Potíže s erekcí. Mají je i Vaši muži?

11. lis 2019

Ahojte holky. Vopred se omlouvam za anonymni prispevek. Chtela bych se vas zeptat ci i vasi muzi maji nekdy potize s erekci. Jsme s manzelem spolu vyse 7 let. Obcasne potize s erekci mal manzel uz od zacatku vztahu, ale nejak sme to neresili. Mali jsme sexu hodne a kdyz to raz za cas nevyslo, tak to nevadilo. Teraz by jsme chteli mimco a nakolik se doma nestretneme vzdy(prace), tak by som chtela, aby byl aspon sex kvalitni. Jenze se nam stava, ze i kdyz mame sex jednou, obcas dvakrat tydne, tak manzelovy pocas sexu,nadobicko prestane spolupracovat. On to nejak neresi, je mu to neprijemny a nechxe o tom mluvit. Ja sa uz taky citim blbe a hladam chybu ve mne. V posteli som otevrena vsemu a manzel to vi, tak nevim kde muze byt problem. Nemluvim s muzom ani o ovulaci a netlacim ho do sexu nasilim. Ale kolikkrat sam chce a i tak to nedopadne. Nevim ako mu /nam pomoct, kdyz on to nejak resit nechce. Meli jste to nektera podobne? Alebo nenapada vas neco ako by jsme si mohli pomoci? Dekuji

guinea
11. lis 2019

Nemůže být tvůj manžel v nějakém chronickém stresu, např. z práce? Z vlastních zkušeností i co vím tak od kamarádek, tak tyto potíže mají muži obvykle po dobu rozchodu, kdy jsou vystresovaní, že je žena opouští, a nebo mají naopak už milenku, a se stálou partnerkou jim to nejde. A pak vyjímečně když je nějaký obří stres v práci, jinak nikdy. Ale nemyslím, že by něco z toho byl váš případ, protože tyto potíže máte od začátku. Tak bych to viděla u vás buď na ten chronický stres, a nebo opravdu nějakou fyzickou příčinu u něj, vyloučit samozřejmě nejde ani ten psychický blok. Ale jen hádám...

europa00
11. lis 2019

ahoj možná poradí někdo kdo tohle už řešil...z logického hlediska mi příjde že to že planujete rodinu, a to že manžel ví že teď musí dojít i k vyvrcholení ho dle mého stresuje více než predtím..část možná bude fyzický problém a část psychika...určite nenech problem zamrznou on se san nevyřesí...normálně se domluvte na stimulaci praskama...vsak o nic prece nejde..jsou podpurne leky na zlepseni libida...argimaxy atd. v tobe problewm nebude.max to ze jste spolu dlouho takže ta touha po partnerovi proste zakonite klesa uplne u kazdeho (teda pokud fakt nekdo neni nynfoman) začatek vztahu i nekolikrat denne ..až po xxx letech treba jednou tydne...to je normal...nejjednodužší cesta je asi leky...a to pisu jen proti že partner je uzavren pro tento problem a jeho reseni....myslim ze az mu to s leky pujde lepe ..ziska vice sebevedomi...muze se zaobirat treba prirodni lecbou cvicenim atd...vysetrenim prostaty...atd...potrebuje preklenout twn nezdar

guinea
11. lis 2019

Ten Arginmax, nebo cokoli volně prodejného z lékárny jak píše @europa00 je super nápad. Určitě to neuškodí, a pokud má tvůj muž psychický blok, mohlo by to výrazně pomoct. Ideálně kdybys koupila i sobě nějaký ekvivalent Arginmaxu pro ženy, pokud je, a manželovi to podala tak, že to prospívá zdraví a vám oboum to pomůže. Aby v tom jako nebyl sám.

lucifux
11. lis 2019

Ahoj, s manželem řešíme občas stejný broblém. Děti tedy už máme. Ale manžel začal užívat erefit a musím říct, že z tý řady pilulek na něho zabralo nejlépe tohle.

drep
11. lis 2019

Z pohledu praktického lékaře: pošli ho k doktorovi. Penis je cévně zásoben stejně jako ostatní orgány a problém s erekcí =problém s cévním zásobením. Může to být první projev cukrovky, aterosklerozy. Čím neříkam, že zatím nestojí nějaký stres (třeba z té snahy o otěhotnění), ale ráda bych si byla jistá, že to není somatické

autor
11. lis 2019

@drep @lucifux @guinea @europa00
Dekuji za radi devcata. Manzelovy je teprv 30let, dufam,ze je to jen stresove. Je pravda, ze toho mame ted vyse hlavy: stavime domek, planujeme miminko a navyse ma toho manzel hodne i v praci. On jeste navyse vsechno v hlave analyzuje dopodrobna a to taky neni moc dobre. O tom, ze by mal ist k lekari nechce ani slyset. Je na tuhle temu hodne haklivej. Ale pravdou je, ze posledni tyden sa mu to stalo dvakrat z troch, co mi uz prijde hodne. Mozno blby tyden, ale jeden nikdy nevi. Skousela som uz ruzne bylinky naordinovat vzdy obom, ale nepomohlo. Podporni leky jsme jeste neskouseli. Pokud to bude stale stejne nebo horsi, tak ho budu muset k tomu lekari dotlacit. Ale je hodne tvrdohlavy a kolikkrat s nim nic nehne, ani ja ne.

