Přerušovaný spánek a otěhotnění. Je to problém?

28. dub 2022

Ahoj, chci se zeptat, jestli není problém otěhotnět, když spím hodně blbě, holčička 2 roky se mi ještě tak max 5 krát za noc budí, samozřejmě jsem vyčerpaná, kto zažil, vi. Prosím aby psali holky, které byly ve stejné situaci, děkuji. Vzhledem k citlivosti tématu anonym, děkuji

gbp
28. dub 2022

asi muze byt, ale taky muze byt problem kojeni, jestli kojis. kazdopadne dcera bude mit ted 2 za par dni a ja sem v 5. mesici. takze u nas to problem nebyl. a kojim jeste na uspani a pak v noci, ted se budi uz min, ale kdyz jsem otehotnela bylo to nejmin 3x za noc. pomohl mi inofolic. drzim palce 👍

autor
28. dub 2022

@gbp děkuji, nene, nekojim, když jsem kojila (20 měsícu), vstávala i 10 krát, to bylo něco

nina004
28. dub 2022

Syn má 13 mesiacov, budí sa nám tak 3-4krát v noci na mliečko a cez deň tiež veľa nenaspí. Druhé sme neplánovali a som tehotná ani neviem ako.

lachtanice86
28. dub 2022

🤣 neřekla bych, vlastní zkušenost

inssomnia
28. dub 2022

No já sice otěhotněla několikrát, ale měla jsem problém udržet. Taky jsem u toho 1-2 leťáka chodila do práce, dálkově VŠ, kojení... Tak jsem práci na rok nechala být, šla na RD (a všude vysvětlovala, že ne, nemám další mimino :/) a najednou to šlo mnohem rychleji.
Pokud je spaní problém, jde to nějak vyřešit? U nás třeba chodím spát večer s dítětem (blbý, ale je to dočasné) a když máme blbou noc, tak malá vstává s tatínkem a já dospím ještě ráno. Buď ji obstará, posadí k pohádce a jde do práce (dítě si mě vzbudí pak) a nebo je víkend, tak si spolu hrají.

inah91
28. dub 2022

Já jsem otěhotněla když jsem vstavala k malému co hodinu…. Jestli to ovšem dopadne dobre to nikdo neví 🤷‍♀️🙏

mydlova
28. dub 2022

Ano může to být problém, mi pomohl odpolední spánek a jóga 🙂

ondul
28. dub 2022

Nas kluk toho nikdy moc nenaspal je mu dva a ctvrt a jeste nikdy neprospal noc, v nejhorsim obdobi se budil co dvacet minut. Otehotnet podruhe jsem problem nemela a ani me nenapadlo, ze by to problem mohl byt.

martiniquest
28. dub 2022

Absolutne to nema vliv. Ani prerusovany spanek, ani kojeni, jak tu nekdo zminuje

autor
29. dub 2022

@ondul člověk to rád slyší, že není sám co má takto "spave" dítě, děkuji ♥️

autor
29. dub 2022

@martiniquest kojení asi jen ve smyslu když není k tomu ovulace, tedy potažmo menstruace, děkuji za zprávu, zvedla jste mi náladu!

autor
29. dub 2022

@mydlova na jógu chci taky zase naskočit, po porodu jsem toho nechala 😊 ale bolavá záda se ozývají

autor
29. dub 2022

@inah91 děkuji, zlepšila jste mi den!

autor
29. dub 2022

@inssomnia jo, spím s dítětem už od jejího narození, jinak to vůbec nešlo, budila se mi a kontrolovala kde jsem od narození, nevadí mi to, rada chodím brzy spát 😊 ale tak jo, není to ZAS tak špatný, dospim se přes den, akorát mi chybí takový ten nepřerušovaný spánek aspoň těch 4 hodin no, 2 hoďky už mi nestačí po takové době

aselluska
29. dub 2022

Máme v noci to samé a čekáme druhé

autor
29. dub 2022

@aselluska bozinku, jsem tak ráda, že jste tady ženy, kolem mě samé spavé mimina

aselluska
29. dub 2022

Kolem nás taky. Znám jen jednoho nespavce. Zbytek nechápe, o čem mluvím

autor
29. dub 2022

@aselluska No já miluji ty doporučení lidí, zejména bez dětí, např jestli jsme zkusili meruňkový čaj a levanduli... na dítě co vstává celou noc 😀

ivis_b
2. kvě 2022

@martiniquest jak to muzes vedet? Dnes uz je vedecky dokazano, ze prerusovany/nepravidelny/nedostatecny spanek neprospiva zdravi, proc by se to nemohlo podepsat zrovna na moznosti otehotneni. Neznamena, ze kdyz u nekoho to problem neni, u jineho byt taky nemuze (asi jako vime, ze koureni zpusobuje rakovinu plic, ale neznamena to, ze kazdy, kdo kouri, bude mit rakovinu). Doporucuju knizku Cirkadianni kod od Satchina Pandy, je to tam hezky popsano.

lotosek
3. kvě 2022

Může to mít vliv, konkrétně údajně na hladinu progesteronu v druhé části cyklu. Nám se druhé nedařilo, byli jsme i v CARu na konzultaci, zda je vše ok. Zadařilo se přirozeně až poté, co jsem po RD pracně sehnala novou práci, první dítě se odstavilo, cyklus se trochu srovnal a já přestala tak tlačit na pilu.

oplatecka
3. kvě 2022

Syn se mi budil každou hodinu a s otěhotněním nebyl nejmenší problém. Do toho všeho jsem ještě i hodně často kojila.