Ahojky, vcera jsem byla na preventivce u gyn. Noo, cekala mne informace, kterou doted nechapu, na ultrazvuku videl gestacni vacek-plny, odpovidajici 6tt, bez srdecni akce, vzali mi krev a za hodinu si mam zavolat na vysledek, hcg negativni 🤔🤔 tak co to tedy je, ze by primar nepoznal nejakou cystu, nechapu to, mam dojit po ms 9.9 🙈
@petulka07 mamka měla před lety cystu a těsně před operací zjistili,že i mimodelozni,takže to může být cokoliv
@pepickovapavlinka ale ze by na to primar koukal tak dlouho?? A nepoznal ze jde o cystu??
@amazonkajanik tak snad jako primar vi kam koukal 🤔🤣 tim ze hcg nevativni tak mimo asi ne 🤔 ale hlava mi to nejak nebere, jeste si pamatuju jak rikal nevidim srdecni cinnost, vezmeme krev
Holky a když máte embrio, ktere se prestalo vyvyjet a zaniklo... Muze klesnout hcg az na nulu nebo tak, ze by se to bralo jako negativni? .... Toto me totiz jeste napadlo, pokud je bez srdicka
@petulka07 já taky byla u dr na utz viděl něco co vypadalo jako gestační váček.Podotýkám že jsem měsíc v kuse krvácela takže tento nález překvapil jak dr tak mě.Ale nedokázal říct jestli to je gestační váček.Poslal mě do nemocnice vzali krev HCG negativní a na UTZ už nebylo nic.Takže to byla cysta
@zrzeckas než HCG klesne chvilku to trvá takže to asi ne
Ono to asi vždycky tak jednoznačně poznat nejde. Já jsem loni otěhotněla a v osmém týdnu na prvním ultrazvuku viděla moje doktorka dva gestacni váčky (to si byla jistá, že jsou to váčky) a pak další dva "úkazy" (nevím jak to jinak napsat 😁) a to vůbec nevěděla, co to je. Že buď taky váčky ještě méně vyvinuté než ty dva anebo cysty. Na vyšetření v nemocnici na to taky koukali a nebyli schopni to přesně určit. Ve zprávě jsem nakonec měla, že to byly dvojčata a ty dvě nevím co už nikdo neřešil. Ale dost možná to byly původně i čtyřčata nebo opravdu dvě cysty. Viděli to tři doktoři a nikdo si nebyl jistý, takže možné je všechno. Já jsem nakonec podstoupila revizi, takže všechno šlo pryč.
@petulka07 hele,já bych se dnes ničemu nedivila. Je fakt,že mamka byla v 94roce. Tam to bylo,že dle testu těhu nebyla,ale tehda primář udělal krev a byla. Celou dobu se vedla,jakl že má jen cystu. Naštěstí primář nelenil,vzal okamžitě na sál. Mamku operovali 5h,přišla o jeden vaječník a půlku druhého,těžká otrava krve 😟
@pepickovapavlinka taky si myslim prave
@petulka07 u mne před lety mudr řekla nevidím srdíčko asi spinká k ultrazvuku zady 😡 uvidíme v pondělí kdy jdete na screening.. A tam mi oznámili že bych měla být v 12tt ale že miminko zamlklo v 9 týdnu tak mne objednali na vyskrab následující den ale vzali mne až ve středu.. Toť má zkušenost s doktorkou u prvního těhotenství. A u posledního těhotenství jsem byla 5tt+2 dny a byl tam zatím váček a i cista.. A srdeční akce někdy kolem 7 tt..
Co dělat, když se snažíme o druhé dítě a nejde to, myslíte, že by jsme měli navštívit kliniku? Třeba se poptat po darování?
@marketanova jak dlouho se snažíte
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@petulka07 tak ona někdy i cysta může vypadat jako gestační váček 🤷🏻♂️🤷🏻♂️