Pozitivní ovulační test, vyšší BT, ale anovulační cyklus?

yasminell71
20. únor 2023

Ahoj holky, chci se zeptat. Měla jsem tento cyklus pozitivní ovu test i potvrzenou ovulaci BT. Po ovulci sice teplota nebyla tak vysoká jako předchozí cykly, kdy jsem ji měla pak vždy nad 37, tak jsem teď měla vždy mezi 36,7 - 36,9 teď jsem 4DPO. Měla jste to některá takto a přes to od gynekologa potvrzene, že ovulace nebyla? Muj gynekolog mi do telefonu rekl po tom co me boli uz par dni bricho, ze mohlo jit o anovulacni cyklus. Tak jsem z toho spatna a zajima me, jestli ma nekdo takovou zkusenost? Dekuju.

lenatko91
20. únor 2023

A dělal utz nebo proč tvrdí, že ovulace neproběhla? Pokud máš 3-4 teploty vyšší než 6 předchozích a zaznamenala jsi vrchol hlenu, tak ovulace s největší pravděpodobností proběhla..

yasminell71
autor
20. únor 2023

@lenatko91 pouze po telefonu. Rekl to na zaklade toho, ze me boli od ovulace bricho. Prikladam graf teploty.

wladimira
20. únor 2023

@yasminell71 já měla pozitivní ovulacni test ale na utz potvrzené ze ovulace neproběhla … LH hormon se normálně zvýšil ale k uvolnění vajíčka nedošlo .. přijde mi zvláštní ze po telefonu určil anovulacni cyklus spis bych na to nespolehala … nezbývá než počkat do ms nebo //

lilian2111
20. únor 2023

@yasminell71 Dle grafu to ale opravdu vypadá že zatím nebyla. Teplota musí být nahoře, tobě zase letí dolů. Uvidíš ale další teploty, jw možný že ještě vyskočí, těžko říct

yasminell71
autor
20. únor 2023

@lilian2111 ja to mam takto kazdy cyklus prave. A to jsem i mela potvrzene ultrazvukem, ze ovulace je.

lilian2111
20. únor 2023

@yasminell71 Mě taky jednou řekli že ovulace byla a přitom nebyla ani přes ovitrelle 😏
Ta teplota bývá 100%. Pokud se nedrzi nahoře, pak k ní opravdu nedošlo.

teenyel
20. únor 2023

Za me je splneno zakladni pravidlo 3 po 6, takze bych podle grafu tipovala, ze ovulace probehla. Jen tam jsou znacky, ze se zaznamenavalo v drivejsi cas, tak i zalezi, jestli byla pouzivana korekce teploty, nebo jsou zapsany realne namerene teploty. Muze to zkreslovat.

lenatko91
20. únor 2023

Za mě ovulace podle teploty proběhla, pravidlo splněné je. Uvidíš, jak se bude teplota držet dál, pokles mohl být způsobený nějakou okolností jako jiný čas měření nebo tak.. Ale doktor co určí anovulační cyklus jen po telefonu, je podle mě akorát věštec..

mionella
21. únor 2023

Ano mě lékařka v caru potvrdila že pozitivní ovulacni test a zvýšená bazalni teplota nic neznamenají...měla jsem to a na ultrazvuku mi potvrdila...a ukázala že vajíčko neodešlo....řekla mi ze hormony si prostě běží bez vajíčka....byla jsem překvapená jak si člověk mysli že ovuluje a nakonec je to úplně jinak

yasminell71
autor
21. únor 2023

@teenyel @lenatko91 @ mionella @lilian2111

To jsou mi věci, jak to muze a nemuze byt. Jak si ma bejt clovek cimkoliv jistej🙈 nebudu se tim stresovat a uvidime zda prijde MS. Dnes mi teplota zas vystrelila nahoru (kontrolne jsem delala test ovu a snehobilo dnes i vcera).

lenatko91
21. únor 2023

@yasminell71 jednoduše, nastudovat si symptotermální metodu 😃😃 každopádně podle grafu si stojím za tím, že ovulace proběhla. Uvidíš koncem měsíce, po 25.2. by měla přijít ms

lilian2111
21. únor 2023

@yasminell71 tady už to podle teploty vypadá dobře ☝🏻😁 držim palce 😊

lilian2111
21. únor 2023

@yasminell71 Jinak já měla takový pokles 4-5dpo a byla to nidace 😀 tak 🍀🍀

kocila
21. únor 2023

@yasminell71 ovulace probehla,takze ted jen cekat na vysledek

yasminell71
autor
21. únor 2023

Tak se budu modlit!😄 jsem napjata. Mam radost, ze aspon ovu probehla.

yasminell71
autor
22. únor 2023

@lilian2111 nepamatujes si kdy jsi mela pozitivni prvni tt kdyz u tebe hnizdeni probehlo tak brzo?

teenyel
22. únor 2023

Taky jsem mela dle teploty 5DPO nidaci a test s duchem 9DPO.

yasminell71
autor
22. únor 2023

@teenyel super, diky🙂 jinak dnes mi teplota zas vystrelila nahoru. Tak jsem zvedava. Ale prijde mi ze to tento mesic az moc resim, tak to bude hodne neprijemny zklamani pokud to nevyjde🙈

yasminell71
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
lilian2111
22. únor 2023

@yasminell71 Já delala 8dpo tyčinku od mamatestu a najdu foto. Pak od 9dpo jsem měla //. Najdu a vložím

lilian2111
22. únor 2023

Posílám graf, dokud jsem měřila, pak s // jsem přestala 😀 test 8dpo a 9dpo

yasminell71
autor
22. únor 2023

@lilian2111 super, moc dekuju za info🙂 uvidime kdy se nam zadari.

yasminell71
autor
26. únor 2023

@lilian2111
@lenatko91
@teenyel

Uz dvakrat jsem to psala znova, vzdy publikuju a zmizi to🙈

Ahoj holky tak menší update jsem dneska 10 DPO a od včerejšího večera trošku špiním, ale jenom když jdu na záchod tak mám na toaletním papíru, na kalhotkách nikdy nic. Zároveň BT se stále drží nahoře. Zaroven me boli bricho jak pred MS. MS Jsem dřív nikdy nedostala, luteální fázi mám standardně dlouhou okolo 12 dnů ale kdyby se už rozjížděla MS tak by mi teplota šla dolů. Takze nevím jestli to je hnízdění i když nidacni pokles byl možná už před týdnem (jestli to nebyl jen nejakej vykyv) nebo jestli se mi rozjizdi driv MS ci jinej problem. Těhotenský test jsem dělala dneska a negativní ale je fakt že když by to bylo hnízdění tak by test byl ještě stejně negativní tak asi uvidíme v následujících dnech ale vůbec nechápu co se děje, nikdy se mi to nestalo.

lenatko91
26. únor 2023

U prvního těhotenství jsem v termínu očekávané ms taky trochu špinila.. teď je to takové buď a nebo, musíš prostě vydržet a uvidíš… Někdy si to tělo dělá, co chce 😃 každopádně držím palce! 🍀