Ahoj holky,
chtěla jsem se s vámi trochu poradit a hlavně si postěžovat ☹ Osm let jsem brala antiko jménem Vreya. Po její vysazení se mi totálně zbláznily jak hormony, tak celý cyklus.
Hned první rána, nefunkční vaječník, který se díky bohu po 4 měsících umoudřil. Byla jsem už na dvou provokačkách a třetí se mi snad už vyhne, ale aby se neřeklo, dostala jsem to o 14 dříve. Ale aspoň něco. 😉 Ovulace? Tu mi nedokáže spočítat ani gynekolog, jelikož je všechno rozházené, takže se vůbec nedivím, že měsíc co měsíc jsem u toho zklamaná, že dvě // nikde. Piju teď kontryhelový čaj, abych si cyklus srovnala a abych se konečně mohla radovat, že to vyšlo. Kyselina listová nemůže chybět a snažím se na to nemyslet, ale asi mi dáte za pravdu, že to moc nejde. Moc si přeju, aby to vyšlo, jenže už mi přijde, že to snad není možný. Máte holky někdo podobnou zkušenost? Nebo nějakou radu, abych se necítila takhle vyšťavená a zklamaná? ☹
Snažíme se teprve od října, takže vím, že je čas, ale to čekání mě přivádí k šílenství 😠 snažím se odreagovat, ale asi to budu muset řešit no. Závidím holkám, který svoji Ovulku poznají podle toho hlenu, nebo třeba bolestí vaječníků. Mě to nepoznají ani ovulační testy 😀
No tak snad se nám taky poštěstí. Teď mám nově ten Kontryhel, tak snad tomu napomůže 🙂
Ahoj, jediné, co můžu napsat je nezoufej, ono to přijde 🙂 S Vreyou mám také zkušenosti, brala jsem ji 7 let, ale bohu dík, jsem žádné takové problémy, co máš ty neměla. Cyklus se mi upravil už po dvou měsících a ovulace byla také v pořádku, i když nevím, kdy přesně začala, protože jsem ji začala sledovat až 3 měsíce před početím. Takže jestli byla dřív, nedokážu posoudit. Každopádně jsem HA vysadila v únoru 2015 a v květnu jsme se začali snažit. Také jsem vyzkoušela různé preparáty (Nosifol, kyselinu listovou, B6 a B12, Femibion), ale jestli z toho něco zabralo, těžko říct. Otěhotněla jsem na začátku listopadu 2015 a to jen díky tomu, že jsem na to opravdu přestala myslet. Manžel má roztroušenou sklerozu a já se bála, jestli jeho léky na početí nebudou mít vliv, tak jsem ho objednala na spermiogram. Jak jsem se soustředila na něco jiného, přestala jsem myslet na to, kdy se nám konečně zadaří. Naštěstí spermio dopadlo velice dobře a my se za měsíc radovali ze dvou // 🙂 Dnes už jsem na konci 17. týdne a brouček krásně roste 🙂 Ve většině případů je to bohužel v hlavě ženy a poznámky typu ,,Nemysli na to a ono to přijde" se přijímají opravdu těžko. U mě to bylo to samé.Asi vážně funguje, když se zaměříš na jinou věc, ale chápu, že biologické hodiny jsou potvory 😉 Držím palečky, aby jsi se radovala, co nejdřív 🙂
@maggie_ ahoj, tak to jsme na tom skoro stejně. HA jsem brala 6 let, začátkem listopadu jsme vysazovali. MS jsem od té doby samovolně nedostala (ani nedostanu, Amenoreu mám už od 15 let), takže 2 vyvolávačky, teď jsem teda dostala Proveru (progesteron), tak uvidíme...
Radu nemám, taky jsem z toho hotová, dneska jsem dokonce zkoušela, jak bych vypadala s břichem 😀 (jsem fotografka, tak jsem trochu počarovala ve Photoshopu)
Takže nějakou radu taky uvítám 🙂
@domca89 mohu se optat,jaké prášky Vám nasadil gynekolog? My se snažíme o mimco půl roku. Menstruace přicházela pravidelně, ale během menstruačního cyklu jsem během pohlavního styku krvacela. Tak mi teď můj gynekolog nasadil Orgametril. Ale když ctu zkušenosti jiných žen s těmito prášky. Tak se děsím .
