Dobrý fen, zajímalo by mě zda existuje nějaká pověra že pokud se snažíte o miminko a doma máte nějaké miminkovske věci tak to přináší smulu??? Někde sem četla že by se to nemělo shromažďovat. Snažíme se o mimco i přes ivf ale nejde to. Doma mám nějaké miminkovske věci na které sem zapoměla a přitom jsem je koupila někteří (3roky) manžel že at to nechám že se to nám může hodit. Zajímá mě tedy zda to může mít nějakou spojitost?? Já už se asi chytám každého stébla a hledám příčiny proč se nedaří.
To je stejně jako každá jiná pověra úplná blbost. I kdybys bydlela v obchodě s miminkovskýma věcma tak to na to přece nemůže mít vliv 😀 Jediný, v čem vidím nějaký reálný základ týhle pověry, je to, že je takový blbý třeba nakupovat dětský oblečení a pak na něj smutně koukat ve skříni, když se to nedaří - ale rozhodně přítomnost dětských věcí doma nijak nepodmiňuje šance na početí.
jen tak pro zamyšlení - a co když už třeba jedno dítě máš a snažíš se o druhý - to přece nevyhodíš všechno oblečení a věci po tom prvním, ne? a vzhledem k tomu, kolik je druhých a třetích (a dalších) dětí, jejichž matky schovávaly věci po tom prvním, tak to fakt vliv nemá 😀
Chápu tě, taky se nám první dítě nedařilo, nakonec vyšlo IVF a taky jsem hledala duchy tam, kde nejsou, ale kromě toho, že tě to vystresuje, to k ničemu není. Držím palce, ať už se brzo zadaří!
Taky je zajimave si zjistit, proc se na to veri. Kdysi jsem cetla nejaky clanek. Ted si uplne napamatuju nejake miminkovske povery, ale treba se rika - Svatba v maji vesti mary. Pak v tom clanku vysvetlovali, ze pokud nevesta hned otehotnela, miminko se ji narodilo do zimy a jelikoz lekarska pece nebyla nic moc, tak byt po porodu a nachylna k nemocim, nevestilo nic dobreho. Kdyz si to takhle vylozis, tak to dava smysl.
Já oblečení, pleny, hračky, postýlku atd neřešila. Pouze kočárek mi nesměl přes práh u žádného těhotenství. Neměla jsem ho ani v paneláku ve společné kočárkárně. Buď u tchýně, nebo u mé babi.
Mě to taky přijde jako hloupé. Nehledě na to že pokud někdo plánuje víc děti a jedno už má tak si věci nechá. Takových pever si myslím je moooc a nejznámější je teda kocarek doma. Někdo ho doma nechce, někdo ho doma má celé tehotenstvi a nic z toho.
@margaretka90 A pak zalezi i na dane zemi. Kazda zeme ma jine povery. Mozna clovek dela neco, co je v jine zemi videno, ze to nosi nestesti. To by clovek nemohl delat nic 🙂
@margaretka90 Povery dneska existujou na vsechno. Ja doma taky mela miminkovske veci po dceri a schovavala jsem si je pro druhe,az bude. A to druhe se nam povedlo hned... v tom bych “problem” nehledala 😉🍀
Pověry jsou na všechno a záleží jen na tobě jestli se tím necháš pohltit. Ono co se má stát to se stane. Já na jaře potratila , další měsíc zase otěhotněla a u tohodle tehu jsme měly doma kočárek asi od 4. měsíce.
@margaretka90 jde hlavně o to, ze když se nedaří ... případně těhotenství nedopadne dobře, tak se koukat na ty veci.. to stejné s kočárkem ... 😎
Jediný základ pověry vidím v tom, že prostě když už se smíříš s tím, že dítě nebude resp. nemusí být (věci vyhodíš), tak se dáš psychicky víc do klidu, nebudeš ve stresu a to rozhodně pomůže. Ale pokud jsi o nich ani nevěděla a byly zapomenuté, tak to fakt vliv mít nemůže 🙂.
Všechno to jsou POUZE povery, to jestli se nqrodi zdrave dite, nebo se podari otehotnet nezalezi na bodycku ve skrini.
Pro uklidneni: veci jsem mela jeste pred prvnim tehotenstvim a vse bylo ok, a povery me vetsinou zvedaj ze zidle, ale presto doporucuju: jestli se ti ulevi a zbavis se nejistoty, tak to vyhod/daruj a neohlizej se na to jestli je to dost racionalni. Ne kvuli vlivu na poceti, ale kvuli vlastni pohode.
Ja jsem nakoupila par veci uz nez jsme se zacali snazit, behem snazeni... proste byly krasne, v akci... 😀 a ted jsem v 18tt... jsou to jen povery 🙂 hlavne bud v pohode, drzim palce
Tak to jsem ráda. Je jasne ze každý věří na jiné pověry a mě celkově to přijde jen jako povidacky co si někdo vymyslel. Jako sama si neoduvodnim jaký vliv mám kocatek na zdraví dítěte. Někdo ani nemá možnost ho u někoho mít a má ho třeba ve sklepě a vše v pohodě. Jsou holky znám i osobně co občas něco koupili na mimco protože to bylo hezké a za super peníze a co kdyby se to někdy hodilo( těhotne nebyli) jen mě zajímal názor ostatní jak to kdo bere atd.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Nevěřím. Jsem ve 27 tt a mám třeba i kočár