Pozitivní ovu test a bolest. Poznaly jste, kdy k ovu dochází, když je bolestivá?

12. led 2021

Ráda bych se zeptala, zda jste rozpoznaly, kdy přesně k ovulaci dochází, pokud míváte ovulaci bolestivou? Mám pozitivní ovulační test a teda začínají mi celkem velké bolesti (pro mě asi nic úplně nového). Ale lámu si hlavu, kdy vlastně k ovulaci dochází - zda je to v ten moment bolestí, respektive když ustanou (že by prasknutí folikulu?) nebo opravdu až když je následující test negativní? BT bohužel neměřím. Ráda bych slyšela váš názor či zkušenost 😉 na folikulometrii taky nechodím. Díky!😊

miskatus
12. led 2021

Ahojky já mám po porodech hodně bolestivou ovulaci a bolesti mám cca 4 dny s tím ze to bolí vevnitř hlavně dosednuti jakobych měla v sobě balonek a vždycky musím dosednout pomalu a čtvrtý den bolesti už je skoro klid a to začíná ovulace a pokračuje ten následující den kdy nic nebolí. Takhle to mám vypozorovane u sebe díky testum.

michaelarousova
12. led 2021

Ja to mam tak ze kdyz mam pozitivni ovu test tak mam zimnici,unava,sem tam me neco poboliva ale kdyz mam ovulci(merim tak vim) tak me strasne boli na jedne strane v podbrisku takze tak ji poznam☺️ ☺️Mylsim ze to bude hodne individualni☺️

12misulkq
12. led 2021

Mě kdysi dr říkal, ze k ovulaci dochází až se mi uleví od bolesti, ze v tu chvíli praskne folik. Do té doby sem si myslela, ze ovu je když mám bolesti 😀

autor
12. led 2021

@miskatus @miskatus Takze bys rekla, ze tedy az po odezneni bolesti? Ja prave taky po porodu mam ovulaci dost bolestivou, kolikrat me to i budi v noci a nebo me to dokaze vyradit z provozu pres den. Ale nevysledovala jsem, jestli je moment ovulace v dobe bolesti nebo az po (coz je asi dost slozite). Ale priklanela jsem se spis k tomu, ze jakmile bolest odezni, ponevadz praskne folikul. 🙂 Dekuju za zkusenost🤗

autor
12. led 2021

@michaelarousova s tim naprosto souhlasim, ze to bude vysoce individualni zalezitost😊 jen hledam podobnosti😊 drive me take jen pichalo na jedne strane a to ani ne pokazde. Po porodu je to vsechno jine😀

autor
12. led 2021

@12misulkq Jo, tak to taky potvrzuje moji teorii 😃 take dekuju za zkusenost🤗

michaelarousova
12. led 2021

Ano ja to taky mam az po porodu😂 kazdopadne bych zkusila merit teplotu☺️To ti pomuze poznat svoje telo jak funguje☺️

autor
12. led 2021

@michaelarousova u prvniho jsem merila, ale co je nespavec na svete, trvalo, nez jsem byla schopna spat vic jak 4h v kuse🙈 ted doufam, ze uz teplomer nebude treba 🙃 jinak souhlasim, ze STMP je skvela metoda 😉

michaelarousova
12. led 2021

Chapu😂ja merila jeden mesic a hned to vyslo☺️

autor
12. led 2021

@michaelarousova tak to jsi moc nezjistila ne?😅 no je to ale porad ta lepsi varianta, kdyz neni smysleno se STMP, jako s antikoncepci😅🤗

michaelarousova
12. led 2021

Nezjistila ale po pul roce otehotnela😂tskze si nestezuju

autor
12. led 2021

@michaelarousova Ja merila u prvniho 3 mesice a pak uz taky nebylo treba 😃 tehdy mi ale nejvic daly symptomy + testy a ta ovulace byla potvrzena stejne vzdy az zpetne. Tak jsem se k tomu ani vracet moc nechtela/nepotrebovala. Ted je to takove, ze se mi uplne nechce a doufam, ze to klapne i bez toho. Jinak aktualne mi ty bolesti konecne odeznely, tak doufam, ze si k sobe “holky” hledaji cestu 😅

lotosek
12. led 2021

Jo, taky mi přišly ovu bolesti až po porodu. 4-5 dní bolestí, a jakmile mám ten den pozitivní ovutest, tak vím, že ještě ten den mi to praskne, to je bolest intenzivnější a pak se vytratí a na druhý den už konečně mám pokoj.

autor
14. led 2021

@lotosek Dekuju za zkusenost 🙂

ema90
14. led 2021

Taky jsem to tak mela (ted uz jsem tehotna), takze kdyz me bolel celej spodek, jak uz tu bylo psano, nemohla jsem poradne dosednout na zidli, mela jsem pocit, ze mi vajecniky prasknou 😀. V tuhle chvili jsem vedela, ze se ovulace blizi a ovulacni test silil.
Jakmile bolest prestala, byl ovulacni test pozitivni. Takze pocitam, ze ovulace nastala az kdyz bolest presla.
S jistotou to tvrdit nemuzu, ale i podle styku ze ktereho jsem otehotnela bych rekla, ze ovulace nastala dva dny po bolestech a po pozitivnim ovulacnim testu, protoze jindy sex nebyl 🙂