Pozdní ovulace. Který den myslíte, že proběhla?

luckapinos
29. črc 2020

Ahoj, chtěla bych se zeptat na moji situaci... Mám třetím měsícem vysazenou HA. První měsíc jsem nějak nesledovala ovulaci, menzes přišel po 30 dnech, druhý měsíc jsem cca od 10.-20.dne cyklu dělala ovulační testy, všechny vyšly negativní, menzes poté přišel zase 30.den. Tento mesic jsem tedy už zabehla k doktorce (v 19.den cyklu), ta má vysetrila UZ - na levé straně našla dominantní foliklu 18mm.nasledujici týden jsme tedy měli sex denně23.den cyklu mi také vyšel pozitivní ovulační test, toho dne odpoledne mě bolel podbrisek, měla jsem křeče, tudíž jsem si říkala ha konečně! Jenže dva dny na to se podobná bolest opakovala znovu, to už jsem ovulační test nedělala, přestala jsem po prvním pozitivním. ..ktery den myslíte že proběhla ovulace? Sex byl totiž pnaposledy jen večer po tech prvních bolestech.
A vzhledem k tomu, že mám tedy nejspíš pozdější ovulaci, tedy na v polovině cyklu ale až téměř na konci, předpokládám že to co jsem našla na webu, že tehu testy mohou ukázat použít výsledek už pár dní před očekávanou menzes pro mě neplatí? Kdy byste zhruba testovali? Děkuji.

mona91
29. črc 2020

@luckapinos já sledovala ovulace v květnu, cely měsíc testy negativní. V den kdy jsem měla dostat MS bolest levého podbrisku tak jsem zkusila ovu test a byl pozitivní takže místo MS 33DC byla ovulace styk byl dva dny před, jeden den po a pak asi 4 dny po (manžel měl akorát nocni). Čekala jsem dva týdny jestli buď přijde MS nebo zda se zadarilo a nejen k mému překvapeni se zadarilo a dnes jdu na odběry na první screening 😂

levandulka_fialova
29. črc 2020

@luckapinos Ovulace byla 24. nebo 25. DC, podle bolesti tedy asi ten 25. DC. Test bych udělala nejdřív 12. DPO (tedy 12. den po tom 25. DC).