Prosím radu - plánované početí. Kdy bude ovulace?

mamacita2
13. srp 2021

Ahoj všem,

Rozhodli jsme se s manželem pro miminko a tím že předchozí děti byly neplánovaně (prostě to přišlo) tak se v tom moc nevyznám... Prosím o radu zkušenějších...

Mám cyklus 30 dní, dělám ovu testy a včera ráno byl prvně pozitivní (dvě silné čárky), pobolivalo břicho a hojný kluzký hlen, lehce táhnoucí. Večer jsme na to hupsli (asi 17hodin po ovu testu). Dnes ráno ovu test opět stejně silné dvě čárky, břicho poboliva víc ale hlen je silně vodnatý ale netáhne se. Bazální teplota týden klesala (z 36,8 na 36,4 až se včera a dnes ustálila na 36,5). Kdy podle vás budu ovulovat? Nebo už proběhla?

adula000
13. srp 2021

To ti nikdo neřekne, to že je pozitivní ovulační test, ještě bohužel neznamená, že ovulace proběhne. Nejlepší je měřit bazální teplotu celý měsíc a pak uvidíš, kdy ovulace nastala, další měsíc už by mohla být v podobném termínu. Já ji pak další dva měsíce měla úplně ve stejný den cyklu.

knuffel
13. srp 2021

A vy někam spěcháte, že je potřeba řešit ovulaci a testy? Proč to nenecháte oba plynout samo?

andelka
13. srp 2021

Dopředu těžko říct. Ale podle všech symptomů bych počítala s nejbližšími hodinami až 2 dny.

ivya
13. srp 2021

@knuffel Já treba, kdybych si od začátku snažení neměřila alespoň BT a nechala to "plynout", tak bych se ani nedozvěděla, že neovuluji a že mám něco změnit 🙄 Zbytečně bych ztratila půl roku...

andelka
13. srp 2021

@ivya já jsem začala měřit dokonce ještě dřív, rok a půl před snažením. Po vysazení HA. Aspoň jsem se to naučila bez tlaku a se spoustou času před sebou. Stihla jsem i zjistit a reagovat na problémy dřív než to začalo hořet.

knuffel
13. srp 2021

@ivya Jo, rozumím, ovlivňuje to spousta věcí, pro mě málo informací, proto se tak blbě ptám.

biciklissie
13. srp 2021

Já tedy, když jsem měla pozitivní ovulacni test (dvě silné čárky), tak jsme "se snažili" dvakrát během dalších tři dnů. Jak to časově vyšlo, většinou v den toho testu, pak jeden den pauza a ten další den. Nebylo to tedy pravidlo, ale prostě vetsinou dvakrát během těch tři dnů. Teplotu jsem tedy nemerila, test vždy pozitivní jen jeden den. Otěhotněla jsem takto čtyřikrát. Poprvé za půl roku, podruhé za tři měsíce, po třetí na poprvé a počtvrté na podruhé.

alilali
14. srp 2021

Není lepší místo toho všeho mít sex obden?

ivya
14. srp 2021

@alilali To je pro většinu lidí v každodenním zápřahu dost nereálné 😉

andelka
14. srp 2021

@alilali No, u nás bylo štěstí,že mi sex a ovulace vyšly na víkend a povedlo se hned. Oba jsme pracovali na směny, jeden týden proti sobě, druhý oba ranní, odpoledne povinnosti, dvě děti..to každý den nebo obden fakt jde těžko.

alilali
15. srp 2021

@ivya
@andelka tak než si zakladatelka udělá ovulační test, změří teplotu a napíše diskuzi na MK, tak už mohla mít po sexu. Myslím, že to zabere zhruba stejně času, nějaké měření a počítáni, zapisování, atd...

andelka
15. srp 2021

@alilali 20 vteřin těžko ( tak dlouho trvá změřit a zapsat)

loylii
15. srp 2021

@alilali to mě pobavilo a je to pravda..😁 a i procitani komentářů něco zabere..

alilali
15. srp 2021

@andelka Změřit a zapsat. Ale zakladatelka si dělá ještě ovulační testy a píše ty diskuze 😛. Zkrátka, souhlasit semnou nemusíš, ale myslím si to co jsem napsala. 🙂

eviicka
15. srp 2021

@alilali nojo jenže na sex musí být dva (ani jeden, ani tři nebo čtyři), psát na koně se dá i s bdícími dětmi, změřit a zapsat se dá i když je partner v práci. Pokud mají dvě menší děti, tak ten sex obden není opravdu samozřejmost.
Jinak ale souhlasím, že tato metoda jinak má smysl.

eviicka
15. srp 2021

@mamacita2 já to až takhle na hodiny neřešila, zkrátka když bylo období kolem ovulace, tak hlavně aby to bylo těsně před (mám pravidelný cyklus, takže počty jednoduché), spermie by měly pár dnů umět počkat (podle pověr zvlášť když chcete holčičku 🙂).

mamacita2
autor
16. srp 2021

@eviicka no my právě holčičky máme už dvě, klučík by byl nej... ale dost rouhání. Poslední kočička se nám narodila předčasně o 3 měsíce, takže hlavně zdraví ať je to co to je 🙂