Ahoj holky, snazime se 6.ty cyklus o mimco, ted jsme si rekli, ze sex bude ob den (a to uz je uspech, chlap je ten typ, ktery tohle nema rad naplanovane😅)
No a k veci, vcera jsem mela ovu test jeste negativni, sex byl vcera vecer, ale uz me bolelo bricho, dnes me boli jeste vice a ovu test mam pozitivni. Moje otazka zni a zajima me, jestli je nutne mit sex i dnes nebo myslite, ze bude staci teda az zitra? Vim na 100% ze vecer nebo rano bude test uz negativni, mam to takhle vzdy. Vim, ze kazdy cyklus ma prumerny zdravy par sanci otehotnet asi 25%, takze mi nikdo nezaruci, ze budu tehotna, ale spise me asi zajimaji vase zkusenosti, jak to vyslo vam. Dekuji 🙂
@petulkanono pokud jedete sex obden, do plodných dnů se trefíte určitě a není třeba řešit ani ovulaci testy...jinak při pozitivním testu je ovulace obvykle po 36 - 48hod, ale může být dříve, protože se testuje třeba jen 1x denně, takže max. hladinu, která spouští ovulaci, není většinou známa...
tzn., pro úspěch bych se teď snažila teď 3 dny (pokud je to na vás moc, tak zítra určitě a ještě pozítří)...
pokud by se přesto nepodařilo, zkusila bych další cyklus měřit bazální teplotu, ta hezky ukáže, zda vůbec k ovulaci dochází, ale k tomu člověk musí dozrát... jinak řeči, nemysli na to, netestuj atd. neber vážně, někdo otěhotní i při styku 5 dní před ovulací, a někdo se musí strefit přesně, proto ovulační testy jsou dobré.. (mne se nedařilo 3 měsíce, a první cyklus s ovulačními testy se hned zadařilo, protože se ukázalo, že mám pozdější ovulaci)...tak ať je tento měsíc vítězný 👍
@petulkanono jen takový blbý dotaz... Taky tento měsíc zkouším ovu testy, abych zjistila, zda k ní vůbec dochází. Den před, co jsi měla negativní před pozitivním, jak silná byla ta čárka? Mi přijde pořád hrozně slabá 😔 to tak fakt naskočí ze dne na den?
@petulkanono Pokud mate sex obden, tak je zbytecny ovulaci sledovat a do plodnych dnu se trefite vzdycky, tim padem si kdyztak spermie na vajicko pockaji.
A 25% je az moc, je to spise sance mezi 15-20%.
Pokud vite, ze jste oba zdravi, tak spise podporte svuj ovulacni hlen, rust delozni sliznice, aby se vajicko hezky zavrtalo a podobne.
Já nikdy neměla stejně nebo více tmavší testovací čárku a přesto ty testy byly pozitivní a ovulace probíhala - zkontrolováno na UTZ i BT. Takže za mě je to o tom, že máš nejtmavší kontrolní čárku, blížící se testovací a pak další den už je méně sytá, tak zpětně poznáš, že to byl pozitivní ovulační test a od té doby za těch 36-48 hodin ovulace, takže když to zesvětlá, je nej doba na snažení. Ale určitě ověřit i bazální teplotou, pokud už se člověk snaží dlouho a pokud už hodně dlouho tak ultrazvukem. Bohužel ani BT ani ovulační test nemusí nutně znamenat ovulaci. :/
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Kdy snažit? Když zahodíte všechny možné testy a budete se soustředit na partnera a jak vám je spolu dobře. 😉