Pomoc! Je vhodné už otěhotnět?

bodikd
4. čer 2020

Rada bych se zeptala zda li je v hodně už otěhotnět.
26.2 jsem potratila a prošla cistenim dělohy byla jsem 7tt.
Mám doma dva zdravé chlapce ale druhy syn který se narodil se původně uchytil v děloze jako jedno z dvojčat ale jedno nám odumřelo doktorát řekl ze se to naziva syndrom mizejiziho dvojcete.
A teď nevím jestli do toho znovu jít nebo ne dva chlapce máme ale toužíme po dceři.
Jaká je vůbec šance ze děťátko v poradku donosim a ze to bude holcicka.
Prosím poraďte 😔😔😔

jaja01k
4. čer 2020

@bodikd Šance, že to bude holčička je 50 %. Jaká je šance, že děťátko donosíš, ti tady nikdo neřekne. Spousta žen po potratu bez problému otěhotní a miminko v pořádku donosí.
V tomhle ti nikdo neporadí, to musíš vědět ty (a tvůj partner), jestli chcete třetí dítě. A taky by sis to měla v hlavě srovnat, abys byla připravená na to, že třeba budeš mít třetího syna, protože mi přijde, že se dost upínáš na to, aby to byla holčička.

bodikd
autor
4. čer 2020

@jaja01k ano pořad mám strašnou představu ze by to mohla být holcicka
Nemohu si pomoci

majina89
4. čer 2020

@bodikd samovolny potrat s dočištěním v únoru 2018 a v červnu jsem našla na testu // a všechno bylo v pořádku

radulka57
4. čer 2020

holčičku je lepší dělat 3dny před ovulací! Klučičí spermie hned odumírají, proto je šance kluka v den ovulace hodně vysoká. Já třeba vždy sexovala před ovulkou 2-3 dny, pak už ne a vždy to byli holčičky 🙂 říká se že prostě holčičí spermie mají delší životnost.

jaja01k
4. čer 2020

@bodikd Já tě chápu. Taky mám dva syny, teď uvažujeme o třetím dítěti a víc bych si přála holčičku. Ale počítám i s možností třetího kluka, protože i když existuje hromada “zaručených” rad, jak počít to či ono pohlaví, stejně je to 50:50 a nijak to neovlivníš.

mourovatakocka
4. čer 2020

@bodikd Zkus výpočet pohlaví podle čínského kalendáře, zohledňuje věk matky a snad měsíc početí. Každopádně je to padesát na padesát a pokud ti je přán další princ, budeš holt mít doma čtyři mužské 😉

ai30
4. čer 2020

@jaja01k Sance, ze to bude holcicka, neni 50% ale 20%. Neni to jenom 'jedno nebo druhe', hraje tam roli i genetika.

zrzeckas
4. čer 2020

To zda to bude holka nebo kluk muze jak genetika tak i prace. Segra vi, ze kluka met nikdy nebudou a to prevazne kvuli manzelove praci, prostebjim bylo receno, ze kdyz se zadari, bude to holka, kluk zazrakem. Kamaradce dr rekli, ze muze met maximalne dve deti a ze to budou 100% kluci. Holku pry nikdy met nebude a treti dite by bylo rizikove jak pro dite zak pro ni. Ma dva zdrave kluky, jo a ani nemohla a nemuze darovat vajicka. Takze s tim kluk nebo holka to je hodne komplikovane. Kdyby si chtela met jistotu muselo by to byt ze zkumavky a urcite pohlavi by zjistovali jen v pripade, ze by bylo riziko (treba prenosna choroba v muzske linii a zenske ne).
Pak to muzes zkusit vypocitat podle stari krve....krev se po urcitych letech obmenuje a podle toho, kdo ji ma starsi se urci pohlavi... Nam to treba sedi, dvema kamaradkam taky, ale nikdo ti to stejne nezaruci 😃

astyna88
4. čer 2020

prvni syn pocat par dni pred ms, druhy v den ovulace, treti tesne po skonceni ms....tak si vyber 🙂)))) hodne stesti.

