Příprava na mimi po dvou potratech. Jak se lépe připravit?

lenbo89
19. zář 2020

Ahoj holky, mam na vas dotaz s prosbou. S partnerem se snazime o miminko. Dvakrat za sebou jsem potratila ( jednou v 6tt a jednou hned ve 4tt). Ziji v Italii, tak to mam trochu komplikovanejsi. Na gynekologii musim s partnerem a ten musi prekladat, protoze odbornou itastinu jeste tolik neovladam. Poprve jsem malem umrela bolestmi a vycerpanim , k tomu jsme byli zavreni v karantene, takze bez kompletni pomoci lekaru, poize po telefonu a dostavala jsem se z toho asi 2 mesice, nez vse bylo v poradku. Nechtelo mi klesat HCG a bylo to zkratka strasne. Podruhe vse odeslo hned pri prvni ,,menstruaci". Papame vitaminy, ja kyselinu listovou a vzdy se zadari hned na poprve, ale ma to kratke pokracovani.;( priznaky ale na sobe poznam ihned. Takze neobleknu po tydnu podprsenky, neni mi dobre, zacne se mi delat vyrazka. Proste mi ty hormony delaji paseku. mate s tim nejaka zkusenosti a muzete mi poradit jak se lepe pripravit na pristi pokus? Mam zazadat o nejake specialni testy? Je to psychicky strasne vycerpavajici, protoze miminko si moc prejeme a ta nadeje a stesti se potom promeni jen v slzy a beznadej. Dekuji moc

jjasmina
19. zář 2020

Neporadím, 12x těhotenství, jedno zdravé miminko 🙂 Upřímně prostě otěhotnět a neřešit. Já při tom posledním spíš zase čekala, co se posere, kdy začnu krvácet apod Nic se nestalo, ale také do dalšího těhotenství se pouštět opravdu nemíním. Dlouho jsem byla i taková, že jsem si břicho nepohladila, nemluvila na něj asi z podvědomí, že to bude pak min bolet, kdyby něco

lenbo89
autor
19. zář 2020

@jjasmina dekuji za zpravu, snad budu mit vice stesti🙂 12x bych to asi nedala😕

loylii
19. zář 2020

@lenbo89 já měla 2x biochemické, 1x SP v 9.tt, jedno úspěšné těhotenství a 2x ukončené z mojí vůle, špatná genetika v rodině a už jsem to nechtela pokoušet vzhledem k věku. Nechci to zlehcovat tu tvoji situaci, ale “potrat” v 4.tt vůbec není potrat, ale opožděná menstruace, kdy se mimi nezanorilo poradně a nebylo v poradku a v 6.tt taky, pokud není prokázána srdeční akce embrya, tak je to jen shluk buněk. Tez taky bráno jako opozdena MS. Byla jsem aktivní “snazilka” několik let a mohla bych vyprávět😢
To co popisuješ, není tak neobvykle, pozorujes se, což chapu a pak jsi zklamaná. Ale vůbec neklesej na mysli! Otěhotnět umíš, tak je to jen otázka času, kdy se zadari a tentokrat do konce!💜 Věnuj se sobě a partnerovi, milujte se, chodte na vecere, plánujte budoucnost a na čas vypustte tema - mimčo a ono si vás najde. Nám s partnerem to pomohlo, bavit se o jiných věcech. I když jsme si to v sobě každý zpracovával sám, ale tím, ze to nebylo řečeno nahlas, tak ten problém jako “nebyl” a bylo nám skvele.

lenbo89
autor
19. zář 2020

@loylii deluji moc, nejak tak to mame i v planu, nestresovat a ono to prijde😊 jen jsem si myslela, ze nejake vysetreni genetiky a srazlivosti krve Atd by treba nebylo na skodu. Jenom tomu jit touto cestou trochu naproti;)

loylii
19. zář 2020

@lenbo89 mám obojí za sebou, ale díky třem neúspěšných IVF a věku nad 35let. A obojí mi vyšlo špatne. Pokud ti je vic jak 35, šla bych do toho, pokud méně, přijde mi to zbytecne.. ale samozřejmě jako výplň času, můžeš.

klokanka31
19. zář 2020

@jjasmina Jejda 12x? A já vždycky "fňukám" že jsem přišla o dvě 😢

jjasmina
19. zář 2020

@klokanka31 ono přijít i o jedno je hrozný

fandysek_1
20. zář 2020

@lenbo89 zkus se podivat na čínskou medicínu. TČM a třeba ti pomůžu nějaké globulky na začátek a pak priapdne nějaká konzultace. Otěhotnět můžeš, ale neudržíš. Takže tam bude nějaký háček. U mě to taky bylo x mini potratů.