@verunkadar Provera 5mg.
mě to trvalo přes rok než se mi cyklus upravil, brala jsem 10let . Nijak jsem to nehrotila, ale štvalo mě to cyklus jsem měla i 70 dní,rozhodně jsem to nechtěla zase popohánět nějakými hormony. Tělo se srovnalo samo. Ale byla jsem jak puberťák strašně se mi mastili vlasy, obličej samí pupínek no byla to hrůza. V žádném případě už nechci antikoncepci ani vidět.
Brala jsem antikoncepci 9 let, už je to rok, co jsem ji vysadila, už bych ji znovu nikdy nenasadila. Jen ale co jsem vysadila,tak jsem byla na operaci s cystou, výsledky dobré. Ale od července se snažíme o mimčo a stále nic. Menstruace přicházela pravidelně po cca 28 dnech, ale občas jsem v průběhu men.cyklu při pohlavním styku krvácela,tak mi nasadil prášky. Bylo mi nabídnuto i vyšetření na genetiku. Ale říkám si, přes půl roku snažení je málo. Ale bylo mi řečeno, že tím nic nezkazime.
Zdravím, já brala antikoncepci 9 roků. Po vysazení byl cyklus 2x za 6 týdnu a potom už nic. Naběhla jsem v srpnu k doktorce, ta mě hned sprdla, že s touto frekvenci neotěhotnim. Udělala UTZ, verdikt PCO syndrom. Nabrala krev na hormonální profil. Dle krve se to potvrdilo - ovulace žádná, málo nějakýho hormonu. Vyfasovala jsem Proveru 15.-25. den cyklu + Metformin denně na úpravu metabolismu cukrů (prý to ma pozitivní vliv na PCO).
Po 6 měsících přidala Clostilbegyt s kontrolou zrání folikulů, stejně se těhotenství nekonalo, tak jsme se v srpnu (celé to trvalo rok) domluvili, že po novém roce pojedeme do CARu (to byl srpen) a v říjnu jsem našla 2 čárky na testu.
@no_title Mně Provera jen upravila cyklus, ale menstruovala jsem bez ovulace. Měřila jsem si bazal a teplota nestoupala. Ovulaci nastartoval až Clostilbegyt.
@maggie_ Ovulaci ti gynekolog nemusí umět spočítat, stačí, když ti bude dělat folikulometrii, tj. když si tě bude zvát na ultrazvuky. Já měla po 11 letech užívání antikoncepce taky rozhozenej cyklus, ne nic děsivýho, ale tak 10 dní zpoždění normálně, někdy jen týden, někdy dva. Když jsme po půl roce chtěli mimčo a já měla zase zpožděnou menstruaci, šla jsem k Dr., která mi řekla, že mám PCO, dala mi Proveru (tu jsem si nechala vyměnit za Utrogestan) s dávkováním 19-24. No, sice mrcha přišla, ale jen velmi slabě, zato za dva týdny krvácení jak hrom, letěla jsem na pohotovost, kde mi řekli, že je to zřejmě hormonama, že to dávkování je úplně špatně (moc málo a pozdě) a že PCO nemam. K zastavení krvácení jsem brala nějaký hormony, jejichž název si už nepamatuju, ale byl to hroznej sajrajt, 14 dní, co jsem to brala, mi bylo zle, zvýšený teploty, noční pocení, no myslela jsem na nejhorší. Ale změnila jsem Dr. a ta si mě asi od 8. dne cyklu zvala na ultrazvuk s tím, že vypozoruje, jestli mám ovulaci nebo ne a pak mi dá Duphaston. Chodila jsem tam pak skoro každý den, folikul rostl, ale trvalo mu to, takže ovulka byla až 20. den. Duphaston jsem si vzala až v den ovulace, protože jinak by mi ovulaci bloknul. No a hned ten první cyklus se zadařilo. Čímž na dálku děkuju mojí Dr., že se mi tak věnovala, protože jinak bych 15. den brala hormony a ovulace se nikdy nedočkala.
