čárky), pobolivalo břicho a hojný kluzký hlen, lehce táhnoucí. Večer jsme na to hupsli (asi 17hodin po ovu testu). Dnes ráno ovu test opět stejně silné dvě čárky, břicho poboliva víc ale hlen je silně vodnatý ale netáhne se. Bazální teplota týden klesala (z 36,8 na 36,4 až se včera a dnes ustálila na 36,5). Kdy podle vás budu ovulovat? Nebo už proběhla?
A vy někam spěcháte, že je potřeba řešit ovulaci a testy? Proč to nenecháte oba plynout samo?
Dopředu těžko říct. Ale podle všech symptomů bych počítala s nejbližšími hodinami až 2 dny.
Já tedy, když jsem měla pozitivní ovulacni test (dvě silné čárky), tak jsme "se snažili" dvakrát během dalších tři dnů. Jak to časově vyšlo, většinou v den toho testu, pak jeden den pauza a ten další den. Nebylo to tedy pravidlo, ale prostě vetsinou dvakrát během těch tři dnů. Teplotu jsem tedy nemerila, test vždy pozitivní jen jeden den. Otěhotněla jsem takto čtyřikrát. Poprvé za půl roku, podruhé za tři měsíce, po třetí na poprvé a počtvrté na podruhé.
Není lepší místo toho všeho mít sex obden?
@alilali nojo jenže na sex musí být dva (ani jeden, ani tři nebo čtyři), psát na koně se dá i s bdícími dětmi, změřit a zapsat se dá i když je partner v práci. Pokud mají dvě menší děti, tak ten sex obden není opravdu samozřejmost.
Jinak ale souhlasím, že tato metoda jinak má smysl.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
To ti nikdo neřekne, to že je pozitivní ovulační test, ještě bohužel neznamená, že ovulace proběhne. Nejlepší je měřit bazální teplotu celý měsíc a pak uvidíš, kdy ovulace nastala, další měsíc už by mohla být v podobném termínu. Já ji pak další dva měsíce měla úplně ve stejný den cyklu.