Pravidelná menstruace. Proč mi dr.doporučuje i tak hormony?

emamir
24. říj 2019

Milé holky, dnes jsem přišla od gynekologa, kde jsem byla poprvé (předchozí gynekolog již neordinuje) a musím říct, že jsem značně v rozpacích. S přítelem se snažíme o dítě tři měsíce, vše jsem s lékařem prodiskutovala a zarazila mě jedna věc. Mé menstruační cykly jsou pravidelné (každý měsíc), ale rozmezí, kdy to dostanu, se liší. Občas to dostanu 29 den, občas 33 den. Vždy je rozmezí max. pěti dnů (min 29, max 33). Je v tom nějaký problém?🤔 Měla jsem vždy za to, že mírné odchylky jsou běžné, nejsme přece stroje. Gynekolog mi ovšem nabídl nějaké hormony, které mi "mohou pomoct". Já ovšem tělo nechci zatěžovat žádnými hormonami (antikoncepci jsem nikdy nebrala) a myslím si, že to byl od pana doktora spíše "byznys" tah.
Hlavou mi to ovšem šrotuje a zneklidnilo mě to. Máte některá zkušenosti? Braly jste nějaké hormony? Popřípadě otěhotněly jste s cykly, kde byly mírne odchylky? Potřebuji nějaké uklidnění 👍🏼

nafuka
24. říj 2019

Gynekolog si chce leda nahrabat. Já taky nemám menstruaci na den přesně a otěhotněla jsem ve 30 hned na první pokus. Antinu jsem nikdy dlouhodobě nebrala.

emamir
autor
24. říj 2019

@nafuka taky mám z toho takový pocit. Děkuji za názor a odpověď!🙂

eithelwing
24. říj 2019

Můj gynekolog se ptal na pravidelnost menstruace. Také mívám rozptyl pěti dnů, výjimečněi víc. Označila jsem to za pravidelnou, on se mi vysmál. I tak si za tím stojím. Vždy bezpečně poznám, kdy mi to přijde. Poznám, kdy mám ovulaci. Prostě znám své tělo, a to mi přijde důležitější, než aby mi ms chodila jak hodinky. To by se spíš líbilo chlapům. :D
Na ms, aspoň u mě, může mít vliv spoustu věcí - stres, jídelníček, nemoc, změna prostředí.

jituli84
24. říj 2019

já měla pravidelnou +- 1 den, když byl stres zpozdila se mi třeba o týden

gruyerre
24. říj 2019

@emamir já měla menstruaci vždy nepravidelnou v rozmezí 30 - 45 dnů a moje doktorka mi nikdy žádné hormony cpát nechtěla. Rozdíly v délce cyklů 5 dnů spousta doktorů považuje ještě za pravidelnou menstruaci, takže to mi přijde úplně zcestné řešit umělými hormony.

kristyna233
24. říj 2019

@emamir menstrulaci jsem měla jak vy a problém v tom určitě nebude. Mě k otěhotnění pomohl drmek a to jsem otěhotnět vůbec nechtěla 😂

madbetka
24. říj 2019

Nikdy jsem neměla zcela pravidelnou menstruaci, rozmezí těch 5 dnů bylo celkem běžné. Hormony jsem nebrala nikdy v žádné podobě, cyklus nikdy nijak neupravovala... Čekám třetí dítě a všechny tři máme na první pokus. Znám své tělo (my praktikujeme STM).

amazonkajanik
24. říj 2019

No,taky jsem měla tyhle mírné odchylky,ale na otehotneni dost zásadní. Dostala jsem od doktorky Duphaston,brala červenec,srpen a v září byla těhotná. Celé těhotenství bez komplikací,malý se narodil týden před termínem

aselluska
25. říj 2019

Nesmysl. +- 5-7 dní je v normě. Hormony by ti mohl dát minimálně po vyšetření krve, ne jen tak po 3 měsících. Mě je dal po roce, po vyšetřeních a jako poslední možnost před IVF kvůli zdr. problémům.

makronka222
25. říj 2019

Cpali mi hormony sotva jsem se zminila, ze chceme dite. Nebrala jsem nic. Obe deti behem mesice snaseni vyrobeny. Pred prvni jsem brala 10let HA potom mi chteli vecpat nejake tablety za 1000,- na mesic pro spravny vyvoj ditete. To jsem nebrala uz vubec. Jedla jsem ovoce, zeleninu, maso. Nemelo jim co chybet.
Deti obe zdrave.

lenka_tom
29. říj 2019

@emamir blbost. Já mám u každého vaječníku jinak dlouhý cyklus. I tak mám jednotlivě rozptyl 1-3 dny a můj gynekolog to označoval za pravidelný cyklus.