Potřebuji poradit ohledně ms

tomesova1marketa
13. dub 2021

Dobrý den holky chci se zeptat na ms je možné když mi paní gynekoloska vyvolala dvakrát ms jednou byla v prosinci a druhá v lednu celý únor nic nebyla žádná ms pak mi přišla slabá ms v březnu a teď od 12dubna mi přišla ms silná je to v pořádku a chci se zeptat jak poznám ovulací dá se nějak poznat děkuji vám za radu a můžeme se teď zkusit o miminko nebo ještě ne děkuji

vitezove
13. dub 2021

@tomesova1marketa Proč byste se nemohla snažit o miminko? To se můžete snažit kdykoli a kdykoli, když zrovna nemáte ms se může podařit 😀. Pokud se nesnažíte nějak dlouho (víc než rok), tak to neřešte. Milujte se a ono to půjde.
Ano, ms může chodit různě, může být různě silná a slabá. To co říkáte vypadá na hormonální nerovnováhu. Nevysadila jste HA? Potom trvá často několik měsíců, někdy i rok, než se tělo úplně srovná a začne fungovat jak má. Dejte mu čas. Doporučuji zajít na kurz hormonální jógy, ta vám ms krásně upraví.
Jak poznáte ovulaci... i tady najdete o tom spoustu článků. Můžete si měřit teplotu, můžete si dělat ovulační testy. Nejlepší je jít ke gynekologovi a on vám to řekne přesně. Ovulace je přibližně v polovině cyklu. Tak když cca týden až 10 dní po ms zajdete na gyndu, tak vám řeknou, jestli bude/nebude jestli se blíží a tak.

tomesova1marketa
autor
13. dub 2021

Právě že jsem byla na gynde minuli týden ve čtvrtek a ta mi řekla že ovulací nemusím hlídat že ani ji nepoznám a po vysazení antikoncepce depovere už 10mesicu co jí neberu a právě máme nechráněný styk už od toho července 2020 a podle veškeré vyšetření jsem v pořádku i hormonální vyšetření mi dělala a v pořádku a řekla mi buď se vajíčko uvolní nebo ne prej to chce čas.Moc děkuji za radu

tomesova1marketa
autor
13. dub 2021

Právě když jsem měla slabou ms v březnu tak jsem zkusila brát kapky Estrozin jestli mi úpravy ms tak nevím

vitezove
14. dub 2021

@tomesova1marketa tak to vám řekla správně. 10 měsíců je ještě málo, na to abyste to takhle řešila. Jinak si najděte (třeba zde na koníku) jak se měří bazální teplota. Pokud vás to zajímá, denně si měřte bazální teplotu, zapisujte a dělejte grafy. A tam byste měla krásně vidět kdy je ovulace. Až uděláte graf za měsíc až dva, můžete dát sem na koníka a ženské co tomu rozumí, vám poradí kdy je ovulace. Můžete si také koupit spoustu ovulačních testů a každý den dělat. Rozhodně gynekolog pozná kdy bude nebo jestli už byla ovulace. Pokud vám vaše doktorka řekla, že to nepozná, tak asi doporučuji změnit doktora. To se jí to spíš nechtělo řešit. Na ultrazvuku to pozná, jak dozrává vajíčko a že už se blíží ovulace. A pak pozná, že proběhla.
Pokud za sebou máte vyšetření a jste v pořádku, tak to chce opravdu tomu dát jen víc času. A jestli to opravdu chcete hrotit, no tak běžte na IVF. Je to dost invazivní a může to zanechat i nějaké zdravotní následky. Ale rozhodně to může být rychlejší než klasické snažení. Osobně bych ale raději zkoušela doma a v pohodě.

tomesova1marketa
autor
14. dub 2021

@vitezove můžete mi třeba poradit nějakou aplikaci na ten graf

tomesova1marketa
autor
14. dub 2021

@vitezove moc děkuji

vitezove
14. dub 2021
lindakakurova
18. dub 2021

Ahoj .. jsem tu nova
Potřebují se zeptat
Poslední MS jsem mela 18.3.2021
Ovulační den byl 1.4.2021
Plodný den 2.4.2021
A nechráněny styk jsme melí 4.4.2021
Další MS jsem mela dostat 15.4.
Ale místo toho se objevil 15.4 ruzovy vytok pak další dva dny slabe krvaceni a padaly ze me male kusy ale ne moc jen trošku
A sobotu večer jsem prestala krvracet a dneska ráno zas to začalo ale jen trošku krve tak jak nevím už testy jsem dělala pouze jen jedna čárka
Myslíte že by to bylo těhotenství
?
Jinak mám už dvě deti
😞😞😞

vitezove
18. dub 2021

@lindakakurova tohle nikdo nezjistí bez věštecké koule... nejspíš to je jen hormonální nerovnováha. O dítě se snažíte nebo nikoli? Jak víš kdy přesně byla ovulace?

lindakakurova
18. dub 2021

@vitezove právě jsme další neplánovali jelikož mám ještě dva male děti
Ovulaci jsem vypočítala přes menstruační kalkulačku

vitezove
19. dub 2021

@lindakakurova MS kalkulačka je ale těžce přibližná - bere to tak, že ovulace byla přesně v polovině cyklu. Ale šance,že se strefila není moc přesná. Musela by sis měřit teplotu nebo mít prokázanou ovulaci od doktora. Takhle to nic neznamená. Každopádně pokud se bojíš a řešíš, tak si nech napsat HA nebo používejte jinou antikoncepci a nemuší to řešit.

lindakakurova
19. dub 2021

@vitezove MS mám pravidelnou ale ted to. Bylo jiné
Začalo to růžový výtok dva dni slabé krvácení pak cely den nic pak zas trošku pak další den nic a pak to začalo zas trošku dnes to jsou 5 dni a ted už zas nic ano nastivim Gyn.. A uvidim