holka_zelenooka
11. lis 2019

Nechala bych to třeba půl roku úplně být. Užívejte si, co jde, neřeš to, nekomentuj, když se nepovede, zkus si to sama v sobě vyřešit natolik, že ti to nebude vadit...začínáš z toho dělat téma, svým chováním ho na to zaměříš a vystresuješ. Zkus cestu laskavosti, něhy, lásky, pochopení... když to nepomůže, bude asi čas to téma znovu otevřít a nějak řešit. Ale teď jsi v situaci, jako kdyby žena po porodu např. nechtěla spát se svým mužem, a on jí to pořád připomínal, tlačil, ptal se. Brzo by jí to zprotivil nadobro, přitom by stačilo chvíli netlačit na pilu. Chci tím jen říct, že zablokovat partnera, ať už ženu, nebo muže, v sexu, je snadný a vrátit to je pak už těžký. Chovej se co nejvíc, že ti na jeho erekci nezáleží a mysli to co nejvíc upřímně.

europa00
11. lis 2019

promin ale to třeba já bych nedoporučila...očividně s tím měl jak slečna píše problem už na začatku že se to sem tam stalo...je mu 30 let, to je naprosto chlap v nejlepších letech, kdy by se tohle opravdu stávat nemelo rozhodne ne zdravému chlapovi..uvažujete taky ze za tim opravdu muze stat i nejaky druh onemocnení??? že jako nechat to tak je blbost? a jestli má natolik malo testosteronu, nebo je za tim jiný problem i tak by ho mel řesit opravdu to samo nezmizí...fakt to nemuzes srovnávat s zenou po porodu, která má hormony uplně někde jinde kdy ji klesá libido v ramci krmení svého dítěte atd příroda to tak zařídila ale impotenci u mužů ve 30 opravdu ne....
ano nadbytek prace a stres tomu muze naqpomoct ale i tak z tebe neudela impotenta...a jeste pokud je psane ze se to stavalo od zacatku vztahu to mu bylo tím padem 23 let..to fakt normalni není...a delanim ze fakt jsem slepa že spolu pul roku nespíme si myslim nic nevyřesí...proste se fakt nekdy musi spolknout ego a postavit se k tomu čelem...nedělejme z těch chlapu zase takové dementy...ano jasne nebude mu člověk nadavat atd...ale prostě je třeba to řešit ikdyž je problém choulostivy...ted plácnu blbost..ale co kdyby mel rakovnu prostaty a ty doporučila pul roku delat ze se nic neděje??...proste za me to problém je a ne maly a mel by ho resit.

autor
11. lis 2019

@europa00 @holka_zelenooka
Mam strasne hodneho manzela a vim, ze mne hodne miluje. A doposud som to vubec neresila. Netlacila jsem na neho. A pretravava to stale. Raz vic - raz min. Nikdy mne nenapadlo, ze by se mohlo jednat o vaznejsi zdravotny problem. Skusim to s nim dnes opatrne prebrat. Urcite by bylo fajn vedet, ze je vse v poradku. Pak bych klidne i pul roku pockala a nechala mu cas.

lucifux
11. lis 2019

Když jsme se s manželem dali dohromady, tak mu bylo taky 30 let. A už s tím měl potíže přede mnou. Je to chlap, spousta práce, hodně stresu, když zrovna není v práci, tak má spoustu práce kolem baráku.

europa00
12. lis 2019

impotence obecně je přece problém, když nebude mít příčinu ve fyzickém zdraví, bude příčina v psychickém nebo obojí dokupy...u můžů okolo 60 let se s tím už dá počítat a řešit to podpůrnými léky, ale u mladých mužů, je třeba to opravdu řešit...přece on sám musí chtít ten problém mít vyřešený..si moc neumím představit chlapa, který už nad tím mávne rukou...zdravý sexuální život je take základem zdravého vztahu...jsi s ním 7 let..dokažes si představit dalších 30 let bez sexu? jak asi takove vztahy končí až ženě dojte ta trpělivost a tolerance, kterou asi ještě teď máš...jsi mladá holka, která by to měla mít jen když si vzpomene...můj partner má 45 let a může denně... proto si myslím, že je to velmi důležité, jedná se přeci o jeho zdraví, kdyby ti z ničeho nic přestala fungovat ruka, taky bys to přece řešila...jen proto že je to penis, tak se nemusí chodit kolem horké kaše..je to citlivé téma, ale ještě citlivější je potom, když se s toho stane stereotyp, kdy oba z partnerů dělají, že vlastně neví že nežijí sexuálně. Musíš ho podpořit v tom aby to řešil, že to je chlapské postavit se ktomu čelem, a hlavně veřím že dneska je to řešitelný problém..tvůj muž po léčbě může fungovat naprosto normálně a hlavně jste dva, přece tebe jako ženu nenechá ve štychu, musí vedět že más taky své potřeby.

alcar
12. lis 2019

Je to naprosto bezny problem spousty chlapu. Jen se o tom tak nemluvi. Take jsme meli tento problem a resili jsme to praskama. Chlap se teda nestydel zajit k praktickemu, ktery mu predepsal klasickou Viagru. Neni se za co stydet a onemocneni je to posledni, ktere bych za tim hledala. V drtive vetsine za to muze stres, ktery je vyvolany predchozimi nezdary.