Posedlá chtíčem mít miminko. Máte s tím zkušenost?

ezpevak
15. zář 2020

Dobrý den,
někdy mám až nezdravé chtění mít miminko. Je mi 23, přítel 26. Nedávno jsme s přítelem dokončili opravu celého domu a teď jsme rádi, že se můžeme zase věnovat jeden druhému. Proto bych si nechala ráda poradit, jak se těmto myšlenkám a pocitům ještě na pár měsíců vyhnout, jelikož bysme opravdu rádi ještě letos na hory, jaro/léto nějaké výlety a během léta 2021 se snažit o mimi. Je to rozumné, ale má hlava a asi pudy k dítku u mě převládají. Neustále nakupuji neutrální barvy oblečení, doplňků, hraček...Zdají se mi sny, jak držím v náruči své dítě nebo mě odváží rodina do porodnice. Mám prostudované a pročtené spousty článků o těhotentví, rady typy atd..Ale pak se ujistím, že opravdu ještě ten necelý rok chci vyčkat. Prosím, máte někdo zkušenost s takovou nezdravou posedlostí? 😕

andreasvo
15. zář 2020

@ezpevak to je normální až teda na to nakupování 😀 ale tak jestli bereš antikoncepci tak můžeš vysadit brát vitamínky ono to hned po vysazení většinou nejde tak se můžeš dat mezitím do hormonální pohody 🙂

drakenn
15. zář 2020

Zkusila bych si říct, že nebudu vůči partnerovi sobecká a dopřeju mu v klidu ty hory, výlety.. a až se OBA domluvíme a shodneme, muzem se snažit o mimčo.
Taky byste mohli potěšit svatbu, měli byste všichni stejně příjmení

lachtanice86
15. zář 2020

No mně to normální nepřijde, to nakupování určitě ne.

loylii
15. zář 2020

@lachtanice86 mě taky ne.....

areh
15. zář 2020

@andreasvo pokud ještě mimčo nechce, tak bych rozhodně HA nevysazovala. Mám v okolí hodně párů, kde se to hned podařilo, včetně mě 🙂
@ezpevak zaměřila bych se teď na plánování výletů a aktivit. Přestala bych nakupovat. Ještě mě napadlo, co si sepsat seznam, co chcete s partnerem stihnout ještě jako bezdětní a zrealizovat to? Udělat něco bláznivého k čemu se jen tak jako "máma" nedostaneš 🙂
Prostě odvést svoji pozornost někam jinam 🙂

roni2017
15. zář 2020

@ezpevak A nemá miminko někdo z rodiny, nebo nějaká kamarádka? Kteří by třeba uvítali občasné pohlídani nebo povozeni v kočárku. Já vím, vlastní dítě je vlastní dítě, ale tady by sis aspoň na chvíli užila malého tvorečka, vyventilovala trošku svoje city na miminko, a přitom by to vůbec neohrozilo vaše plány na letošní/příští rok.

xxx3d
15. zář 2020

Ahoj,
podle mě bys to měla nechat plynout. Buď se uklidníš, nebo otěhotníš, takhle se zbytečně nervuješ a to, co je přirozené, ta touha po miminku, se tím pádem stává něčím nezdravým, co je potřeba "dočasně" potlačit, protože výlety...
Může se taky stát, že za ten rok, až si řeknete, že teda ano - mimi, to nepůjde jen tak mávnutím proutku.
Fakt z toho co píšeš si myslím, že nejlepší by bylo to nechat plynout, a uvidíš. Volný průběh. A hlavně, ať si zbytečně nepřivoláš nějakou vnitřní tenzi. Klid, pohoda, uvolnění. A uvidíš, co vám přinese čas.

jako_mala_holka
15. zář 2020

Ja taky chtela mimco driv, nez jsme se zacali "oficialne snazit", cca rok az dva pred tim, ale manzel chtel pockat... zabavila jsem se tim, ze jsem se snazila setrit, uzit si praci, nejake akce, koncerty, dovolenou, nasli jsme si vetsi byt a resili jsme stehovani atd, davala jsem si dohromady cyklus, sem tam jsem i neco koupila, jak se blizila ta chvile, ze na to vlitnem, tak jsem se obcas neovladla 😀 bylo to fajn a jsem za to rada, je blbe, ze v teto dobe nektere veci nejdou, ale urcite na neco prijdes, urcite bych treba poresila svatbu 👍

jako_mala_holka
15. zář 2020

@roni2017 tohle ma asi kazdy jinak, ja uz pak cizi deti spis trpela, na navstevach s miminkama me to prislo lito a pak jsem to doma obrecela... spis to melo opacny ucinek, nez pises... ale jako nekomu to muze pomoct

mrstte
15. zář 2020

@andreasvo hned to nejde? V dubnu jsem. Vysadila HA a v květnu otěhotněla, s tím tím že jsem přítelovi říkala že to může trvat klidně rok 🤣🤣
@ezpevak to nakupování úplně normální není, co přítel na tu tvoji posedlost říká? Ono to opravdu nemusí vyjít hnedka třeba ani po roce a nebo se zadaří rychle... Asi si to musíte vyříkat mezi sebou jestli chcete mimčo oba nebo jestli ještě počkáte.