Jinak já užívala Inofolic a pak jsem taky absolvovala kurz hormonální jógy, o které jsem slyšela, že pomáhá - jestli pomohla i mně nevím, protože jsem otěhotněla asi 20 dní po kurzu, ale cvičila jsem poctivě denně 🙂 Jinak asi je to i o té psychice, já se po změně Dr. trochu uklidnila, protože i ona mi řekla, že PCO nemám, ale tak nějak jsem už stejně nepočítala, že se hned zadaří. Měli jsme naplánovanou super dovču a Alpy, kam jsem se fakt těšila... no, místo toho přišel předčasnej vánoční dáreček v podobě prcka 🙂
Holly moc děkuji za reakce, aspoň vím, že v tom nejsem sama 🙂.... Mě gynekolog řekl, že mi folikul odešel, takže ovulace asi probíhá. Nejlepší jeho věta: "Jste mladá zdravá baba, to bude dobrý, jen to nehroťte" 😀 takže mi asi nic jiného nezbývá. Věřím, že to bude tím, že se mé tělo ještě pořádně nevzpamatovalo z toho všeho a časem se tam těch dvou mršek dočkám 🙂... Jinak co se týče vás, jsem moc ráda za vaše odpovědi...
no, myslím že není potřeba věšte hlavu ....
já sice HA nikdy nebrala a přesto to nešlo --(ale to sem nepatří)
@maggie_ Měla jsem po vysazení taky problém. Pro změnu menses každých 14 dni...takže ovulace nestihla fungovat v tak krátkým intervalu. Doktor do mě nechtěl hned zase začít cpat hormony a doporučil mi bylinky - Gynex. Hned jsem ho objednala a začala hned užívat a další cyklus a ty další byly po krásných 28 měsících a ejhle s psychickou pohodou jsem najednou za půl roku otěhotněla i když to vypadalo kvůli partnerovi na IVF. Vím, že si ten Gynex chválí i holky s tvým podobným problemem tak ho zkus na netu vč. zkušenosti najít a vyzkoušet 😉
Ještě si chvíli počkám. Když mám konečně oba průchozí vaječníky, tak snad by to už mohlo vyjít. Nechci se zbytečně stresovat právě no 😒 ty chlapi to mají opravdu jednodušší, že dámy 😀
@maggie_ gynekolog má pravdu, moc to nehroť 😉 já jsem měla po vysazení taky zblázněné hormony, cyklus pokaždé jinak dlouhý, těhotenské příznaky jsem na sobě pozorovala neustále, ovulace se nedala vůbec spočítat ani odhadnout, s doktorem jsem to nijak neřešila, žádné hormony na spravení jsem nebrala a nakonec jsem otěhotněla po půl roce v měsíci, kdy jsme měli sex s bídou jednou týdně
😀 😀 o bože, jak jsme si podobný......alen_ka ty jsi mě vážně pobavila. Přítel se mě zrovna včera ptal: _Prosimtě a jak můžeš být těhotná a mít nějaký příznaky, když teď máš tu tvou červenou kámošku snad furt a když ne, tak na to skoro nemáme čas! 😀 takže jak říkáš....Závidím holkám, který se otřou o pánský trenky a jsou těhotný. Já mám každej týden příznaky a kde nic tu nic 😀 Minulý měsíc jsem na přítele ňafala snad každej de, rozčiloval mě, jen co promluvil, i když ani nevim proč - ty hormony. Tak se se mnou moc nemazlil: "Ty si teda pěkně protivná a mazej si udělat test". Pak byl zklamanej, když opět nic 😀
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Mě po vysazení antikoncepce lítá a habruje MS. Cyklus si chodí jak se mu to hodí, ovulace je asi tak jednou za uherský rok. Ale díky bohu se zadařilo a máme 16m syna. Jen to chtělo od doktorky povzbuzující léky s hormony na srovnání cyklu.