Přítel chce mimi, ale já ještě ne

kristenv15
26. kvě 2016

ahoj potřebuji poradit, můj přítel na mě naléhá s tím že chce miminko, ale mě je 15 let a na mimi mám ještě dost času , už si nevím rady jak mu mám vysvětlit že to prostě nejde... předem děkuji za odpovědi

alkuska
26. kvě 2016

@kristenv15 No každopádně máš svatou pravdu a stůj si za svým. Kolik je příteli? Je to naprostá pitomost a nezodpovědnost tlačit na tak mladou holku a chtít po ní dítě. Se snad zbláznil?

kristenv15
autor
26. kvě 2016

příteli je 19 let, já už mu to taky několikrát říkala jestli se náhodou nezbláznil, ale řekl mi jen že to myslí vážně... bavila jsem se o tom s jeho mamkou, říkala že mu to vymluví, ale on má stejně pořád svojí hlavu...

izz76
26. kvě 2016

Přítel má dokončené vzdělání,byt,práci,vydělá dost peněz aby uživil ženu a dítě? Především by si měl uvědomit,že ty v 15letech musíš chodit do školy a ne rodit děti.

kristenv15
autor
26. kvě 2016

ano školu má dokončenou, byt také má, ale podle mého dostatek financí aby uživil ženu s dítětem nemá a souhlasím s tebou do školy chodit musím

bubinko1506
26. kvě 2016

v 15ich mas na dieta naozaj este kopu casu. teraz by pre teba mala byt prvorada skola, a nie dieta. sama si v podstate este dieta, ktore ma cely zivot pred sebou.
priatel ma ukoncene vzdelanie? zarobi dost na to, aby sa o vas postaral, kym ty budes doma s dietatom a kym si dokoncis skolu?
mat teraz dieta je velmi zly napad - obaja ste mladi. spoznavajte svet, novych ludi. o takych 5-10 rokov uz budes pripravena aj ty na dietatko.

kristenv15
autor
26. kvě 2016

naprosto souhlasím 🙂

kacca11
26. kvě 2016

Chtit je hezka vec, ale to je asi tak vsechno. Copak priteli nezalezi na tvem vzdelani? Nezalezi mu na tvem zdravi? Tehotenstvi je pro patnactilete telo poradna rana, copak nad tim nepremyslel?

Uprimne, byla bych na tvem miste opatrna, tohle neni uplne standardni chovani ze strany pritele. Doporucuji, aby ses hodne dobre chranila ty sama a nespolehala na nej.

kristenv15
autor
26. kvě 2016

přesně tak... jemu se to moc nelíbí že jdu na svou vysněnou SŠ, on je totiž rád když je všechno podle něj, pořád se kvůli tomu hádáme... mě se jeho chování také nelíbí a začíná mi to pěkně lést na nervy.

bubinko1506
26. kvě 2016

@kristenv15 asi by som premyslala, ci je vobec ten pravy, s kym by som chcela stravit zbytok zivota a vychovavat dieta. jemu sa nepaci, ze chces ist na vysnivanu strednu skolu? a je rad, ked je vsetko podla neho?
mas 15, s rozhodovanim o strednej skole by ti mali poradit skor rodicia ako on, a priatel, pokial ta skutocne miluje, tak by ta mal podporovat, namiesto toho, aby ta takto obmedzoval.
urcite si s nim momentalne ziadne dieta neplanuj - skor by som ti radila, aby si od neho odisla, lebo mi dost pripomina manipulatora, ktory ta chce ovladat. co bude robit o par rokov? bude ti diktovat, s kym sa mozes stretavat alebo co si mozes kupit?

japona
26. kvě 2016

@kristenv15 Gratuluji, mate o dost vic rozumu nez váš pritel. Kdyby mu neslo jen o to, jak s vámi manipulovat (a žena na materske -financne na nem zavisla - je velmi snadný cíl), snažil by se vás podpořit na vaši vysněné skole.. ale to by musel překousnout, že budete stejne vzdelani jako on..

kristenv15
autor
26. kvě 2016

o tom jestli je ten pravý jsem už také přemýšlela a došlo to tak že není.. taky už si začínám všímat toho že mi třeba říká co mám nosit, atd..

andreaandrejka
26. kvě 2016

Hlavně si stůj za svým, jsi mladá, máš toho tolik před sebou.

iveta93
26. kvě 2016

Z toho co jsem četla s tebou dobře manipuluje. A na to si dej pozor takový lidé jsou opravdu nebezpeční (ne všichni, ale..). Máš pravdu nejdřív školu a potom miminko. Ještě máš čas si užívat života. Příteli prostě řekni ne a až budete mít školu tak si o tom promluvíte. Ikdyž bych spíš zvážila vztah s ním.

kristenv15
autor
26. kvě 2016

takový vztah už zažívám podruhé, a teď zvažuji rozchod.. jsem moc ráda že semnou souhlasíte.

tulikiss
26. kvě 2016

@kristenv15 neber to ted tak ze te chci urazit..... chlap se k nam chova tak jak mu to dovolime... pokud zazivas uz podruhe ze si s manipulatorem, nejspis bych si dala dlouho od chlapu pokoj a zapracovala na svem sebevedomi, studovala, cvicila, venovala se sobe a konickum a hlavne uz nikdy nedovolila, aby te chlap menil, clovek i kdyz je zamilovany ma zustat sam sebou a nemenit se kvuli druhemu, pokud se ma menit tak kvuli sobe nikdy ne kvuli druhemu.

lucka024
26. kvě 2016

@kristenv15 Bože holka co je to za blazna chtit po 15tilete dite?No aspoň že ty maš rozum a byt tebou utikam od nej co nejrychleji mužu.... držim palce ať ti vyjde vše jak chceš a za par let i miminko 🙂

lajla
26. kvě 2016

No já si myslím,ze si z nás autorka dělá srandu, ale pokud ji je 15 let klobouk dolů, už jen ...jak se vyjadřuje a píše..

lenbela
26. kvě 2016

Dle mého se jedná o manipulátora a miminko by byl jen další nástroj manipulace. Dávej si pozor. Je dobře, že sama víš, že v tvém věku to je nesmysl a nenech se vmanévrovat do něčeho, co nechceš.

aklin
26. kvě 2016

S timto clovekem ukonci vztah, je to manipulator. V dnesni dobe je dulezite vzdelani, delej to co te bavi a ceho chces docilit, nenech se omezovat clovekem ktery je v urcite mire sobcem.

kristenv15
autor
27. kvě 2016

@lajla já si opravdu legraci nedělám.ů

kristenv15
autor
27. kvě 2016

a tento vztah už jsem uknčila