Prosím pomoc. Byla ovulace? A kdy?

nikishkaaaa
15. říj 2020

Dámy, opět se na Vás obracím, právě mám 1. cyklus po zamlklém těhotenství. Můžu poprosit o názor, zda ovulace proběhla a pokud ano, tak kdy podle Vás? Prosím nenechte se zmást pozitivním ovulačním testem 14 DC (byl jasně pozitivní jen z ranní moči, pak už byl slabší) a vynechte prosím vysokou teplotu 14 DC (tam bylo předešlou noc více alkoholu z důvodu oslavy, takže tam to podle mě vyletělo). Já osobně váhám, buď byla ovulka 14 DC, ale kvůli velkého množství alkoholu je to zkreskené. Nebo byla až 17DC, tam ale zase vycházel ovu test negativní :( nebo ovulace nebyla. Děkuji moooc za každý názor a Váš čas! R.

foxanne
15. říj 2020

Ovulace, tedy uvolnění vajíčka z obalu, probíhá v době nízkých teplot cca 1 - 2 dny před zvýšením teploty o minimálně 0,2°C. Platí pravidlo, tzv. pravidlo 3 po 6, že ovulace proběhla: bazální teplota ve 3 po sobě jdoucích dnech je stabilně vyšší než v 6 předchozích dnech. Převzato z nutriklubu.

podle tohoto pravidla bych tipla 12.9 13.9.

nikishkaaaa
autor
15. říj 2020

@foxanne děkuji!

andelka
15. říj 2020

Podle pravidel stm byla ovulace 13 nebo 14 den cyklu. Teplota 15 DC by už měla být poovulacni ( teplotu 14 DC tedy nepočítám,když mohla být ovlivněná).

nikishkaaaa
autor
15. říj 2020

@andelka moc děkuji! Dá se nějak jednoduše vysvětlit podstata této metody?

andelka
15. říj 2020

@nikishkaaaa podstata je ta jak psala foxanne v prvním příspěvku. Pravidlo 3 po 6.