Ahoj holky, mam na vas dotaz s prosbou. S partnerem se snazime o miminko. Dvakrat za sebou jsem potratila ( jednou v 6tt a jednou hned ve 4tt). Ziji v Italii, tak to mam trochu komplikovanejsi. Na gynekologii musim s partnerem a ten musi prekladat, protoze odbornou itastinu jeste tolik neovladam. Poprve jsem malem umrela bolestmi a vycerpanim , k tomu jsme byli zavreni v karantene, takze bez kompletni pomoci lekaru, poize po telefonu a dostavala jsem se z toho asi 2 mesice, nez vse bylo v poradku. Nechtelo mi klesat HCG a bylo to zkratka strasne. Podruhe vse odeslo hned pri prvni ,,menstruaci". Papame vitaminy, ja kyselinu listovou a vzdy se zadari hned na poprve, ale ma to kratke pokracovani.;( priznaky ale na sobe poznam ihned. Takze neobleknu po tydnu podprsenky, neni mi dobre, zacne se mi delat vyrazka. Proste mi ty hormony delaji paseku. mate s tim nejaka zkusenosti a muzete mi poradit jak se lepe pripravit na pristi pokus? Mam zazadat o nejake specialni testy? Je to psychicky strasne vycerpavajici, protoze miminko si moc prejeme a ta nadeje a stesti se potom promeni jen v slzy a beznadej. Dekuji moc
@lenbo89 já měla 2x biochemické, 1x SP v 9.tt, jedno úspěšné těhotenství a 2x ukončené z mojí vůle, špatná genetika v rodině a už jsem to nechtela pokoušet vzhledem k věku. Nechci to zlehcovat tu tvoji situaci, ale “potrat” v 4.tt vůbec není potrat, ale opožděná menstruace, kdy se mimi nezanorilo poradně a nebylo v poradku a v 6.tt taky, pokud není prokázána srdeční akce embrya, tak je to jen shluk buněk. Tez taky bráno jako opozdena MS. Byla jsem aktivní “snazilka” několik let a mohla bych vyprávět😢
To co popisuješ, není tak neobvykle, pozorujes se, což chapu a pak jsi zklamaná. Ale vůbec neklesej na mysli! Otěhotnět umíš, tak je to jen otázka času, kdy se zadari a tentokrat do konce!💜 Věnuj se sobě a partnerovi, milujte se, chodte na vecere, plánujte budoucnost a na čas vypustte tema - mimčo a ono si vás najde. Nám s partnerem to pomohlo, bavit se o jiných věcech. I když jsme si to v sobě každý zpracovával sám, ale tím, ze to nebylo řečeno nahlas, tak ten problém jako “nebyl” a bylo nám skvele.
@jjasmina Jejda 12x? A já vždycky "fňukám" že jsem přišla o dvě 😢
@klokanka31 ono přijít i o jedno je hrozný
@lenbo89 zkus se podivat na čínskou medicínu. TČM a třeba ti pomůžu nějaké globulky na začátek a pak priapdne nějaká konzultace. Otěhotnět můžeš, ale neudržíš. Takže tam bude nějaký háček. U mě to taky bylo x mini potratů.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Neporadím, 12x těhotenství, jedno zdravé miminko 🙂 Upřímně prostě otěhotnět a neřešit. Já při tom posledním spíš zase čekala, co se posere, kdy začnu krvácet apod Nic se nestalo, ale také do dalšího těhotenství se pouštět opravdu nemíním. Dlouho jsem byla i taková, že jsem si břicho nepohladila, nemluvila na něj asi z podvědomí, že to bude pak min bolet, kdyby něco