Ahoj ráda bych se zeptala měla jsem miluli měsíc 7.1.2020 menstruaci a ovulaci jsem měla od 16.-21.1. S přítelem jsem měla několikrat nechraněnej pohlavní styk teď už je druhý měsíc a mám zpoždění takže vůbec nevím jestli si mám udělat test nebo je ještě brzi. Plánujeme miminko ale jak počítám ty ovulačni dní nějak mi to nevychází děkuji za radu a odpověď
@vavuu ahoj sem na tom stejně ja měla MS 9.1 ovulace byla kolem 23 až 27 ledna cyklus mám 28 dní taky mi meska MS a teď už dva dny namerila teplotu 37 a 37.4
@alilali a co když tt ukazuje pořád negativní
Ja už tt nevěřím zajdu v pondělí na krev to je jistější 😏
@lenickamimi Upřímně, neznám osobně nikoho kdo by těhotný byl a test mu to neukázal. Pokud jsi těhotná, tvé tělo produkuje HCG hormon na který test reaguje. Jestli Ti vynechala MS, tak je zvláštní aby ti test ukázal negativní výsledek (zvláštní, nikoliv, že to není možné).
@alilali stalo se mi to u druhého synka že jsem měla týden zpoždění a test to neukázal až sem šla na krev pak tam byla HCG už kolem 800
@alilali ja tady Teda čtu hodně případů že pár holkám se to taky stalo
@lenickamimi Tak k doktorovi stejně se chodí nejlépe kolem 7tt, to Vám test 7 týdnů nic neukazoval? Hodnota 800 je téměř počátek. Já šla s 2500. Co pak delate, když Vám z krve vyjde, že jste těhotná? Jdete k doktorovi, který stejně nic ještě nevidí natož srdíčko?
@lenickamimi Jen se ptám 🙂 žádné rypank to není.
@alilali no to je jasný že se pak čeká do 7 nebo 8 týdne ale když si nejste jisti tt tak krev výsledky jsou sto pro
Pokud jsi 2 tydny po ovulaci, test uz ti ukaze. Nej je GS Mamatest.
@krupka3 to třeba ano a nebo se mohla ovulace posunout a MS dorazí později nebo taky ne
@krupka3 tak v pátek jsem byla zhruba 10 dní po ovulaci ta byla kolem 23 až 27 ledna tak ještě zkusím tt v pondělí a uv
@lenickamimi nejdou mi jen do hlavy ty zvýšené bazální teploty mám už dva dny 37.3 37.4
@lenickamimi Vyjadruji se ne tobe, ale autorce prispevku, a ta psala presna data, kdy mela ovulaci.
@lenickamimi Ať vám to vyjde 🙂
@lenickamimi Ono je to asi jak u koho, jedna paní tu psala, že jí test ukazal skoro až dva týdny po očekávané ms. Mě třeba to ukázal test už tři dny před ms, asi jsem měla ovulaci tak jak měla bejt. Jinak za mě taktéž GS Mamatest s citlivostí 10, nedám na něj dopustit, s testama od ostatních značek jsem nebyla tolik spokojená. Jinak samozřejmě krev je krev, taky jsem jednou byla jako samoplátce a do dvou dnu byli výsledky. Já třeba nejsem moc zastáncem předčasných testu, já bych si to moc brala... Ale vim , že paní tu psala, že 12DPO by měl i test něco ukázat.
@jjasmina no ano to jsem zrovna dnes 12 dnů po ovulaci tak zkusím ještě zítra tt
@lenickamimi No zkuste , já to takhle nikdy nepočítala ani nic jsem neměřila, já bych se z toho asi zbláznila totiž. Kdy máte mít ms? Ono první člověk čeká na pozitivní test a pak, když to klapne tak teprve ty nervy začínají, ono je to pořád něco. Držím palce 🙂
@jjasmina MS měla být už v pátek právě nejpozději vcera
@lenickamimi aha však si na tu krev zajděte a uvidíte 🙂
@jjasmina ☺️
Holky... každé tělo je jiné, ovulace trvá cca 18h ale plodné dny jsou zhruba 5dni v měsíci. Tři dny před, den ovulace (to se uvolní vajíčko a začne putovat) a den po. Vejce má totiž omezenou životnost prave cca těch 18-24 h kdežto spermie vydrží v těle čekat na to vejce 2-3dny( některé supermarmanky prý i pět) proto jsou uváděny plodné dny od do, ale ta ovulace je jen jeden den z nich😉řídit se tím co vypočítá menstruační kalendář je blbost neb ten se řídí průměrem dříve zadaných údajů a proste vypočte půlku cyklu. Jenže den ovulace se muže měnit. Jeden měsíc muže být 10dc jindy 16dc a zhruba jednou za rok muže být klidně i 20dc. Co se nemění je délka lutealni fáze (počet dni od ovulace do menstruace) ale tu nezjistite, pokud nebudete mít mudrem tu ovulaci hlidanou a přesně určenou, nebo nebudete třeba kombinovat ovulacni testy s měřením bazalni teploty🤷🏻♀️Takže pokud mate nechráněný sex, těhotné být můžete a pokud byla ovulace ve skutečnosti později než jak vám ji vypočítal kalendář muže samozřejmě i ms přijít později. Zhruba 10-12dni po ovulaci, pokud k oplodnění došlo by měl být na testu s citlivosti 10aspon duch. Samozřejmě jsou výjimky potvrzující pravidlo jako vždy u všeho a taky už jsem slyšela ze test nic neukazal až z krve se zjistilo tehu, ale to je opravdu výjimka. Sorry za román, nechci aby to vyznělo jako poucovani, ale jsou to fakta ke kterým jsem se propracovala postupně a je to proste dobre vědět
@fafetka Jojo, ja jsem otehotnela ze sexu 4 dny pred ovulaci. Tu poznam naprosto bezpecne podle bolesti a potvrdil to pak i screening. Proste vydrzely, potvory. Necekala jsem to 😂
No už je to opravdu divný pocit pokaždé když čekám MS tak vím že prsa trošku sou citlivé tak tři dny a břicho mě zaboli jeden den a to už většinou se špinění dostaví a MS je tu ale toto trvá už druhý týden prsa zvětšení a břicho Teda těch 5 dní nesnesitelné tlaky v podbřišku až do kříže pak to přestalo a teď od pátku právě ty teploty nad 37 a 37.4
A když to trochu srovnám tak chodím sice často čůrat ale během dne párkrát ale rozhodně ne každou hodinu a kolik vždy toho mám hrůza se i divím kde se ta voda bere když toho tolik ani nevypiju 😂😂
Dobrý den, chtěla bych se zeptat pokoušíme se o miminko 23.1 jsme měli nechráněný styk a 30.1 mě přišla normálně menstruace.Je nějaká šance že se nám to povedlo. Děkují
Ne, protoze i kdybys 23. mela ovulaci, coz jsi velmi pravdepodobne nemela, tak 7 dni na uhnizdeni nestaci.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Test si dělej v den očekávané menstruace pokud nepřijde.