andreasvo
Autor odpověď smazal
Zobraz
andreasvo
15. zář 2020

@mrstte bohužel každé tělo je jiné a ty jsi měla to štěstí že se ti to podařilo I když teda asi v těhotenství nějaký problém byl.

martiina_k
15. zář 2020

Píšeš o své posedlosti a co chce partner? Jinak nakupování hraček a oblečků pro miminko, když se ještě ani nesnažíte, mi přijde taky divný..... ale jako nikomu tím neubližuješ, tak jako proč ne 🙂

hanih
15. zář 2020

@andreasvo Na to pozor, ja si kdysi pri planovani prvniho miminka zjistovala, jak je to s antikoncepci a nasla jsem celkem dost clanku o tom, ze po vysazeni antikoncepce byva zena nejplodnejsi. Podrobnosti uz si bohuzel nepamatuju, ale tehdy me to prekvapilo.
@ezpevak Zakladatelce diskuse radím, aby se pokusila odvest svou pozornost k necemu jinemu. Planovani tech dovolenych, akci s pritelem apod. Zamerit se treba na konicky.

andreasvo
15. zář 2020

@hanih nevím jaké články jste četla ale ve většině případu když se dlouhodobě bere antikoncepce (která bráni ovulaci) tak je dost možné že tělo jsi nato zvykne a trvá než se dá tělo do hormonální pohody samozdřejmě že jsou mezi námi ženy které otěhotní hned není to však zvyk že by se to dělo každé.

klokanka31
15. zář 2020

@ezpevak Zase aspoň budeš dokonale připravená až otěhotníš 😉 Já bych tomu dala čas, a třeba na Vánoce se začít snažit... To ještě na jaře výlety stihneš, i kdyby se zadařilo hned. My taky v těhotenství normálně cestovali.

klokanka31
15. zář 2020

@mrstte Každému to nejde hned, já čekala 13 let než se malá narodila...

te_reza
15. zář 2020

Já bych si dítě někde půjčila nebo zkusila hlídat na mě to působilo jako antikoncepce dost spolehlivě 😂 jo a to nakupování je fakt uhozený

ruzova_pastelka
15. zář 2020

@andreasvo Ne ne, @hanih má pravdu. Tělo má po dobrání antikoncepce hodně hormonů a často dochází k takzvané “supeovulaci”, při které je snazší otěhotnět. Zhruba 3 cykly po vysazení HA je žena mnohem plodnější než obvykle. Občas se tenhle efekt dokonce využívá u žen, co nemohou dlouho otěhotnět - na pár měsíců se jim předepíše antikoncepce a po vysazení řada z nich otěhotní.
@ezpevak Já bych na tvém místě pracovala na věcech, o kterých bych věděla, že mi pak, až budu mít miminko, hodně pomohou, dělala bych to pro něj. Takže bych se snažila našetřit peníze, zlepšovala si fyzičku (hlavně svaly pánovního dna), brala bych vitamíny (kyselinu listovou) a dala si dopořádku jídelníček, doplnila si očkování, co mi chybí (imunita se přenáší z matky na dítě) a vyřešila všechny drobné zdravotní potíže, co pak bude obtížnější řešit (třeba bolavá záda).

benkl
15. zář 2020

Když je touha po miminku tak moc velká, tak si člověk prostě nemůže pomoct... Takže určitě bych tu nekomentovala to nakupování, že je to divný nebo dokonce uhozeny byť se to tak může jevit. Prostě to tak zakladatelka cítí a těší se na svoje miminko.
Ten rok si užij, tes se na miminko a neboj, utece to jako voda. Preju hodně štěstí.

mrstte
15. zář 2020

@klokanka31 s ex manželem jsme se pokoušeli 8 let vím moc dobře co to je počkat si až to vyjde
@andreasvo ano problém byl, ale už není.

lachtanice86
16. zář 2020

@andreasvo ja brala 8let ha v kuse, bez ms, tehotna jsem byla 3cyklus po vysazení

krupka3
17. zář 2020

Ja jsem tohle zazivala nekolik let, a bylo to peklo. Neda se s tim podle me delat nic nez poridit si dite 🙂

danvitka
23. zář 2020

To nakupování mně nepřijde normální. Ale za to velice praktické 😂😂😂 akorát bych se bála kdyby to pak neklaplo co s tím budeš dělat. Nebylo by lepší nakupovat něco do domečku, nebo právě ty výlety? Každopádně cestovat můžeš i těhotná a když to vezmu kolem dokola tak taky s dítětem. My taky hrozně rádi cestujeme a malý nám to nijak nepřekazil. Naopak. Je teď větší sranda. Teď konečně máme právě důvod jezdit do těch ZOO ,aquaparků, hradů, Fun Parků...