Zdravím ženy, potřebuji poradit,povzbudit,cokoliv. S přítelem máme syna,kterému je 26 měsíců. Večer a v noci ho kojím,někdy 1 a třeba ted když je nachlazený tak vícekrát. Chtěla jsem počkat do samoodstavu,nechat mu jeho čas.
Ale už tak pul roku se snažíme o druhé a prostě to nejde :( menstruaci jsem mela jakžtakž pravidelnou jeden čas,ale ted jsem ms dostala se zpožděním 14 dnů. Beru listovku. Když si vzpomenu,tak si uvařím kontryhelový čaj.
Co mám ještě dělat? Par měsíců jsem nad tím nepřemýšlela,ale s dnešní ms to na me zase padlo.
Jediné co me napadlo. Dojit na gynekologii,jestli mi předepíší prasky na zastaveni laktace a pak to zase zkusit.
Díky za rady
Máte pravdu. Nejdřív to zkusím po dobrém a bez prášků 🙂 Homeo jsem taky zkusila a to bylo k ničemu.
Ahoj holky...už přes rok se snažíme o miminko a stále nic...doktorka mi předepsala duphaston a clostilbegit, ale po 3 měsících užívání žádná změna...teď jsem brala 3 měsíce kapky gynex....je pravda že mi urovnali cyklus...vždy mi ovulka vycházela na 17 DC...teď jsem ho však dobrala a tento měsíc jsem taky myslela že bude ovulka 17 DC...nejdřív to tak vypadalo, ale teď mě zaráží teploty po ovu...můžete se prosím podívat na můj graf a poradit, jeslti to na ovulku opravdu vychází ten 17 DC ale co ty teploty potom?
@tadeasek3 Ahoj. Já jsem taky nemohla otěhotnět a když mi doktorka vzala krev tak zjistila,že mám vysoký hormon Prolaktin a ten že se u změny vyskytuje po porodu a při kojení a zabraňuje ji v dalsim otěhotnění. Proto mi dala prášky na snížení toho hormonu a pak to zanedlouho slo 😉 Myslim si,ze díky tomu že kojíš tak máš právě tento problém. Zkus to pořešit s doktorkou.
nemohla jsem otěhotnět po druhé skoro rok, bral jsem duphaston, listovku, pila různé čaje. Podle mě to byla psychika, když jsem v práci potvrdila že nastoupím, tak jsem do toho vlítla 🙂 zjistila jsem to po týdnu v práci :D hodně mě to trápilo, ovulace byla, hlídala jsem kde co, ale chtělo to asi se zaměřit jiným směrem
@monikaa_p díky moc. To asi bude můj problém 🙂 a ty jsi v tu dobu už nekojila? Doktor mi asi před pul rokem pichl vyvolavačku ms,protože tu jsem taky skoro dva roky neměla. Ale řekl mi,zr jestli chci řešit druhé těhotenství mam přestat kojit. Což se jednodušeji řekne, než dělá :(
take jsem na ctvrte trosku tlacila a zadarilo se, az jsem se smirila, ze holt bude pozdeji... v mem pripade kojeni vliv nemelo, ale to uz mame kazda jinak... tak se uvolnit a verit, ze prijde v pravy cas...
ja myslim, ze zastavit laktaci je lepsi odstavenim nez leky...
@tadeasek3 clovek nekdy musi byt s detma dusledny... klidny a dusledny. ja myslim, ze to zvladnete, jen se rozhodnout. ja jsem sama na ctyri deti, nejmensi 10 mesicu a starsi dcera jako ten Vas... ja vim, ze to nejde srovnavat, vsak jsem si s kazdym ditetem musela zvyknout a to materstvi se vyviji, ale zkuste treba procist clanky nebo se dostat sama k sobe, co vlastne jako matka chcete... treba jeste chcete dat tomu Vasemu, co chce a tehotenstvi muze prinest nejake komplikace nebo nevolnost a najednou taky ten chlapec bude muset prizpusobit se Vam a ne Vy porad jemu... tzn. priroda to zarizuje tak, aby jste budouci situace dobre zvladla... proto to tehotenstvi jeste neprislo. to jen tak k zamysleni...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Řekla bych, ze u nás bylo problémem kojení. Určité bych zastavěni laktace neresila léky, ale normálně bych přestala kojit, tělo si to pobere. U nás si tedy kojení syn naštěstí ukončil sam. A po třech měsících už jsem byla tehotna