Ahoj, chtěla jsem se zeptat zdejších snažilek nebo maminek na jejích zkušenost s ovu testy a měřením bazální teploty. Testují a měřím už několik cyklů, ale tento mě překvapil nesoulad mezi pozitivitou testů a bazální teplotou... Testovala jsem jako obvykle před ovulací dokud nebyl test pozitivní. Pozitivita na ovu testu se objevila jednoho dne večer... Druhý den ráno před 6 hodinou výrazně stoupla bt, téměř na 37C, což by odpovídalo proběhlé ovulaci... nebyla jsem nemocná a podmínky pro spánek byly stejné jako vždy. Interval mezi pozitivním testem a bt se mi jevil dost krátký cca 10 hodin, ale i to se může stát. Ten den mě bolely i vaječníky a tak jsem si udělala odpoledne další ovu test. Překvapil mě výsledek ovu testu, byl stále stejně pozitivní jako předešlý den. Normálně už je druhá čárka velmi slabá. Nemám cysty a neužívám žádné léky, které by mohly pozitivitu testu způsobit. Četla jsem také o dvojité ovulaci, která může proběhnout do 48 hodin po první ovulaci. Z grafu bt by ale pravděpodobně nebyla patrná, jelikož progesteron uvolněný po první ovulaci již má za následek zvýšení teploty. Stalo se to některé z vás, máte s tím konkrétní zkušenost ? Přikládám foto ovu testů.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.