Ahoj holky, stává se vám taky ze mate pravidelnou MS ale dle doktora bez ovulace? Také mám problém s krvácením týden před MS. Jak jste to řešili? Najde se někdo kdo má podobnou zkušenost? Mímo se nám zatím nedaří.
A doktor to nijak řešit nechce? To je trochu zásadní tvrzení na to, aby to nechal bez návrhu řešení.
@klllarinka01 to nezní moc pozitivně snad nám se nějak povede.
@lucahv Ty testy nemusí být vypovídající. Můžeš potřebovat vyšší citlivost, můžeš mít vrchol LH v jinou dobu, než testuješ... lepší by bylo chodit na ultrazvuk třeba co dva dny od 10. dne cyklu a vidělo by se, jestli se tam nějaký folikul klube. Sama za sebe bych určitě vyzkoušela měřit bazální teplotu. Ta Ti dá odpověď jasnou. Ovulace může být klidně i tři dny po plodném hlenu (často až v den, kdy hlen není, tak ovulace proběhne).
@lucahv Stačí úplně obyč digitální. Každý den ve stejný čas (klidně si dát budík a pak zase spát). Můžeš zaznamenávat na papír, nebo do tabulky v nějakém z dostupných programů.
Z jednoho ultrazvuku se závěry dělat nedají.... Určitě bych té teplotě dala šanci. Kdyby byl problém v krátké luteálce, tak se s tím pracuje zase jinak, než s chybějící ovulací. Od kdy počítáš první den cyklu? Od špinění nebo až od krvácení?
@lucahv Tak to je ok 🙂 Ty čtyři dny špinění mohou značit nedostatečnou funkci žlutého tělíska, které už pak přestává vyživovat sliznici. Pak je těžké uhnízdění oplodněného vajíčka. Je důležité, aby ta fáze po ovulaci měla aspoň těch 10 dní. Kdybys viděla, že to nesedí, ukaž to doktorovi, ať může lépe zacílit. Když se ukáže, že tam k žádnému vzestupu teploty nedošlo, tak pak se dá pracovat na ovulaci 🙂
@lucahv Jinak statisticky - pokud máš takto pravidelný cyklus, tak pravděpodobnost anovulace je strašně malinká. Cyklus ukončuje právě zánik žlutého tělíska, kdy pak začne odcházet sliznice. A žluté tělísko vzniká z prasklého folikulu. Anovulační cykly bývají abnormálně dlouhé, kdy pak menstruace přijde z důvodu, že se sliznice po takové době "zhroutí".
@lucahv Jako že jsi okolo 15 dne cyklu byla u doktora a on ti rovnou řekl, že ovulace není, nebyla a nebude? To je možné? Mám za to, že viděl pouze to, že v tu dobu ovulace není, ale asi nemohl vidět, že proběhne třeba za 5 dní. A testy také nejsou úplně 100% jistota...Ale třeba se pletu.
@journals řekl jenom ze zrovna teď není ale ať to zkoušíme a uvidí se a když to nepůjde do února ať se stavím ze mi dá prášky. Ale hormony se mi brát zatím nechce to se mi zda brzo. A zároveň na psychiku je to super když člověk hned na začátku ví ze není nic v pořádku. To pak mám brouka v hlavě hned 😀
@lucahv ja si myslim, ze v jejich pripade je to i lenost. Ze se nesnazi. Chteji dite a skoro se nesnazi. Takze kdyby na to poradne vlitli uz by byla tehotna davno si myslim. 🙂 Ale zkus pit ten caj. 🙂 a jinak myslim ze u tebe probiha vse v poradku. Zkuste treba nekam na dovcu. Tam se vetsinou zadari. 😉
@klllarinka01 Prave mě trochu děsí to spineni a ze to nemám přesně na stejne. Ale snažíme se pravidelně ob den. Tak snad se zadari. Teď mám 3 dny zpoždění a trochu spinim tak uvidím 😊
Urcite se zadari. 🙂 Ale ja nemela ms nikdy presne a mame malyho prcka. 🙂 Drzim palce at to vyjde. Ze zacatku pry i spineni byt muze, ze zacatku, kdyz dochazi k "uhnizdeni". 🙂 Ale jestli je to i tenhle pripad to nevim.
@klllarinka01 uvidíme 😊 trochu jste mě holky povzbudili ze nebudu úplně marna😊 mimco proste bude a hotovo 😊😊😊
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Kamaradka ma stejny problem. Menstruaci ma ale ovulaci ne. O mimco se snazili asi rok a paj prave doktorka prisla na tenhle problem. Dostala nejake leky, ale zatim mimco nemaji, tak nevim, jak funguji. Ale nekde jsem cetla, ze pomohl kontryhelovy caj. Pravidelne piti..🙂