Holky snažíme se o druhé mimi, jenže v prvním těhotenství se mi ve 36tt oběvila preeklampsie a musela jsem ve 37+2 na akut sc. Měla jste některá v první těhu preeklampsii a ve druhém to bylo bez problému??
@mirisisko osobní zkušenost nemám, ale příbuzná ji měla v obou těhotenstvích. Co jsem se ale tehdy dívala, tak postihuje více právě prvorodičky a opakovat se nemusí.
Já osobně ne, ale kamarádka to tak měla. V prvním těhotenství preeklampsie a dost průšvih, dítě muselo ven o hodně dřív (ale je ok). Druhé těhotenství ani nedoporučovali, aby se to neopakovalo.. ale stalo se... A vše bylo zcela v pořádku. Hodně štěstí.
@mirisisko ja mela pred rokem u dcery taky tezkou preeklampsii, vyndavali ji na posledni chvili. Ted jsem v 23tt s druhym a v porodnici mi rikali ze me poslou ve 30tt na nejaky specialni odber a vysetreni cev v deloze i placente prave aby se vedelo jestli se to nerozjizdi znova (tenkrat mi nezabrala ani kapacka, nic)
1. těhotenství ANO 2. těhotenství NE
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@mirisisko ahojky, já mam zkušenost.. s těžkou formou preeklampsiie a rozjetým help syndromem v prvním těhotenství. Malej měl růstovou retardaci. V 35+2tt měl jen 1950g...jinak byl a je v uplně v pořádku.
Druhý těhotenství jsem byla pozorováná na hematologii..ale to spíš asi jen kvůli protilátkám.
Je pravda,že pro lékaře byl větší strašák help syndrom jak preeklampsie.
Nebrala jsem žádné prášky na tlak- i když jsem ho měla vyšší...
Druhýho jsem syna jsem donosila do 39+6tt kde byl porod vyvolávan, kvůli jeho váze.
Mrkni na mé deníčky z prvního a druhýho porodu. Také jsem se u druhého syna bála, aby se ta mrcha neukázala..ale byl klid..a tobě přeji to samé