Ahoj holky. Píšem ci náhodou z vás nemá niektorá skúsenosť resp mi nevie pomôcť.
Ovulaciu mám na 25 deň cyklu, no moja lutealna fáza ke krátka 8-9 dni. Doky mi dal duphaston a že ho mám užívať 15-25. No ja stále neviem ci ho mám nasadiť takto ako tvrdí on alebo až po ovulácii. Je v pohode keď mám ovulaciu tak neskoro? Všetky vyšetrenia boli v poriadku. Neexistuje niečo čo mi tu ovulaciu posunie na skôr?
A ak ste niektorá užívali takto ten duphaston upravil sa potom cyklus tak že prišla ovulacia skôr?
Ďakujem za všetky odpovede
@themuffin extrakt z rostliny v kapslích. Dá se koupit na netu nebo já jsem kupovala na Dr Max. Je to 90 tablet, vydrželo mi to několik měsíců a zabralo hned druhý měsíc. Obecně mám taky tendenci mít ovulaci později, 20-25DC (a měla jsem už i 33, tehdy jsem drmek zkusila poprvé, na nepravidelné cykly), teď beru drmek asi 4-5 měsíců (nejsem si jistá kdy jsem ho nasadila) a ovu mám 15-18dc.
@andelka andelko kdyz kojis, neni to kontraproduktivni ten drmek? Pri kojeni hormony hapruji samo o sobe. Neni to jeste horsi?
Me tedy drmek pomohl fakt na ovulaci. Vzdy ji s nim citim. Jinak jsem minuly cyklus s nim, spinila skoro pořád. Vic nez normálně.
A posunul mi cyklus taky.
@vanda098 duphaston po ovulaci. Jinak na ovulaci mi pomohl zminovany drmek(jen mi prodlouzil cyklus ale-pozdejsi ovulace). Na zkraceni cyklu mi driv pomohl gynex.
@petradt1986 kojim už skoro tři roky. Pořád plánuju odstav,ale nějak se furt nedaří. Na špinění drmek docela pomáhá. Na srovnání cyklu taky. Ideální by bylo konečně odstavit no.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Mně ovulaci posunuje a cyklus upravuje vždy s jistotou Drmek forte. Beru od konce ms do potvrzené ovulace ( měřím bt,takže cca do 5 dne po potvrzené ovulaci) nebo až do konce cyklu ( kojím, mám málo progesteronu i v druhé fázi).