rnika
4. čer 2020

Tak to je vždy všechno půl na půl... rozhodla bych si jestli chci třetí dítě a tím by to končilo, pokud ano...šla bych do něj. Pokud ne, tak ne. Ale rozhodně počítat se vším.... my třeba máme 4 chlapečky ( já myslím, že u nás se na holčičky taky nejede a měli bychom fotbalovej tým než by byla jedna holčička.... ale jsem šťastná, že mám zdravé kluky). Jít do toho jen s touhou po holčičce mi přijde skoro až "nebezpečný" kdyby to byl opět chlapeček, abys nebyla zklamaná... a děťátko to neonášelo. Jinak po revizi se doporučuje nechat projít šestinedělí jako po porodu ( já měla dva potraty, ale bez revize a otěhotněla jsme pak vždy cca 3 měsíce po něm... říká se, že je jakoby "pohnojíno" a miminko se může podařit brzy. )

lachtanice86
4. čer 2020

S chlapem jsme spali v den ovulace a stejně máme holku. To jaké to bude pohlaví je 50 na 50. A to zda bude těhotenství v pořádku ti neřekne nikdo

cherie24
4. čer 2020

@ai30 to se mi nějak nezdá ten výpočet 20%. Co to je za úvahu? Naopak se teď rodí o něco víc holčiček než chlapečků.

gracinka7
4. čer 2020

No hele, my měli mít druhé podle všech metod holčičku. (Sex před ovulací, výměna krve, čínský kalendář, ...) No a je to kluk. To prostě nikdy neovlivníš.

zrzeckas
4. čer 2020

@rnika ale treba by se nakonec zadarila 😃 vim o lidech, co chteli holcicku (hlavne muz) a maji 10 kluku a jednu holku nez se zadarilo 😃

daasqua
4. čer 2020

Metod, jak se o něco zvýšit pravděpodobnost holčičky, je plno - strava (málo, diety, i chlap), vápník a hořčík, sex několik dnů před ovulací... Nicméně i když třeba bude kolem vajíčka plno holčičích spermií, vajíčko si třeba z nějakého důvodu vybere jednu osamocenou klučičí spermii, protože podle toho vajíčka je to to nejlepší. Navíc podle mého pokud hrozí nějaká choroba/neduh dědičný po jední linii, víc se rodí to "bezpečné" pohlaví (např. pokud se nějaký neduh dědí po mužské linii, rodí se holky).
Takže do třetího, jen pokud se nebudete velmi slepě upínat k jen k holčičce 🙂 Ale chápu tu touhu mít po 2 chlapácích princeznu (postarší známá má 2 syny a stále ji mrzí, že nebyl jeden z nich holčička, a to už jsou chlapi přes 30 let).
Po potratu (nevím jak po revizi) je prý "půda pěkně pohnojená", takže by se mělo podařit otěhotnět rychle.

rnika
4. čer 2020

@zrzeckas No tak dlouho my se rozhodně snažit nebudeme 😂 Jak jsem psala, jsem ráda, že jsou děti zdravé a to je podle mě nejpřednější 😉 nehlede k tomu, že bychom si museli najít nějakého "sponzora" co by nás živil, kdyby bylo dětí třeba deset 😂

ai30
4. čer 2020

@cherie24 Kdyz mas s partnerem dve deti stejneho pohlavi, tak pravdepodobnost, ze vase treti spolecne dite bude toho pohlavi jako prvni dve, je 80%. U ctvrteho ditete je to jeste vyssi.

sudylichozrout
4. čer 2020

@ai30 Tomu bych i verila. Mame tri holky 😀

klokanka31
4. čer 2020

@bodikd Já potratila loni v létě, měsíc a půl od potratu jsem do toho vlítla znova, a mám dnes 18 denní holčičku. Takže pokud chceš další mimi, tak proč ne...

inkheart
5. čer 2020

Podle mě se můžete klidně snažit sál, už uběhlo dost času. Většinou se doporučují tak tři měsíce. Jinak podobně jako ostatní doporučuji jít do těhotenství jen v případě, že se budete těšit i z dalšího chlapečka. Přijde mi skoro až kruté přemýšlet rovnou nad holčičkou, kterou ti přece nikdo nezaručí. Chápu, že tam ta touha je, ale nelze na to spoléhat.

sonaxoxo
5. čer 2020

Jestli chces mit jistotu,ze budes na stopro cekat holku,tak let na kliniku na Kypr.Tam to delaji.Kdyz mas dva kluky,tak budes cekat holku.Kdybys chtela kluka,tak to nejde.Akorat si to hezky zaplatis.Jinak zadna metoda neni stopro.Moje tchyne ma treba 4 kluky..a chtela holku

ai30
5. čer 2020

@sudylichozrout Ja sama expert nejsem, ale objevilo se to tu kdysi v jedne z podobnych debat, komentovala to nejaka geneticka, i to podrobneji vysvetlovala, jen ty detaily uz si bohuzel nepamatuju. :/