Holky, potřebuji poradit…Mám pravidelné cykly(29–31 DC) s pravidelnou ovulací(14–16 DC). Takhle funguji léta(tedy ovulaci sleduji pár posledních měsíců, ale MS chodila vždy ve zmíněném rozmezí). Dnes jsem už 34 DC a tt jsou negativní. Ale tento cyklus jsem ovulaci nesledovala(byla jsem nemocná, pak jsem se vdávala a stěhovala). Ke konci cyklu jsem dělala pár ovulačních testů a na 26 DC mi vyšel pozitivní. Byla jsem v šoku z takového posunu, spíš jsem si myslela, jestli se nejedná o těhotenství, ale další den byl test jen se slabým duchem. Dál jsem to neřešila a vyčkávala na MS. Ale ticho po pěšině, stále nic. Dnes jsem mimo tt udělala další ovulační a zase pozitivní!! Měla bych být nějakých 8 dpo (pokud to počítám tak, že byla ovulace na těch 26 DC). BT jsem měřila jen včera a dnes – 37. Proč dnešní ovulační test vyšel jako pozitivní, nenapadá vás? Omlouvám se za román, ale z tohoto cyklu jsem už nešťastná 😒
@lady_giraffe lTo nejpíš jo, sice se mi to nikdy nestalo, ale asi ta spousta událostí vliv na cyklus měla. Spíš mi jde o ty ovulační testy. Proč dvakrát pozitivní?
To, že se ovulace posunula fakt může být vlivem stresu..... a co se testů týká...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/ovulacne-test...
Údajně ovulační test reaguje i na Hcg. A snad i dříve, než těhotenský. Takže pokud tvůj ovu test opět sílí, mohla by se za dva tři dny ukázat i druhá čárka na těhutestu 😉
Ahoj holky, můžete mi poradi? Snažím se otěhotnět a tak jsem si koupila ovulační testy. Měřila jsem je podle návodu a pořád jsou negativní, nebo tedy část C je tmavá a T je trošinku vidět. Měřila jsem si to už několikrát a pořád to vychází stejně takhle. Bylo to +,- okolo 9. dne periody, jak mi vycházelo v tabulce. Před půl rokem jsem brala "clostylbegid" a ještě něco pak na eventuelní zahnízdění vajíčka, to jsem měla asi 3x, ale žádný výsledek to nemělo, tak jsem to přestala zatím brát. Přemýšlím, že změním i gynekologa. Přítel zatím nemá udělaný spermiogram, ale chystáme se na něj. Jinak jsem byla na ultrazvuku a vajíčka se mi vytváří v dostatečném množství, co mi bylo řečeno...
@ssedrumm no tak problemu muže být víc,ale v prvni řadě bych ten test udelala na zkoušku celej mesíc 9den mi přijde moc brzo,ovulace ale muže byt kdykoliv behem cyklu,a moje zkušenost je s ovu testama že mi taky furt nvycházely a pak se zjistilo že se mi sice vajička tvoří ale malokdy mám ovulaci,spíš mi vajička zustavaly ve vaječníku a neodcházely jak mely
@lady_giraffe tak tohle mám přesně já když nekam přijedu dostanu ms ale neni to stresem ale změnou nadmořské výšky
@kackaku tak stresových faktorů jsi měla v cyklu víc, takže to mohlo ovulku posunout, někdy se tělo na ni několikrát chystá (několikrát je v cyklu pozitivní ovulační test, několik epizod plodného hlenu) než ji skutečně uskuteční. Mi se to stalo před státnicemi, 2x změna hlenu a nic, BT se zvedla až po státnicích (cyklus měl 43dní, ovu 32den). Máš luteální fázi 15dní, takže na MS máš ještě času dost.
A samozřejmě ovutesty nejsou až kdovíjak spolehlivé.BT 37 by mohla být poovulační, ale taky to není jistota, když chybí celý měřený graf.
@ssedrumm dny cyklu se počítají od začátku MS. A při kratších se má testovat průběžně od 9DC. Při cyklu 26dní můžeš mít ovu klidně až 16DC.
@kackaku je možné i to, že jsi těhotná 😉 lh a hcg jsou podobné a na těhotenství reaguje i ovulační test, zkoušela jsem to u syna, měla jsem doma 5 ovu testů, které expirovaly, takže jsem je neschovávala do dalšího cyklu, ale zkoušela dál, a právě ten cca 8.dpo dvě čáry 😉 na tt ani duch 🙂
No, 11dpo se ukázala druhá čárka i na tt, no a další cyklus už nenastal 😉
Tak uvidíš, držím pěsti 🙂
Mně ovulační testy nevyšly nikdy pozitivní a jedno dítě mám a druhé čekám 🙂 Ne každému prostě vycházejí tak, jak by čekal...
@svatule ahoj četla jsem tuto diskusi a mám dotaz ohledně ovu testů je možné že digitální ovu test clearblue se zbláznil 😂 jde o to že v sobotu jsem měla už test pozitivní na max za dva dny tedy dnes ve 3 odpoledne byl už negativní a teď večer za pár hodin znovu pozitivní to není normální nebo co si o tom myslíš
@lenickamimi Ahojky jak si dopadla s tim digi me ukazal pozitivni 18dc a 19dc negativni a v cera 22dc opet pozitivní papirkove na to nevypadaly ani jednou ani bazalka
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
No mě napadá, že pokud jsi se vdávala a stěhovala, tak jsi celkem rozhozená a může to být tím. Mám v živé paměti jak jsme po příjezdu na lyžák vždy půlka holek dostala ms a to i když ji vůbec neočekávala. Čili změna prostředí, stres... to vše může mít vliv na hormony.